Ћирилица Latinica
02.02.2018.
Политика

Одјеци сједнице СО Бар: “Смућкана коалиција” намијенила пашњак за пензионере, за НВО једногласна подршка

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Одборници барског локалног парламента усвојили су јуче ( у наставку  21.сједнице)  гласовима владајуће већине Одлуку о продаји катастарске парцеле број 64617 КО Нови Бар, Одлуку о ауто такси превозу и Одлуку о јавном линијском превозу путника у градском и приградском саобраћају на територији ове општине.

Са 23 гласа за (без гласа против и судржаног)  усвојен је и предлог Одлуке о критеријумима, начину и поступку расподјеле средстава невладиним организацијама. Највећу позорност изазвала је расправа одборника о Предлогу Одлуке о преносу права својине на грађевинском земљишту Удружењу пензионера Бара, у вези са чиме је на предлог предсједавајућег Радомира Новаковића, одлучено да се одложи изјашњавање изабраних представника грађана док не стигне сагласност Владе о преносу права својине.

Шеф клуба одборника Демократског фронта (ДФ) мр Дејан Ђуровић, казао је да власт декларативним  испољавањем наводне воље да пензионерима изађе у сусрет заправо најстаријој популацији Бара баца маглу у очи.

“Ово је бацање магле у очи пензионерима. Одлуком коју предлажете Удружењу пензионера Бара покушавате да поклоните парцелу која није урбанистички ријешена. Ради се о земљишту које је по култури пашњак, и према важећем закону који регулише просторно-планско планирање, више се не могу доносити ДУП-ови, па тако ова парцела не може бити урбанистичка и на њој се не може градити.

Демократски фронт се залаже да се пензионерима за рјешавање стамбених питања додијели урбанистичка парцела, а не ливада како то ви покушавате да урадите, глумећи расположење да изађете у сусрет овој популацији наших грађана. Ово је чисти предизборни трик и манипулација – казао је Ђуровић, обраћајући се одборницима владајуће већине и предлагачу.

Одборник Демоса Саво Вујошевић, назвао је тренутну већину у барском парламенту “смућканом коалицијом”. Он се као и Ђуровић успротивио намјери да се на предложени начин додијели парцела Удружењу пензионера, позивајући на поштовање закона.

“Предлог одлуке је предизборни памфлет, како би се пред пензионерима показали као душебрижници за њихово стање и рјешавање њихових проблема. Да су то хтјели, била је прилика да то ријеше са 72 стана, који су опљачкани и отети општини. Ова одлука је нестручна и непрофесионално одрађена како би се наводно задовољиле потребе пензионера, и зато је не треба усвојити” – казао је Вујошевић.

Бранка Никезић (ДПС), замјерила је Ђуровићу и Вујошевићу на квалификацијама и примједбама.Она је казала да је потреба да се стамбено незбринути пензионери збрину оправдана, наводећи да од око 7.000 припадника најстарије популације на територији Бара њих око стотину нема ријешено стамбено питање.

“ Није ми јасно зашто кажете да је наша прича магла и да је у питању лаж? Зашто не саслушате образложење и сачекате да на ред дође одлука коју ћемо само помјерити са дневног реда јер чекамо формалност која се зове сагласност од стране Министарства?”, истакла је Никезић.
У име предлагача одлуке, секретар Секретаријата за инвестиције и имовину Видо Дабановић навео је како је очекивао  да се прво добије претходна сагласност, и да се отворим расправу по овом питању.

 “Да појасним: ,Ми по ДУП-у нисмо имали парцелу по захтјеву пензионера да би се удовољило њиховим потребама. Покренута је израда ДУП- а Бјелиши и поступак израде тог плана је у току. Предметна катастарска парцела управо се налази у захвату тог плана”, навео је  Дабановић.

Наставак 21.сједнице заказан је за 8.фебруар.

 

 

 

Коментари
Ratkovic
Ratkovic: Sram vas bilo za taj pasnjak. Prodane duse. Mislite da smo mi penzioneri marva. Za vas iz DPS-a samo marva i moze da glasa. Ne treba nam takav plac, mafijo!! Dalje od nas ruke lopovske. Sacekacemo slobodu pa da dobijemo, poslije izbora, ne treba nam od mafije nista.
02.02.2018 13:12
Nenezic
Nenezic: Bruke DPS-ovske. Pasnjak sebi dajte, otrovi lopovska, izdajnicka. Sve ste prodali i oteli od naroda sad podmecete livadu na kojoj se nikad nista nece graditi.
02.02.2018 13:43
Bjeliši
Bjeliši: Kako je ovaj Cakan brižan za penzionere oće da im dodjeli livadu da pasu
02.02.2018 19:16
Porucnik VCG
Porucnik VCG: Ta vam odluka nece proci po cijenu da zivotima odbranimo tu lokaciju koja nije vlasnistvo opstine. Od utorka drzite gace "gospodo" iz lopovske lasti.
03.02.2018 13:19
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar