Ћирилица Latinica
24.12.2017.
Политика

Маја Вукићевић (ДФ): Обновићемо посрнулу привреду Бара

Аутор: Редакција 11 Оставите коментар

Пише:

Маја Вукићевић

 

Према званичним подацима Завода за запошљавање Црне Горе стопа незапослености у држави је чак 22 посто. Нажалост, и Бар прати тај негативан тренд. Ако томе додамо да већина грађана Бара ради за плате које су испод просјека, у многим случајевима и нередовне, јасно је да је број оних који живе на ивици егзистенције изузетно висок.

Створен је један огроман јаз између малог броја оних који имају много и огромног броја људи  који су на граници сиромаштва.  Обнова барске привреде једно је од главних питања које ће бити у фокусу програма Демократског Фронта који ћемо представити грађанима Бара у наредним мјесецима.

Бар је некада био привредни гигант, препознат у Црној Гори и региону по својој „Приморци“, „Избору“, „Румијитранс“. Нажалост године систематског уништавања довеле су до тога да некадашњи гиганти барске привреде живе само у сјећањима њихових радника који су пропашћу својих предузећа постали социјални случајеви. Бар су нажалост заобишле и стране инвестиције. Велики проблем представља и неотварање радних мјеста, па су млади људи, свједоци смо, принуђени да напусте свој град и срећу потраже на другом мјесту, често и изван граница Црне Горе. Тај негативан тренд свакако треба што прије зауставити.

Процес обнове неће бити лак, јер су последице вишедеценијског уништавања изузетно погубне, али од нечега се мора кренути и то је нешто што се мора урадити.

Такође постоји потреба за бољим програмом за социјално угрожене категорије становништва. Свједоци смо да се готово сваког дана могу видјети људи који можда и свој једини оброк траже у контејнерима, и то је нешто пред чим не можемо затварати очи. Демократски фронт ће кроз свој социјални програм понудити бољу заштиту овој категорији становништва, отварање дневних центара, пружање могућности за образовање и оспособљавање за рад. Спровођењем низа мјера из програма Демократског фронта значајно ће се подићи квалитет живота у Бару.

 

(Ауторка је  члан Предсједништва и предсједник ОО  Демократске народне партије у Бару )

     

Коментари
Коле
Коле: Браво Мајо царице
24.12.2017 10:19
Deda, Bar
Deda, Bar: Aj predstavite taj program DF-a vise !!! Demokrate vam disu za vratom. i URA!!!
24.12.2017 10:20
Cabak
Cabak: Udruzite se Demosom i Ujedinjenom CG, oprostite im izdaju, i sami formirajte vlast u Baru u maju
26.12.2017 09:10
Crni
Crni: DNP,sta to bijase ???
26.12.2017 09:20
Nekitamo
Nekitamo: Bravo
26.12.2017 15:00
Бар
Бар: Браво, само што прије са програмом изађите. Ови што не знају опозиционе партије добро знају што је дпс. А нажалост и народ у Црној Гори је добро осјетио што је дпс. У памет се опозицијо, без свађе само.
26.12.2017 16:37
Radoznao
Radoznao: A šta Vam piše u programu? a?
26.12.2017 22:37
eto
eto: Program fronta a i ostatka opozicije ćemo viđeti, a program dps-a vidimo na djelu i osjećamo u džepovima. Vi što vam je dobro pođite na posao u ova barska preduzeća. Još je ostalo luku da prodaju i ljepota..
27.12.2017 00:13
Marina
Marina: Vidji ti ove lajkove . Sto je ovo??? Toliko fanova za DF. Crogorci, ima li nas !?
27.12.2017 11:04
Kenan
Kenan: Dje vam je onaj ludi profesor Medojevicev brko Radulovic, usutao se nesto od kako mu navodno odsrafise tockove.???
28.12.2017 08:41
Шушањ
Шушањ: Браво, само јако! До ослобођења Бара уз ДФ!
29.12.2017 11:54
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar