Ћирилица Latinica
14.03.2023.
Политика

Милатовић поново нагласио: Поштујем ЦПЦ и мислим да је то исправно!

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Као што сам побиједио акутелног предсједника Мила Ђукановића у октобру прошле године у Подгорици, тако ћу га побиједити 19. марта у цијелој Црној Гори, казао је предсједнички кандидат Јаков Милатовић, у ванредној емисији Пресс плус са Рајком Раичевић на АДРИА ТВ.

Милатовић је подвукао да никада није гласао за Ђукановића, нити то планира, одговарајући на питање кога ће подржати уколико евентуално не прође у други круг.

Он је поручио да ће Ђукановића послати у политичку прошлост, као и све лоше што он представља.

О ЦПЦ

Милатовић је казао да поштује све вјерске заједнице у Црној Гори, укључујући и Црногорску православну цркву.

„Као легалиста мислим да је то исправан одговор који ће вам сваки поштен предсједнички кандидат дати. ЦПЦ је једна од вјерских организација која је у односу на Закон о вјерским организацијама регистрована у Црној Гори, онда је дио нашег правног система. Ви знате да сам ја крштен у Митрополији црногорско приморској, Српске православне цркве, вјерник сам те цркве, тако да је мој вјерски став познат. Однос мене као легалисте, и сјутра као предсједника свих грађана, је на фону поштовања свих вјерских заједница, било да је то ЦПЦ или нека друга“, рекао је Милатовић.

Он је казао да је Ђукановић тиранин једног народа и да је вријеме да се сви фокусирамо на ствари које су од суштинског значаја, а то је животни стандард, владавина права и европске интеграције.

О Цетињу

Коментаришући напад који се на њега догодио прије неколико дана на Цетињу, Милатовић је казао да је у питању одраз страха Ђукановића, који је организвао 15-ак људи са Цетиња, блиских ДПС-у.

„У тој групици људи било је функционера ДПС-а. Предсједник младих ДПС-а, који је јавно подржао и срамно додатно мотивисао тај физички напад. Опраштам тим људима који су физички инструисани од стране једног човјека. Он је само ноћ прије тога јавно потучен у ТВ дебати, а он не може и даље да схвати да је дио прошлости“, поручио је Милатовић.

Истиче да „друго полувријеме“ за бољу Црну Гору почиње 19. марта, а прво је било 30. 2020 године.

„Оних 15-ак људи нијесу Цетиње. Ту ноћ сам добио прегршт порука од Цетињана, скоро свих цетињских породица и презимена, да се стиде онога што Ђукановић организује у њиховом слободарском граду. Подсјетили су ме како је почетком деведесетих мрзио шах због шаховнице, организовао шпалир за старе либерале. Он нема своју идеологију. Његова идеологија је само његово богаћење и богаћење његовог брата, сестре и сина…“, оцијенио је он.

Према његовим ријечима, Ђукановић је као сиромашан човјек ушао у политику.

„Сада знамо колико му је богатство, а јавна је тајна да дио свог богатства крије у Швајцарској и УАЕ. Према неким међународним истраживањима од прије пар година, он један је од најбогатијих предсједника на свијету“, навео је он.

О повећању плата

Милатовић објавшњава да је инфлаторни шок у цијелом свијету захватио и Црну Гору, а због рата у Украјини.

„То је повећало цијене на свјетском нивиоу, нафте и нафтних деривата, али основних животних намирница. Замислите Црну Гору такву, са минималним платама са 220 еура, просјечном платом од 500 еура, без дјечијих додатака, беспланих уџебника…“, наводи он, поручујући да би у земљи имали „пуно већу глад“.

Подвлачи и да је повећање плата дио програма Европа сад 2.

Милатовић истиче и да је Покрет Европа сад показао политичку етику у одговорност, везано за, како је рекао, неслажење око пребивалишта Милојка Спајић.

„Мислим да смо први политичари у Црној Гори који су направили грешку, а који су се извинили грађанима“, поручио је он.

Он је рекао да и да нема никавог разлаза у Покрету Европа сад, ни мјеста причи о „Милу и Момиру“, која се појавила у црногорској јавности.

О подршци УРЕ Бечићу

Милатовић сматра да је подршка лидера ГП УРА Дритана Абазовића предсједничком кандидату Алекси Бечићу, можда, дио неког ширег договора.

„Реконструција Абазовићеве владе…Не знам колико је то исплативо за Бечича, чији су симпатизери заједно са мном протестовали због чина Абазовића, који је на правди Бога смијенио Бечића са мјеста предсједника Скупштине“, рекао је он.

Грађани не могу, додаје, да забораве ни тешке ријечи које су падале на личном плану између Бечића и Абазовића, али му је драго да су се спустиле лопте.

„Нећу гласати за Ђукановића ако не прођем у други круг“

Према ријечима Милатовића, Ђукановић је хтио да га линчује прије неколико дана на Цетињу.

„Чини ми се да све ово што се дешава у пар дана је танго који плешу Андрија Мандић и Ђукановић. Чуо сам за неку дебату да се додатно испричају, док Ђукановић хоће да ме линчује на Цетињу прије неколико дана. Никад у животу нијесам гласао за Ђукановића, мислим да је је сасвим јасан одговор за кога ћу гласати уколико не прођем у други круг“, истакао је он.

www.borba.me 

Коментари
SRBin
SRBin: Kvazisrbi oladite,fino covjek kaže da je vjernik SPC,ali kao predsjednik mora da poštuje svakog ko je registrovan u CG pa i tu sektu
14.03.2023 10:31
Dzoni
Dzoni: Manda samo
14.03.2023 13:16
Aka47
Aka47: Umijeli ovaj lik ista vise od 3 recenice promijenit
14.03.2023 23:53
Caj od nane
Caj od nane: E moja Milena pa zar ne vidis ko je i sta je ovaj. Jel moguce da ti je Cakan isprao mozak. Vrati se dje si bila,ne dozvoli da te ponizi do kraja.
15.03.2023 12:06
vanja
vanja: Manje misli Jakove
15.03.2023 19:29
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar