Ћирилица Latinica
13.09.2021.
Политика

Медојевић: Устоличење митрополита се десило искључиво захваљујући патријарху

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић коментаришући вечерас устоличење митрополита Јоаникија на Цетињу рекавши да је нова Влада Црне Горе одговорна за сукобе који су се одиграли на Цетињу, и да је само истрајност патријарха Порфирија довела до тога да се одржи устоличење.

"Дошли смо су ситуацију да је актуелна Влада Црне Горе одговорна за дешавања на Цетињу. Очигледно је да је био договор Мила Ђукановића и безбједносног сектора да се доносе ту гуме, да се праве барикаде и узурпура устоличење и позива јавност за сукобе" - рекао је Медојевић у емисији Хит Твит ТВ Пинк.

Гости емисије Хит Твит су Александар Мартиновић из СНС, један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић из Покрета за промене и предсједник Лиге социјалдемократа Војводине Ненад Чанак.

"Глобална држава у Црној Гори је своје пипке имала и у цркви, после побједе 30. августа и управо ти дјелови цркве са представницима дубоке државе су формирали владу Здравка Кривокапића", објашњава Медојевић.

Он је истакао да су патријарх Порфирије и митрополит Јоаникије требало да буду обавијештени да на Цетињу није било безбједносних могућности да се устоличење одржи.

"За то је био задужен бивши директор полиције Веселин Вељовић који је данима ургирао да полицијски припадници напусте полицију и пређу на страну Мила Ђукановића. Они су већ били припремљени да устоличења неће бити. Ђукановић је данима говорио да устоличења неће бити а то му је гарантовао Абазовић и актуелни премијер" - рекао је он.

-"Кривокапић једноставно није знао шта да ради. Директор полиције је одбио наређене Владе да обезбиједи устоличење митрополита. Једини који је то спријечио био је патријарх који је на вишесатно убјеђивање Абазовића и других одбио да не оде на устоличење. То је потом постало питање безбједности патријарха СПЦ који је одлучио да иде" - додао је Медојевић.

Коментари
Nole
Nole: Divno je što smo mitropolita ustoličili ali više novih hramova nije bilo a manje đece i morala u društvu. Nestajemo.okrenite se temama razvoja
15.09.2021 14:13
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar