Ћирилица Latinica
18.11.2020.
Политика

Мандић и НСД се оградили од Медојевића и стали уз владику Јоаникија и СПЦ

Аутор: Редакција 10 Оставите коментар

Андрија Мандић никада није изјавио да су владика Јоаникије, свештеник Гојко Перовић и професор Владимир Божовић преваранти, и то је једини наш коментар на све оно што се данас појавило у медијима, а што је везано за тумачење одређених приватних преписки на фејсбуку. Због тога и нијесмо одмах реаговали, вјерујући да читава Црна Гора зна да су НСД и њен предсједник Андрија Мандић снажно везани за СПЦ, патријарха, све њене владике, свештенство и вјерујући народ, саопштено је из Нове српске демократије.

“Но, како прљава кампања појединих медија и одређених лица превазилази границе доброг укуса, желимо да саопштимо оно што је већ добронамјерној јавности одавно познато. Наиме, владика Јоаникије, свештеник Перовић и професор Божовић су упознали Андрију Мандића са Здравком Кривокапићем и препоручили га за човјека који би носио изборну листу већ договорене велике народне коалиције, коју је окупио ДФ. Након тога састанка, као што је природно, наш предсједник Мандић је обавио разговоре са предсједницима ПЗП и ДНП, информишући их о овом предлогу.

Није непознато да је Небојша Медојевић био противник такве идеје и да је баш предсједник НСД преломио да своје мјесто на листи уступи Здравку Кривокапићу, а сам оде на последње, ризикујући тим недоговореним потезом погоршање односа са предсједником ПЗП и том странком.

То је први пут да је у ДФ-у неко од лидера повукао потез који није био ствар договора и општег консензуса, што најбоље свједочи о томе колико је предсједник НСД вредновао предлог који је дошао од тако значајних људи.

То што недобронамјерни медији, у приватну преписку Небојше Медојевића са фејсбука, покушавају увући НСД и Андрију Мандића и од њих направити нешто што они нијесу, је својеврсни скандал, чије би последице требале да нанесу штету најјачој владајућој странци.

Ово је неприхватљиво, посебно у свијетлу чињеница да је ПЗП након избора формирао свој посебни посланички клуб и одлучио да води своју аутономну политику, оправдавајући тај потез једностраном одлуком Андрије Мандића да своје мјесто, супротно њиховој сагласности, уступи некоме изван ДФ.

Дакле, НСД и Андрија Мандић ће, као и до сада, све своје ставове јасно и гласно саопштити свима, руководећи се само истином, а о последицама политичких потеза које смо повлачили можемо сви давати различите закључке и оцјене, како ко процијени.

На крају, можда и због неких злих језика, које смо могли чути претходних сати, добро је напоменути да је владика Јоаникије дугогодишњи пријатељ са Андријом Мандићем, да му је крстио ћерку, вјенчао брата и снаху, крстио синовца… па је тај покушај медија да траже пукотину између предсједника најјаче владајуће парламентарне странке, која уз то, у свом имену са поносом, једина у скупштини Црне Горе носи и име српска, и угледног српског владике г. Јоаникија, смијешан и испод сваког, не само политичког, него и људског нивоа.”

Коментари
Vujadin Cetkovic
Vujadin Cetkovic: Bilo je krajnje vrijeme. Bravo Mandicu !!!
19.11.2020 08:32
Igor
Igor: Uze Medo pet mandata srpskim glasovima na ledja Srba koji glasaju Front i na ledja Crkve pa sad lupa ko Maksim po diviziji i vraca se na fabricka podesavanja. Samo da ne ode u ustase pa je lako za ostalo.
19.11.2020 08:33
Bogdan C
Bogdan C: Srpska posla ka i vazda.Pi,pi,pi gadluka.
19.11.2020 11:18
100% CG🇲🇪🇲🇪
100% CG🇲🇪🇲🇪: Svima je poznato da crkva nama susjedne drzave sastavlja vladu zalosno ali to je stvarnost. Milo nista ti sretno ne bilo kad dozvoli da nam popovi i popadije vode drzavu onu istu koju 2006 stvorismo svi zajedno ali bez srba, veliko srba popova i raznih beckovca, mirovica koji nadjose uhleblenje po Beogradu i samo pljuju po CG
19.11.2020 11:57
Prc mne
Prc mne: Dudukljani tisinaaaaaa,mirni kvazi nacijo prodata!
19.11.2020 17:16
Za Prc mne
Za Prc mne: Prcne ti ga kvazi nacija usta.
19.11.2020 21:41
Mimo
Mimo: Mandicu nije prvi put da pljuva pa polize. Medo je bio opcinjen svo ovo vrijem svrgavanj DPS-a sa vlasti, I vjerovao u podrsku ovih placenika, a oni I njemu radili sve I svasta Iza ledja. Medo visi ti je prijatelj DPS nego ove posrbice. Ti si barem sa DPS-om nacisto, a sa ovim nemozes biti nikad.
19.11.2020 21:48
Za prc mne
Za prc mne: Gdje god "stignem" zeni ti noge"dignem"😉 😉 😉 😉 😉 💞🇲🇪💞🇲🇪
20.11.2020 09:45
Dzoni
Dzoni: Moracete da se naviknete kilogorci smrdljivi i ..ovnavi liberali siptari ovo je neka nova crna gora
21.11.2020 00:48
MIKAS
MIKAS: Moze da bude CG ovakvai onakva ali ti si smrad bio i ostaces smrad bazdis ko septicka jama. Fuj, Fuj
21.11.2020 17:16
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar