Ћирилица Latinica
14.12.2020.
Политика

Свете се Кургашу јер је дао допринос промјенама

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Из странке Миодрага Лекића (ДЕМОС) тврди да је грађански активиста из Бара, Мирсад Кургаш, принуђен да плаћа неразумно бројне казне због свог ангажмана током борбе за демократске промјене.

Из ДЕМОС-а позивају Министарство унутрашњих послова (МУП) и све надлежне државне институције да "спроведу ревизију досадашњег поступања према грађанском активисти Мирсаду Кургашу".

"Кургаш, који је био активан у покрету Одупри се и самостално дјеловао ради подизања свијести о штетним одлукама власти на општинском и државном нивоу, суочен је са десетинама процеса. Прије тога је хапшен неколико пута и привођен више десетина пута. Рачун му је блокиран и он сада не зна због чега. Када је покушао да добије податке о блокади из банке, морао је да за то плати таксу, али је информација коју је добио нејасна. Кургаш не зна ни ко му је блокирао рачун, нити на који износ. Стоји само: казна - Управа полиције. Њему никада није уручена никаква казна, па није ни могао да је плати. Поврх свега, не зна због чега је кажњен", истиче се у саопштењу Демоса.

Из те партије су казали да је сваки грађанин дужан да поштује законе своје земље, као што је сваки државни орган дужан да закон спроводи неселективно и, што је једнако важно, без скривене намјере да терорише појединце који су препознати као грађански активисти и противници власти.

Коментари
Don kihot
Don kihot: Vi iz Demosa sto hvalite lik i djelo ovog gospodina Don kihota sad ste na vlast pa bujrum uclanite ga u stranku i zaposlite ga valjda mu nadjete neko prikladno mjesto sretno bilo.
15.12.2020 20:01
Fakat
Fakat: Nova vlast ne treba da špija po portala ka do sada, no polako se vatajte rabote pa mičite te uhljeboviće te su do sada vedrili i oblačili
16.12.2020 07:13
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar