Ћирилица Latinica
12.05.2022.
Политика

Нова српска демократија прославила крсну славу - Светог Василија Острошког

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Нова српска демократија прославила је страначку славу св. Василија острошког.

Славски колач и славско жито су освештали свештеници Јован Пламенац и Бранко Тапушковић.

Након освећења обратио се предсједник Нове српске демократије и један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић који је казао да данас НСД обиљежава св. Василија као страначку славу.

„Он је један од наших највећих светитеља, а наш народ вјерује да су управо његовом руком вођене и литије које су срушиле обезбожени режим. Сјутра ћемо сви бити у Никшићу на литији којом обиљежавамо његов празник. Ми као национална хришћанска странка морамо наставити овим путем, без гордости, али да јасно знамо ко смо. Ми смо странка српског народа, и ми процјењујемо како треба водити српски народ и шта је његов интерес. А интерес српског народа је да у Црној Гори не буду дискриминисани. Срби су годинама били дискриминисани као народ Црне Горе. Наша Црква је била дискриминисана. Наш је интерес да будемо једнаки са свим грађанима Црне Горе.“, казао је предсједник НСД-а.

Мандић каже да су они као странка можда били у хендикепу јер нису представљали све грађане Црне Горе већ само српски народ.

„Ипак ми као таква странка можемо да се договарамо са другима, без проблема. Тако је настао и Демократски фронт и на то сам посебно поносан. ДФ је извукао ову земљу из терора бившег режима. 30. августа смо у рукама имали велику побједу, али је она ових дана компромитована. Глас народа је глас Бога, а свима мора бити јасно да су Срби државотворни народ. Они су ову државу вјековима стварали.“, прецизирао је Мандић.

Он наглашава да су Срби највећи гарант опстанка Црне Горе и да могу са свима заједнички радити на добро Црне Горе.

Осврнуо се и на недавне афере са „Скај“ апликацијом гдје је нагласио да се европски пут, о ком многи политичари говоре, најбоље заступа борбом против мафије и организованог криминала.

„Тај европски пут о ком свако прича се најбоље заступа кад се бори против мафије. У Црној Гори, у високим државним институцијама, Тужилаштву, судовима, сједе милионери који су опљачкали ову земљу. Да они то нису радили, данас би сваки грађанин Црне Горе имао плату преко 2000 евра, а исто важи и за пензије. Када се сабере износ који се налази у оним објављеним дјеловима „СКY“ комуникације и како нижерангирани полицијски функционери на рачунима имали по 50 милиона евра, онда можете замислити шта посједују њихови шефови. Због тога требамо направити широку коалицију која ће вратити те паре овом народу!“, нагласио је Мандић.

Он је казао да су данас на сједници Главног одбора Нове српске демократије одлучили да у овом времену не посустану и да су претрпјели двије велике кризе.

„Прва криза била је са Кривокапићевом владом и људима које нико није гласао. Друга криза је ова данашња гдје се ДПС покушава вратити на мала врата. Морамо знати да не смијемо да посустанемо. Спремни смо да одбранимо народну вољу.“, нагласио је Мандић и честитао славу свим функционерима, члановима, симпатизерима и пријатељима странке.

Отац Јован је након освештавања колача окупљенима поручио да је ово вријеме у ком живимо вријеме гдје су „обожени“ новац и човјек, као и да је ово вријеме кад су друштвени систем и демократија претворени у Богоборство.

„То је вријеме растакања Хришћанских вриједности које су вриједности наших предака и покушај одвајања свега онога Божијег што ми као људи носимо.“, казао је о. Јован.

 

Коментари
Sanja
Sanja: Časni otac Jovan Plamenac i divni otac Branko Tapušković, na pravom mjestu, sa jedinim dosljednim političarima i liderima srpskog naroda. Svoji medju svojima, ponosno i časno ! Bravo divni ljudi. Nazdravlje svima Sveti Vasilije
12.05.2022 09:05
MILOŠ
MILOŠ: Slavite grešnici, ali je Bog veliki i sve vidi, udili ste se sa Milom i Dritanom i samo lažete i varate ovaj pošteni narod. Sram vas i stid bilo na ovaj današnji sveti dan...
12.05.2022 19:32
E Milose
E Milose: Teske rijeci rece na ovaj dan .
14.05.2022 03:24
MILOŠ
MILOŠ: JEDINI JE BOG KOJI ĆE SUDITI SVAČIJEM DJELU...
16.05.2022 21:29
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar