Ћирилица Latinica
15.12.2017.
Политика

Опет одложено суђење за "Операцију Луксембург"(ВИДЕО)

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Данас је још једном одложен наставак суђења новинару Миленку Мишку Јовановићу, предсједнику ОО Нове српске демократије (НСД) Богићу Белом Митровићу, и члану ГО исте странке Итани Главановић по приватној тужби Ресмије Мемић из Бијелог Поља, једне од неславних „јунакиња“документарног филма „Операција Луксембург“ о куповини гласова у корист ДПС-а, који је публиковао портал ИН4С.

Судија Основног суда у Бару Тамара Спасојевић саопштила је адвокату оптужених Драгутину Дурутовићу да ће странке у поступку о наставку процеса  обавијестити накнадно.   Вјештак дигитално- форензичке и ИТ струке Балша Савић још увијек није доставио свој налаз суду. Он би, како је објашњено, требало да утврди ко је први објавио видео запис у коме се појављује тужиља Ресмија Мемић из Њемачке. На суђењу се није појавила ни приватна тужиља Ресмија Мемић, као ни оптужени Митровић.

Оптуженима се ставља на терет да су на дан парламентарних избора 16. октобра 2016. у канцаларији Нове српске демократије односно Демократског фронта „неовлашћено испитивали Мемић, узимајући податке мобилним телефоном снимили њен лик и тиме задрли у њен лични живот“.

У тужби се додаје да је тај снимак „показан трећим лицима и објављен на YоуТубе“, те да је „био злоупотребљен и може се и даље употребљавати у било које сврхе без сагласности тужиље“.

Подсјетимо, претходно је судија Спасојевић заказала изрицање пресуде за 9. октобар, да би напрасно донијела одлуку да претвори односно обнови поступак, те да ангажује адвоката дигитално-форензичке струке.

Документарни филм „Операција Луксембург“ ИН4С објавио је 21.октобра прошле године, који се уз пратећи текст може погледати на следећем линку.

 

Јовановић: Поносан сам на филм

Новинар Јовановић је поновио да је поносан што је разоткрио куповину гласова коју је организовала Демократска партија социјалиста (ДПС), те да је аутор документарног филма познатог као „Операција Луксембург“ .

У изјави за медије, Јовановић је казао да је Операцијом „Луксембург“ откривена „неспорна масовна пљачка, односно крађа гласова која се десила 16. октобра прошле године“. Додао је да је крађа забиљежена десетинама снимака, сублимираних у филм „Операција Луксембург“.

Јовановић истиче апсурд према којем је „приватна тужиља Мемић и сама под истрагом“, по пријави Јовановића Специјалном државном тужиоцу, која је услиједила одмах након спорних догађаја.

„Недавно смо добили и званичну потврду да истрага траје, дакле након годину дана, што је невјероватно“, навео је Јовановић.

Главановић: Фарса у којој се организатори куповине гласова представљају жртвама

Оптужена Итана Главановић назвала је раније поступак који је у току  - фарсом, која за циљ има замјену теза.

„Организатори и актери куповине гласова се овдје покушавају представити и могуће прогласити жртвама, а они који су их разоткрили и то документовали – кривцима,“ казала је Главановић.

Она је нагласила да се индиректно овај поступак покушава „увезати“ са суђењем за тзв. „државни удар“.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar