Ћирилица Latinica
28.06.2022.
Политика

Мандић и Кнежевић на Видовдан са својим народом у Грачаници и на Газиместану

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Предсједници Нове српске демократије, Андрија Мандић, и Демократске народне партије Црне Горе, Милан Кнежевић, у оквиру Видовданских свечаности бораве на Косову и Метохији. Политички лидери Срба из Црне Горе присуствовали су свечаној Видовданској Скупштини, посјетили општину Грачаница, и разговарали са градоначелником Приштине у систему Србије, Новаком Живићем, као и предсједницом општине Грачаница, др Љиљаном Шубарић. Они ће положити вијенце на споменик српским јунацима на Газиместану.

 У име Демократског фронта Андрија Мандић је поздравио Видовданску Скупштину, поручивши да већински народ у Црној Гори никад не може истргнути из свог сјећања темеље наше духовности и изворности, који се налазе на Косову и Метохији, и да су нам у овим геополитички турбулентним временима неопходни саборност и јединство као путоказ за опстанак на Косову и Метохији, али и свугдје на Западном Балкану, гдје се покушавају прекрајати историја и границе.

Током сусрета са челницима Приштине и Грачанице, Андрија Мандић и Милан Кнежевић уручили су пригодне поклоне домаћинима, и захвалили се на гостопримству и уздарјима.

Након завршене Видовданске Скупштине, лидери Демократског фронта посјетили су манастир Грачаницу, и у разговору са монахињама још једном исказали своје дивљење према овој немањићкој задужбини, као и великој храбрости монахиња, које, захваљујући вјери, опстају и остају заједно са православним народом у Грачаници, Приштини и на Косову и Метохији.

 

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar