Ћирилица Latinica
22.04.2018.
Политика

Необичан захтјев ДПС-а: Да уредник "Барског портала" објелодани ко му доставља информације из наше партије

Аутор: Редакција 9 Оставите коментар

Реагујући на наш текст објављен јуче под насловом "ДПС Шушањ предложио Кликовца за носиоца листе" (http://barskiportal.com/lat/politika/dps-%C5%A1u%C5%A1anj-predlo%C5%BEio-klikovca-za-nosioca-liste.php) Општински одбор Демократске партије социјалиста Бар позвао је уредника нашег медија да објави идентитет особа које му достављају информације о дешавањима у тој партији.

"Очекујемо да уредник Барског портала покаже макар мало достојаства и професионалности и јавно саопшти именом ко му је из одбора наше Партије потврдио информацију да ће носилац, на наредним локалним изборима бити, наш уважени члан Дејан Кликовац" - стоји, поред осталог у реаговању ДПС-а Бар.

ДПС у истом реаговању оптужује уредништво "Барског портала" да, како наводе, наставља са устаљеном праксом ширења дезинформација, манипулација, спиновања и обмањивања јавности.

"О кредибилности и тачности информација које пласира Барски портал нећемо трошити пуно ријечи с обзиром да је општепознатно да Барски портал није ништа друго него п.р. служба Демократског фронта.

Свједоци смо да се сви текстови пишу, уређују и цензуришу у канцеларији Нове српске демократије, тако да не чуде свакодневне лажи које се пласирају на рачун нашег Општинског одбора.

Читаност у протеклих пар мјесеци заснивају на лицитирању ко ће из редова нашег Опшинског одбора бити носилац листе на предсједничким изборима.

Поред свих лажи које пласирају на наш рачун, за једну ствар им велико хвала!

Драго нам је да и они који су оштри противници наше политке толики број квалитених људи из наших редова које промовишу и препознају као достојне те функције, с обзиром да таквих у својим редовима немају!

Након Раичевића, Лалевића, Срзентића и Франовића на ред је дошао још један врстан кадар наше Партије. Образован човјек, професионалац у свом послу и добитник бројних признања, Дејан Кликовац.

Такође, оштро демантујемо наводе које је Барски портал пласирао о наводим притисцима које координатор предсјдништва ДПС-а за Бар, Бранимир Гвозденовић, врши на локалне функционере, те уредништво подсјећамо да је улога коодринатора Гвозденовића обезбјеђивање додатне синергије и подршке, а све у циљу остваривања што веће подршке грађана Бара, што се и показало на прошлонедељним изборима, када је наш кандитат у Бару освојио 54%.

Како редовно путем медија информишемо јавност, ОО ДПС Бар већ дужи временски период спроводи активности кроз Мјесне одборе,све са циљем прикупљања предлога за изборну листу, која ће бити најбољи избор свим грађанима Бара, а за коју смо сигурни да ће остварити велику подршку" - закључује се у реаговању.

 

Одговор уредника "Барског портала" ДПС-у: Ништа нисте демантовали

 

У вези са непотписаним реаговањем ДПС-а Бар, колико год не заврјеђује озбиљнију пажњу, желим да вам у име "Барског портала" поручим следеће:

Ваш захтјев да саопштимо именом извор информација из ДПС-а је до краја неозбиљан, јер су захтјеви многих наших извора из ваше партије за дискрецијом више него оправдани, и за разлику од вас ми не желимо да цртамо никоме мету на челу.

Наше изворе поштујемо и с пажњом чувамо. По потреби и његујемо.

Узгред, позив да објелоданимо идентитет извора који прилично непромишљено упућујете инсистирајући на достојанству, по својој садржини је нечувен и вјероватно јединствен, не само у Бару и Црној Гори.

И што је кључно: Нигдје у тексту на који реагујете не стоји да је било ко из Општинског одбора ДПС-а потврдио "Барском порталу" да ће уважени господин Кликовац бити носилац листе те странке на локалним изборима 27. маја.

Јасно смо навели да је Кликовца за носиоца листе ДПС-а предложила група активиста и чланова МО ДПС-а Шушањ на челу са Душаном Ђурашићем, и да је тај орган странке (дакле Мјесни одбор) прихватио предлог. 

С друге стране, из вашег Општинског одбора нам јесте потврђено да је осим Мјесног одбора ДПС-а Шушањ, кандидатуру подржао и лично предсједник МЗ Шушањ господин Пешо Главановић.

Ви, као што читаоци имају прилику да се увјере, нијесте демантовали баш ништа из текста на који реагујете, већ дајете себи за право да "демантујете" нешто што нигдје не пише, чак ни у најави.

Једним јединим словом нијесте негирали да су МО ДПС-а Шушањ и МЗ Шушањ стали иза Дејана Кликовца !

Не споримо вам право на машту, али истовремено савјетујемо да смањите доживљај кад су оцјене о нашем порталу у питању.

Мораћете се помирити са чињеницом да овај медиј ужива велику популарност у Бару, и да је послије четири мјесеца рада превазишао локалне оквире.

Схватамо да нијесте свикли да будете критиковани од стране локалних медија, и да нијесте очекивали да ће се наћи неко ко је довољно професионалан, одговоран, па и неустрашив (колико год вам закон лежао у топузу), да извјештава о свему што јавност занима, а тиче се, поред осталог, и ваше партије. 

Подстичемо вас да и даље пратите "Барски портал", као што и ми пратимо с пажњом активности ДПС-а.

 

Миленко Јовановић

Главни и одговорни уредник

"Барског портала"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари
Keka
Keka: e pa budala ovih, sta traze od novinara. Ima li ko da ih nauci da se ne prosipaju ovako. Kako ih navlacite ko ovce na so....
23.04.2018 01:24
Sonja
Sonja: Kako se izblamirala Branka stoti put ! Pa cijeli Bar zna da špijate jedni druge i vama je kriv Barski portal sto ne cuti o tome. Evo vam ga odgovorise da se pokrijete ušima. Nego sto cete sa Cakanom, on racuna na vase glasove i SD i Bosnjake ? Opozicija ga mrzi, posebno kad su ga vidjeli da je Milu dao podrsku i dosao mu na konvenciju. Na muke ste s njim, kao CIA sa BiN Ladenom sto je bila. Oni ga stvorili pa poslije lele boške. Sve se placa sve se vraca.
23.04.2018 04:18
conte
conte: , ha ha ha Treba ih njegovati..mada je mali problem sto ih ima previse.. Bravo Misko.
23.04.2018 08:59
za sonju
za sonju: Draga Sonja, vi se stalno nesto radujete na kratke staze i likujete , DPS je najaca partija i uvijek ce biti na vlasti i u CG i u Baru, evo opet cete do 27 maja imati nadu i pisati svasta, a onda 28 maja ce te utihnuti kao i sada.
23.04.2018 13:34
Strsljen
Strsljen: Ko sr zadnji smije najsladje se smije-vidjecemo na lokalnim ixborima :-D
23.04.2018 15:17
PODGOR
PODGOR: Sto misli B ranka i njene sestre da im je je ovo sa bratom tate P etra vrijeme dosta su do sada unovcile sa bratom i oteli od NARODA
24.04.2018 18:05
Mundo
Mundo: Brano i Slobo Pajovic su braca od tetaka i Slobo ce bit nosilac liste. Brano je postavio sve i svakoga u Baru. Srzentic neoismeni Narcis mu je operisao oca Marka, dobio sat od 29.000 eura i sve funkcije. Zarka je izabrai narod i opet bi ga izabrao da ide samostalno, pa mu je postavio za glavnog administratora, Zorana Radojicica brata od strica Radenka Radojicica , Branovog kuma. Zoranovu Cerku je zaposlio u Upravu za dijaaporu na mjesto drugi sekretar diplomata. Brano je suvlasnik vjetrenjaca na mozuri, a brat od tetke Marko Vujovic, konsultant, vlasnik firme MCM. Itd itd itd. Bice jos u nastavcima,
26.04.2018 01:39
Љутко
Љутко: Јели истина да је Срзентић изјавио да ће обријати браду а пуштит бркове ако више не буде Градоначелник?
27.04.2018 15:39
Rajo nk
Rajo nk: Olos dps-ovska
01.05.2018 15:16
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar