Ћирилица Latinica
15.04.2021.
Политика

Лепосавић: Ништа од оставке, Влада о(п)стаје, падају само маске...

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Министрар правде, људских и мањинских права Владмир Лепосавић је у интервјуу за РТС поновио да неће поднијети оставку.

Он је поручио да Влада неће пасти због њега, али да ће истовремено пасти многе маске у Црној Гори.

"Нећу поднијети оставку, јер знам да је моја изјава у суштини имала помиритељски тон. Због става и због оног ашто мислим нећу поднијети оставку. Нису ме питали у Скупштили је ли био геноцид у Сребреници, него да ли ја лично мисллим да ли је био геноцид у Сребреници. Питање је било злонамјерно, а ја сам одговрио онако како мислим да је једино исправно и рекао сам да не негирам злочин у Сребреници, нити да на то имам право.Циљ тог питања је стварање осјећаја колективне кривице-" казао је Лепосавић и додао:

"О мојој судбини ће одлучивати Скупштина која ме је и изгласала на тој функцији. Мојим разрјешењем Влада неће пасти. Оно што би могло да падне су појединачне маске и евентуални рејтинзи појединих политчара и политичких група из парламентарне већине" - истакао је Лепосавић.

Лепосавић је казао да је припремио темељни уговор који би требало да потпишу држава Црна Гора и Српска православна црква. Он је казао да њиме није предвиђено ко ће у име цркве потписати уговор са државом и да је на самој СПЦ да одлучи ко ће ставити потпис на тај споразум.

Темељним уговором ће се, истиче Лепосавић, исправити неправда према СПЦ-у која је једина традиционална вјерска заједница која није склопила са државом.

Министар је поручио да тренутно не размишља о бављењу политиком, ни у каквом виду.

"Ја сам свој човјек, а политичке лидере никада нисам упознао нити сам се чуо ни са ким од тих особа за које ме спајају и тврде да сам њихов човјек. Једино је тачно да сам био у правном тиму Митрополије Црногорско-приморске којој сам правним савјетима помагао у претходне двије, три године"- казао је Лепосавић.

Коментари
Sasa
Sasa: Rodjen sa maskom,ne moze je skinuti ...na zalost ,kakav razdor medju ljudima ,ne moze nam bolje ni biti.
16.04.2021 09:45
Nole
Nole: Sramno ponašanje ovog ljubitelja fotelje i privilegija.
16.04.2021 11:34
STOJAN
STOJAN: Svaka Cast Leposavicu sta imas da nesto priznajes kao da si ucestvovao u tome. Neka se zapita Djukanovic i vlada Crne Gore koji su slali gorivo i ostalo sto je trebalo. Da je srece ta ljuckota bi trebala da odgovara jer je direktan ucesnik u ratovima.
16.04.2021 13:27
Stop
Stop: Ovakvim olosima ne odgovara posten covjek u tome je problem.
16.04.2021 13:29
Za noleta
Za noleta: Druze ti si navikao da za 30God. Gledas ove neskolovane olose koji su bili partiski podobni i zato imas sada taj problem.
16.04.2021 18:06
Nole
Nole: To što je školovan ne znači da je dobar upravitelj.Nama trebaju ljudi koji će da nam isporuče rezultat a ne politički marketing. Hoćemo da se uvede porez na extra profit i da pljačkaši odgovaraju.
17.04.2021 08:45
Leposavic Rijec Istine
Leposavic Rijec Istine: Da je vise ovakvih.Svijetli obraz Istina.Stari su nam za rijec ginuli.Bog te Blagoslovio posteni covjece
18.04.2021 14:01
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar