Ћирилица Latinica
17.03.2021.
Политика

Новаковић: Недопустиво је да изгубимо још једну туристичку сезону, Влада мора да помогне

Аутор: Редакција 14 Оставите коментар

Предсједник странке Бирам Црну Гору и потпредсједник Општине Бар Радомир Цакан Новаковић казао је да Влада Црне Горе мора хитно донијети мјере којима ће ублажити стрмоглави пад економије и туризма и кренути са припремама за нову љетњу сезону.

"Као човјек који је више пута указивао на проблеме у црногорској економији, морам да се осврнем на одговор Министарства финансија и социјалног старања и пружим пуну подршку предсједницима општина са приморја" - навео је Новаковић у саопштењу достављеном "Барском порталу".

Претходних недеља, каже он, привредници се сусрећу са огромним проблемима у пословању због потпуног затварања појединих општина.

"Чак и оно мало што се до сада могло зарадити како би се преживјело, сада је постало немогуће, јер су услужне дјелатности, али и мала и средња предузећа која су окосница наше привреде, новим епидемиолошким мјерама Владе-затворени" - указује Новаковић.

На захтјев предсједника приморских општина, подвлачи он, Влада је остала нијема и неће бити субвенција за 100 одсто зарада код затворених дјелатности.

"Пред нама је дилема: да ли ћемо умријети од глади или короне? Мислим да је свеједно. Влада Црне Горе мора хитно донијети мјере којима ће ублажити стрмоглави пад економије и туризма и кренути са припремама за нову љетњу сезону. Ми још једну пропалу годину себи не можемо дозволити.

Због тога у име Бирам Црну Гору предлажем:

- да се направе споразуми са потенцијалним земљама из којих нам традиционално долази највећи број туриста, како би агенције и путници били сигурни да ће моћи ући у Црну Гору и да неће бити отказа;

- да се већ сада пропишу услови за долазак туриста;

- да градови на приморју крену у заједничку припрему овогодишње туристичке сезоне;

- да се привремено укину дозволе за издавање смјештаја које прошле године нису ни коришћене.

Ситуација је јасна. Морамо гледати у будућност ако желимо излазак из ове кризе. Морамо стварати окружење за функционисање економије у Црној Гори јер, као што рекох раније, уколико не размишљамо о будућности, поред пандемије короне имаћемо и пандемију глади" - закључује Новаковић у саопштењу.

Коментари
Анастасија
Анастасија: Иронија је да овај Цакан који је у коалицији са ДПС-ом и СД-ом има коректнији и поштенији однос према Србији и Русији одакле нам долази највише туриста него што то има Јуда Кривокапић. Поздрав Баранима из Будве, и први пут да сам сагласна са неком иницијативом из барске власти. Ако нам не дођу гости из Србије и Русије заиста ће глад бити огромна, овдје људи ипак живе махом од туризма и немају друге приходе.
17.03.2021 10:02
Hemičar
Hemičar: Nema od sezone ništa, ovo je skupljanje jeftinih političkih poena. Dotakli smo dno, druge države regiona će preživjeti ali mi teško.
17.03.2021 10:08
Sassa
Sassa: Jos malo Caki doćićete i Vi na red u Baru i dps sa vama netrči bez nuzde polako i u baru cete udarit ko nikšiću..razumes dps privezak
17.03.2021 10:43
B.B.B.
B.B.B.: Napiši jedno pismo presjeniku pošto si snjim u koaliciji možda ti on nešto završi kao prošlog ljeta
17.03.2021 11:27
Ugostitelj
Ugostitelj: Da se ne lazemo, i sve da sad stane epidemija sezone nema pa nema. Posledice cemo tek da osjetimo narednih godina. Budimo srecni ako samo jos ova sezona propadne. Ovo je demonski projekat Zapada koji za cilj ima promjenu svijesti covjecanstvu i znacajno smanjenje broja zivih ljudi na planeti zemlji.
17.03.2021 11:47
Пожелеће црногорске плаже парадајз туриста
Пожелеће црногорске плаже парадајз туриста: Већина Срба и србијанских парадајз туриста је одавно преорјентисана на Грчку и друге дестинације,ЦГ чини само око 5% удела међу туристима у Србији.Што се Руса тиче неће бити директних авио летова из Русије за Црну Гору.Све у свему пропала сезона мрка капа!
17.03.2021 16:31
Za 🍅🍅🍅🏖️🏖️🏖️
Za 🍅🍅🍅🏖️🏖️🏖️: Prezivjeti cemo i bez njih i njihove "rike" srbija, Kosovo je srbija 👌👌👌👋👋👋🇲🇪💓🇲🇪💓
17.03.2021 18:33
Zorka
Zorka : VEC JE IZGUBLJENA NE MISLI
17.03.2021 18:36
za🍅🍅🍅🏖️🏖️🏖️дукљанског комиту
za🍅🍅🍅🏖️🏖️🏖️дукљанског комиту: Јешћеш ти кртолу и коприву а можеш и млевене крше а помидоре и парадајз туристе ћеш само да сањаш!Космет је♥️Србије🇷🇸🇷🇸🇷🇸Догодине у Призрену.
17.03.2021 20:44
Nole
Nole: Problem je što Bar nema Risorte i hotele visoke kategorije, tako da nama dolazi sirotinja. Dps zlikovci nisu ništa uradili iako imaju 70%podrške u Baru niti Maljevika, Liko Soho hotela, Irskog sela idr, samo stanove prave
18.03.2021 07:36
Gole bar polje
Gole bar polje: Sassa: BRAVO dobro ste mu rekli da netrči pred rudu dojce na red i oni u Baru da sto su lop...njali građanima na uvid bude
18.03.2021 17:57
Baranin
Baranin: Novakovicu ista ce biti kao i prosla , samo za razliku ova ce biti zbog zaraze . Jer proslu je Milo upropastio zbog izbora da ne dodju iz Srbije da glasaju ali Bog dade smece izgubi.
19.03.2021 15:26
malji komita
malji komita: Ovaj Cakan zna da sezone nema bez srba i rusa bosanaca imakedonaca i u ulcinj kosovara ali covek mora nesto pricat izbori ce brzo samo neznam dali je srbin ili komita ili jos vaga
19.03.2021 16:57
malji komita privalji..
malji komita privalji..: dosta je stvarno te price,dajte da se vratimo poslu,docekamo svakoga ko nam dodje,ostavlja pare,jer cemo jeti ili jedne ili druge u zimu...
20.03.2021 16:00
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar