Ћирилица Latinica
19.06.2018.
Политика

Медојевић: Иза увоза кокаина преко Бара стоји компанија "Воли"

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Предсједник Покрета за промјене Небојша Медојевић, јуче је у току скупштинског излагања, оптужио режимску компанију "Воли" да је увезла 40 килограма кокаина са бананама у Луку Бар и да надлежни истражни органи никога не смију ни да саслушају због тога.

Да ли се у Логистичком дистрибутивном центру "Волија" код КАП-а складишти и одатле даље дистрибуира кокаин?

Како је Медојевић нагласио поводом ове заплене од скоро 40 кила дроге нико, нити је саслушан нити је осумњичен, а сви знају да је наручилац товара компанија "Воли".

„Воли је увезао 40 кила кокаина и нико од увозника и шпедитера није ни саслушан. Као случајно се десило да се тамо налази кокаин. Како је могуће да увозник банана са кокаином буде црногорска режимска фирма Воли која је и финансијер ДПС-а и да нико не буде ухапшен.

Замислите да је Покрет за промјене увезао ову количину дроге, па нас би одмах Миливоје Катнић похапсио“, рекао је Медојевић.

Он истиче да то сигурно није прва пошиљка, „ко зна колико је Воли са бананама увезао кокаина до сада”.

„Каква је то безбједност, ако у Луци Бар у контигенту банана дозволите да се прошверцује 40 кила кокаина? О чему ми причамо овдје? Код КАП-а, Воли има погоне за сазријевање банана, је л’ то значи да се кокаин тамо складишти и даље дистрибуира.

Је л’ вам то заштита потрошача у Црној Гори? Је ли то црногорска економија, која се заснива на шверцу дроге и цигарета? Ово је банана држава!“, закључио је Медојевић.

 

Симовић брани "Воли"

Министар пољопривреде Милутин Симовић каже да Медојевић треба да ода признање полицији и царинама.

„Он лијепи етикете реномираним компанијама као што је "Воли". У тренутку налажења кокаина власник још увијек није увозник, у овом случају "Воли", та роба је у царинском простору, у надлежности надлежних органа“, казао је Симовић.

(ИН4С)

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar