Ћирилица Latinica
07.03.2021.
Политика

Лепосавић о лицемјерју УРЕ: Закон о слободи вјероисповјести необорив!

Аутор: Редакција 8 Оставите коментар

Нови Закон о слободи вјероисповијести садржи и дјелове из образложења пресуда Европског суда за људска права, тако да је у потпуности необорив, казао је министар правде и људских и мањинских права др Владимир Лепосавић.
 
Он је то рекао након што је потврђено да су посланици коалиције „Црно на бијело“ Уставном суду поднијели иницијативу за оцјену сагласности дијела чланова Закона о слободи вјероисповијести или увјерења и правном положају вјерских заједница са Уставом Црне Горе и потврђеним и објављеним међународним уговорима.

Лицемјерје УРЕ, која класичном политичком уцјеном учествује у Влади Здравка Кривокапића са далеко већим утицајем него што је освојила гласова на парламентарним изборима у августу прошле године, утолико је веће што су посланици те партије, иако невољно, чак два пута гласали за Закон који сада оспоравају.

Лепосавић је казао "Дану" да свако има право да предложи или покрене поступак за оцјену уставности општих правних акта.

Он је рекао да је када је у питању актуелна иницијатива, члан 12 био неуставан прије него што су усвојене измјене јер је смањивао обим процедуралне заштите коришћења културних добара.

“Садашње одредбе овог члана су усклађене са Уставом и правним поретком Црне Горе, тако да разлога за бригу више нема. Штавише, све одредбе измијењеног Закона о слободи вјероисповијести усаглашене су са Уставом, али и са Европском конвенцијом о људским правима”, навео је Лепосавић.

Он је додао да нови Закон о слободи вјероисповијести садржи и дјелове из образложења пресуда Европског суда за људска права, тако да је у потпуности необорив.

Коментари
Александар Тополички
Александар Тополички: Браво за нашег Баранина Влада Лепосавића. Закуца ове полутане, са пуно стила!!!
07.03.2021 10:13
Neka teeee
Neka teeee: Bravo Vlado batice , a ne no ces pustit da nas ovaj Dritan Albanac zajebava ,a dosta je bilo! Ocemo nove izbore veoma brzo... Kosovo je Srbija! Ne damo svetinje!
07.03.2021 11:57
BUBULEJA
BUBULEJA: E gulanferu da nije bilo Dritana ti nikad nebi bio to sto si a dobro znas da nista neznas i sad si ti kao vazan brzo cete vi apostolcici opet ko misevi u rupe mnogo ste se vi zaigrali zahvaljujuci crkvi vucku i srbiji nicija nije do zore gorjela pa nece ni vasa ravnogorci kokardasi.
07.03.2021 20:30
Litijaš
Litijaš: Za 100 dana ništa nije uradio ovaj naš sugrađanin. Ne odvaja se od premijera. Iako su došli na tu poziciju po preporuci Gojka Perovića, mislim da se isti pokajao što ih je predložio.
08.03.2021 23:16
Dino
Dino: Bubuleja vi ste svirali 30 god.e necete vise. Mi smo sad na redu 30 god
09.03.2021 10:38
Za 🦕
Za 🦕 : Mozes da SVIRAS na🎺🎺🎺🎺🎺 onome iz "godinja" narednijeh 30"godina"😉 😉 😉 😉 🤫🤫🤫
09.03.2021 11:49
Za. Ala dina
Za. Ala dina: Pa biste svirali ali vi neznate da svirate evo svirate 100 dana sve fals zato moracete opet da igrate po nasoj svirki razumjeli mrco.
09.03.2021 13:11
Bijeli Pavle
Bijeli Pavle : Taman ka ti što si neoboriv ženetino
06.08.2021 02:28
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
24
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar