Ћирилица Latinica
15.01.2018.
Политика

Митровић (ДФ): Сраман однос ДПС-а према православним Баранима

Аутор: Редакција 8 Оставите коментар

Искључење празничне расвјете у Бару, а нарочито на главном Градском тргу на дан дочека Православне Нове године, сраман је чин чији директни налогодавац је локална власт и Демократска партија социјалиста - оцијенио је Богић Бели Митровић, предсједник ОО Нове српске демократије (НСД) и одборник Демократског фронта у Скупштини Бара.

Он је у име НСД изразио  најоштрији протест због догађаја, који је, како је рекао, узнемирио бројне грађане већински православног Бара.

"Како је могуће да је празнична расвјета радила у граду све до те вечери, до дочека Православне нове године? Неће ваљда отуђена господа из антинародног ДПС-а рећи да се то случајно десило баш 13.јануара навече" -казао је Митровић и додао:

"Господа челници локалне власти у Бару и ДПС-а су нажалост по рођењу православци, колико је нама познато, али им је дјеловање у континуитету, не само антиправославно и антисрпско, већ и антицрногорско. Ако су се они одрекли традиционалне Црне Горе, њене историје и  културе, језика и цркве, својих предака, па и самих себе, већинско православно становништво Бара и Црне Горе није, нити ће" - поручио је Митровић.

Он се у изјави за медије запитао "да ли је у питању ново непримјерено додворавање националним мањинама које  одржавају ДПС на власти уочи предстојећих локалних избора".

"Сигирно смо да јесте, али смо исто тако сигурни да су таквим односом према православном живљу сами себи запечатили судбину, и да ће за своја недјела ускоро морати да положе рачуне. Јер, увјеравамо их, Бар ће након Херцег Новог, Котора и Будве бити следећа општина на Приморју коју ћемо ослободити од окупационе, антинародне ДПС власти" - подвукао је Митровић.

Први човјек НСД Бара казао је да је "ово  уједно покушај манипулатора из ДПС-а, да уочи избора који нас очекују на локалу, на прољеће, скрену пажњу јавности са горућих тема, као што су проблеми са уништеном барском привредом и нерадом локалне управе, те неиспуњена обећања дата грађанима прије четири године".

"Већ виђено, уосталом" - закључује Митровић.

Коментари
Гара
Гара: Бранка Никезић је лично то наредила. Она је већи католик од папе. На помен слова "С" добије напад, а камоли Српска Нова година.
15.01.2018 10:10
Zoki
Zoki: Prodate duse, moj Beli. Stid ih bilo. Navlace prokletstvo na potomstvo. Zato je Crna Gora sve manja i sve jadnija.
15.01.2018 10:38
Bar
Bar: Gospodine Mitrovicu,ja sam jedan od onih koji do sad nije glasao na izborima,al me Vasa patnja kao partiju kroz takozvani "drzavni udar" podstakla da ja,kao i familija izadjem na sledecim izborima i dam Vam glas.Drago mi je sto ste javno osudili ovaj ispad barske vlasti koja je mene kao Pravoslavca tesko uvrijedila.
15.01.2018 11:04
Goca
Goca: Srzentic je kao veliki postovalac srpstva i vjernik SPC, prijatelj sa srpskim episkopima. Sta bi izdajnice iz Jagodine ?
15.01.2018 11:11
Sara
Sara: DPS je ovoliko vremena na vlasti upravo radeci na podjelama.Kao gradjanka Bara i kao Pravoslavka blago receno sam uvrijedjena ali i ne iznenadjena ovim potezom lokalne vlasti.
15.01.2018 11:40
Bidon
Bidon: Reći će da je zbog novog bilborda. A novi bilbord su najavili kao npvi bioskop a biće u službi lokalnih izbora gdje će moći samo dps da se reklamira.
15.01.2018 19:54
Jole
Jole: Evo su dali nalog da se objasni u njihovim medijima da je neko ukrao osigurac i da je doslo do kurslusa. Nasli su dobar sinonim za DPS / Kuršlus,hahahaha
15.01.2018 23:10
anto
anto : JOLE JOLE, ako iole kao pratite JEDRO jer ga posredno spominjete u komentu,pa se prepoznam kao emiter vjesti,ali ne i DPS novina STOJI da na portalu Jedra uvjek je bilo mjesta i prostora za svakoga pod jednakim pravilima,pa pa su tu opozicione partije imali u jednom trenutku jedini prozor u Barski svijet.....Pogledajte malo,pa sudite.....NIJE FER zalepiti etiketu , ni dobar hrišćanski običaj, Jedro nema partisko opredeljenje , smo svoji i radimo za svoj gros i svoj cef..NEMAMO TATU......sirocad koja se snalazi da portal ..jedro bar .....i jedro me ........opstane,a da se ne kurva..........i sve više smo trn u oku mnogima......
16.01.2018 20:57
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar