Ћирилица Latinica
27.03.2018.
Политика

Мирза Кургаш: Пожелимо Милу срећан одлазак у Спуж

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Пише: Мирсад - Мирза Кургаш

Једина дилема на будућим предсједничким изборима у Црној Гори јесте ЗА или ПРОТИВ режима!

Да ли сте спремни да кажете збогом лидеру који нас је, заједно са својим компањонима, за ових 30 година довео до просјачког штапа? Да му пожелите збогом и срећан одлазак у Спуж...?

Ђукановић није одговоран само за ратне злочине почињене 90-тих година прошлог вијека на простору бивше Југославије. Он и његови ортаци су уништили комплетну привреду и Црну Гору увели у дужничко ропство.

Постали смо колонија, задужили су нам и праунуке. На крају, на дјелу је крчмљење природних ресурса (оног што нам је преостало): шуме се немилице сијеку, ријеке се преграђују хидроелектранама, ускоро ће бушење подморја и изградња нафтних платформи...

Нико нема право да игнорише могућност да на предстојећим изборима својим гласом допринесе одласку са узурпираног државног трона. Губитак Ђукановића на изборима представља почетак краја ДПС-а и његових сателита.

Да се разумијемо: предсједнички кандидат Бојанић није отјелотворење анђела, нити је без одређених упитних потеза у својој политичкој каријери. Међутим, једино он може, у овом случају, освојити потребну већину.

Упркос томе што је режим до савршенства довео умјетност крађе на свим изборима.

Остали предсједнички кандидати би требали да се повуку и подрже Бојанића. Наравно неки од њих, извјесно, нијесу у могућности да то ураде јер су у зависном односу према својим повјериоцима.

Како год, лидер Странке правог пута сигурно је свјестан да на тим изборима неће добити ни минимум бошњачких гласова. Упитно је да ли ће, чак, достићи и цифру која је била потребна да би се кандидовао?

Наравно, не због тога што то не заврјеђује, већ што су његови сународници већим дијелом заслужни за три деценије власти криминалног режима у Црној Гори.

Стога, а имајући у виду да због поданичке политике коју води Бошњачка странка од свог оснивања, Бошњаци у Црној Гори од 90-тих никада нијесу били толико омражени, предсједнички кандидат СПП-а би требао повући кандидатуру и стати уз Бојанића.

Истина, такав потез би имплицирао лавину разних шпекулација. Можда не оних у стилу “сланинијаде” пред Скупштином али, за шуровање са “четницима” сасвим извјесно...

Бошњачка странка је, безрезервном подршком Ђукановићу, још једном показала бестидну сервилност, позивајући се на “заједнички допринос државности Црне Горе и заслуге на пољу евроатлантских интеграција”.

Наравно, лидери БС-а нијесу ни у прилици да бирају, свјесни да огромне привилегије које уживају заједно са једним дијелом својих чланова, престају одласком Ђукановића са власти.

Сласт владања уз ДПС, до скоро је дијелила и СДП. Падом у немилост, један дио чланства је процијенио да ће мимикријом у СД, задржати привилегије, док је “стара гарда” на челу са Кривокапићем процијенила да би са предсједничким кандидатом могла “да се вади”, што би рекли коцкарски овисници.

На страну сво бестиђе које су уз скуте ДПС-а демонстрирали протекле двије деценије, али учешћем у “изгласавању” уласка у НАТО, њихов предсједнички кандидат нема право очекивати на иоле значајнију подршку бирача.

(Аутор је предсједник НВО "Број 19")

Коментари
Rejhan
Rejhan: Svaka ti cast Mirza. Svi casni muslimani ce glasati Bojanica!!!
27.03.2018 14:45
Dalibor
Dalibor: Ovako razmiljaju svi pravi muslimani, koji ne zele da zaborave zlocine Djukanovica prema njima, kao i zlocine NATO prema muslimanima svuda po svijetu. Gospodine Kurgas svaka cast. Tako treba svaki gradjanin Crne Gore koji nije prodao dostojanstvo da se ponasa.
27.03.2018 14:58
Husno
Husno: E moj Mirza, sta bi od tebe. Sto nas laga da si napustio srpsku policiju, sto ne kazes brate mili da si na rabotu da znamo, da cutimo.
27.03.2018 14:59
Cosmopolita
Cosmopolita: Svaka cast za ovaj i za prethodni Vas tekst dat Barskom portalu! Respekt i kapa dolje za Vas.
27.03.2018 16:17
Crnogorac
Crnogorac: Svaka cast!
27.03.2018 18:14
Mujo
Mujo: Mirza je covjek koji casno zivi i vjerni sluga Bogu odnosno Alahu. Bez mrlje, svuda postovan i uvazen. A to sto bune se neobrazovani klipani kojima upravljaju ovi Djukanovicevi koljaci i ubice, je smijesna rabota. Zaboravili su da je Milo njihov dzelat. Aferim Mirza !
27.03.2018 18:17
Slobo
Slobo: Kratko upustvo zašto ne glasati DPS.Svaka čast Mirza.
27.03.2018 23:37
malavita
malavita: Ovako razmislja svaki normalan covjek, bio on pravoslavac, musliman ili katolik. Mirza, svaka cast majstore, nema se sta dalje reci!
29.03.2018 20:28
МладаБосна
МладаБосна: Свака част брате сви заједно да сјаше тиранија у Црној Гори
30.03.2018 21:12
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar