Ћирилица Latinica
14.02.2018.
Политика

ОДТ отворио истрагу, саслушаће Мила Ђукановића и Бранку Никезић

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Основни државни тужилац у Бару  Радмила Гачевић отворила је извиђајни поступак по кривичној пријави коју је поднио уредник „Барског портала“ Миленко Јовановић против предсједника Демократске партије социјалиста (ДПС) Мила Ђукановића и шефице барског одбора те странке Бранке Никезић због пријетње „Нећете дуго“, која у форми званичног акта упућена нашој редакцији  од стране владајуће странке.

ОДТ је јуче, непосредно пошто је запримљена кривична пријава, саслушала Јовановића у својству грађанина. Очекује се да ће наредних дана бити саслушан Ђукановић, који је пред законом одговорно лице у име ДПС-а, као и Никезићева, из чијег општинског одбора је упућено реаговање са пријетећом поруком, због које је реаговало и Удружење новинара Црне Горе, политичке партије и новинари и медији из земље и региона.

Јовановић је пред ОДТ  поновио да је пријетњом владајуће странке угрожена безбједност и рад чланова редакције „Барског порталa".

Казао је да се утолико више не осјећа безбједно  „јер је ДПС странка која своје пријетње доказано зна да оствари.

Подвукао је да је порука која је кроз саопштење достављена Барском порталу- "Нећете дуго" усмјерена на угрожавање физичког  интегритета уредника портала и његових сарадника, али и као пријетња гашењем тог медија по сваку цијену".

Јовановић је подсјетио да је и Удружење новинара Црне Горе као кровна новинарска асоцијација у држави у вези са истим случајем јавно затражило да ОДТ у Бару испита пријетњу ДПС-а.

Од тужилаштва је затражио да изврши правну квалификацију учињеног кривичног дјела, и након тога против Ђукановића и Никезићеве подигне оптужни предлог у складу са законом.

Служба за информисање ДПС-а Бара спорну пријетећу поруку упутила је „Барском порталу“ 9.фебруара реаговањем које је стигло екектронском поштом и дан касније објављено у нашем медију http://barskiportal.com/lat/politika/opasna-prijetnja-dps-a-uredni%C5%A1tvu-barskog-portala-ne%C4%87ete-dugo.php  .

ДПС је тиме реаговао  на текст уредништва портала којим је критикована предсједница барске филијале Ђукановићеве странке Бранка Никезић http://barskiportal.com/lat/politika/barski-portal-trn-u-oku-predjsednici-dps-a.php  .

 

Коментари
Ljilja
Ljilja: Ma ajde,molim vas,ne zanosite se.Kakav Jovanovic?Sta ste se toliko okomili na Branku?
14.02.2018 02:08
svjetlana
svjetlana: I ja mislim da se previse zanose, postade taj Jovanovic mesija.
14.02.2018 09:12
gdin
gdin: Gospođe bre, Ljiljo i svjetlana, ne svijetlilo vam više. Imate li oči i uši, koje rabotajete bre, bre. Jovanović je ljudska i moralna gromada za ove koje vi branite i podržavate.
14.02.2018 09:20
svjetlanaza gospodina
svjetlanaza gospodina: Gospodine to je samo vase misljenje o gospodinu Jovanovicu , uz svo postovanje, on je ipak covjek, a ljudi su vrlo grijesni i skloni svemu, tako da reci za nekoga da je moralna gromada je teska rijec i vrlo diskutabilna, jer mozda jeon za vas to, ali za druge nije.
14.02.2018 12:00
Паја
Паја: Навуче Бранка Мила. Радмила је за све крива и статиста Зјага...
15.02.2018 12:52
Zmaj
Zmaj: Branka je jedna divna gospodja,samo sto cesto zaobilazi istinu!!!
16.02.2018 10:29
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar