Ћирилица Latinica
06.09.2022.
Политика

Мандић: Веома успјешан састанак, најприје бирамо ново руководство Скупштине, па онда Владу

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Други састанак представника партија које су освојиле већину на изборима 30. августа 2020. године,  о формирању нове владе, одржан је данас

***

Састанак представника партија које су освојиле већину на изборима 30. августа 2020. године, на којем је настављен преговор о формирању нове владе, одржан је данас.

"Парламентарна већина је данас имала веома успјешан састанак. У духу нашег прошлог сусрета биле су конструктивне дискусије. Добар дио смо посветили програму, поготово изазовима који су пред нама, зима која је пред нама, питање плата и пензија, снабдијевање храном.... Договорили смо се да о самом извођењу радова и људи који треба да покривају најодговорније функције да ћемо бирати најбоље и најспособније. Странке ће на својим органима изанализирати и предложити ко су ти људи и како да се направи коначан договор. Сва мјеста ће се ресетовати. Бираће се ново скупштинско руководство, па потом ће се вршити избор нове владе. Јасна је добра жеља и кристално чиста намјера да идемо напријед"- казао је Андрија Мандић, лидер ДФ-а који је и иницирао састанак.

Састанку су присуствовали лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, посланици Покрета за промјене Бранко Радуловић, Радничке партије Максим Вучинић и Демократске Црне Горе Момо Копривица, Данило Шарановић и Зденка Поповић, лидер Социјалистичке народне партије (СНП) Владимир Јоковић, посланик Грађанског покрета УРА Милош Конатар и извршни директор те странке Зоран Микић, посланик Цивиса Срђа Павићевић, Праве Црне Горе Марко Милачић, Уједињене Горан Даниловић и лидер Демоса Миодраг Лекић.

Они су на састанку 2. септембра потписали споразум којим је предвиђено да се њихова сарадња базира на поштовању изборне воље грађана од 30. августа 2020.

Споразумом је предвиђен наставак борбе против корупције и организованог криминала и онемогућавање било каквих повратака Демократске партије социјалиста на власт, именовања у правосуђу, као и избор новог руководства Скупштине.

Коментари
Igrale se delije ........
Igrale se delije ........: Kakva ekipa cetnici pocetnici veliko srbi bivsi velje crnogorci sad velje srbi i oce da oni vode drzavu a micite ste zamlate vi nebi mogli voditi ni ovu novu opstinu Zetu a ne vi da vodite drzavu CG.Pa vi ste svi iskompromitovani pa zar vam ovi Evropejci i Ameri nisu rekli sto misle o vama znaci dzaba krecite Vojvodo od koljenica.
06.09.2022 21:57
Ja sam
Ja sam : Ma kako da ne! Vi ne umijete da vodite , videsmo vas ove dvije godine , nesposobne kadrove imate .
07.09.2022 11:58
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar