Ћирилица Latinica
24.02.2018.
Политика

Оштре реакције због упловљавања НАТО бродова: "Идите из Бара, овдје сте непожељни"

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Јучерашње упловљавање бродова НАТО алијансе у Луку Бар изазвало је огорчење, али и забринутост код великог броја грађана Црне Горе. Оштре осуде стижу из  политичких  партија, али и невладиних  организација.

Марко Ковачевић, портпарол Нове српске демократије (НСД), за „Барски портал“ је казао да се овим чином јасно показује да је власт неспособна да сама створи механизме за одбрану територије и територијалних вода Црне Горе.

 „Стога,  контролу над истима препушта страним државама које имају своје интересе и које Црну Гору не желе да заштите чак ни од парадржаве Косово„ – казао је Ковачевић.

Из „Црногорског отаџбинског покрета“ (ЦОП) чије је сједиште у Бару,  у исто вријеме саопштавају да „агресорски бродови нијесу добродошли у Бар и Црну Гору, јер не доносе ништа добро“.

„Однарођена, издајничка и вазална власт приватне државе породице Ђукановић увукла је Монтенегро у злочиначки НАТО. Међутим, Црну Гору и Црногорце није, јер за то народ није дао дозволу.

Зато је обавеза свих Црногораца који не прихватају издају и ропство, да на сваком кораку и у сваком тренутку пружају отпор физичком поробљавању и затирању Црне Горе и њених највећих вриједности. Зато отпор и презир покажимо и према џелатима који су извршили агресију над овом земљом 1999.године, без икаквог повода. Покажимо им да су овдје непожељни и да их народ Црне Горе сматра масовним убицама и најопакијим душманима.

То се никада промијенити неће, упркос снажним покушајима да се свијест Црногораца насилно промијени и наметне се назадни, доказано демонски систем вриједности који НАТО промовише“ – каже се у саопштењу ЦОП-а.

У реаговању  НВО „Спич- Сутоморе“ истиче се забриност због осионости коју демонстрира НАТО  “не скривајући да Луку Бар већ доживљава и види као своју војну базу“.

„Освајачки ратни  војни савез који Црној Гори дугује крв и који је прву касетну бомбу на нашу државу бацио управо у барској општини (на Црном рту код Сутомора)  дошао је осионо, како се понашао и прије 19 година, када је своје милосрђе према овом народу и његовој држави демонстрирао бруталним насипањем осиромашеним уранијом и пројектилима најјаче разорне моћи.

Али и прогоном десетина хиљада Црногораца са Косова и Метохије. Једног јединог Црногорца ти наши крвници не оставише у окупираној Метохији. Зато их у име старосједилаца Бара, Сутомора и Црне Горе, али и у име свих Црногораца којима је стало до истинског мира, позивамо да напусте без одлагања Луку Бар и Црну Гору, а своје пријатеље из режима у Подгорици нека примају далеко од простора који на овај начин изнова контаминирају“ – саопштили су из НВО „Спич- Сутоморе“.

Подсјетимо, стална група НАТО противминских бродова упловила је јуче у Луку Бар, што су многи препознали као сурову демонстрацију силе.

Како је саопштено из Владе Црне Горе, противминска група под командом капетана фрегате Џастина Хеинса боравиће у Црној Гори до 1. марта.

Групу чине осматрачки брод Краљевске британске морнарице и два миноловца – турски и шпански.

„Током боравка, посаде и бродови имаће више активности са колегама из Морнарице Војске Црне Горе”, саопштили су из црногорске владе.

 

Коментари
Tomo
Tomo: dolaskom ovim zlocinaca u Crnoj Gori se uvijek ugrozava mir. Mi vas ne diramo, idite kuci, zaista. U Baru je 80 % gradjana iz urbanog dijela protiv NATO zlikovaca. Murinu vam Crnogorci nikad oprostit nece. Bog vas kleo dok je svijeta i vijeka. Za onu djecu dabogda platili sto prije. I vi i oni koji su digli ruku da MNE udje u djavolje kolo.
24.02.2018 01:06
Meho, Kambodza
Meho, Kambodza: Muslimanima i Pravoslavnima je NATO zajednicki neprijatelj,. Ako ne mozemo oko drugoga, a ja mislim da mozemo kao ljudi sve, onda moramo se ujedinit po pitanju odnosa ka NATO ubicama i sto prije dai maknemo iz nase lijepe crne Gore
24.02.2018 01:42
crmnicanin,
crmnicanin, : MA KO si ti da kazes da su nepozeljni, nepozeljni su samo za vas veljesrbe , za veliki broj nas su dobrodosli.
24.02.2018 08:50
oj Crmnice SRPSKA uzdanice
oj Crmnice SRPSKA uzdanice: Bili i Ti da ijes Talijanske Makarule ka sto su Ti jeli djedovi, izdajnicki kopiljani. Nisi Ti Cmnicanin, no izdajnik i bruka Crmnicka. Vodi NATO doma da ti Cestitaju Majku,Cerku, Zenu, Sestru, ka sto su vam Cestitali Talijan za saku Makarona. Zivi TVOJ DJED PIRCIO BIROLI
24.02.2018 11:38
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar