Ћирилица Latinica
06.03.2021.
Политика

Паника Драгињине цензус партије и страх од снаге ДФ-а у Никшићу

Аутор: Редакција 16 Оставите коментар

Рејтинг Социјаледмократске партије (СДП), према многим параметрима, у стрмоглавом је паду, а шансе да странка Рашка Коњевића пређе цензус у Никшићу гдје су локални избори заказани за 14. март, на нивоу су теорије.

То, међутим, не смета посланици те партије Драгињи Вускановић - Станковић да машта о ванредним парламентарним изборима и структури Владе Црне Горе у периоду након никшићких избора. 

Све већа популарност коалиције "За будућност Никшића" (ДФ- СНП-УЦГ, РП и други субјекти), која би према неким пројекцијама могла сама да освоји власт у граду под Требјесом, очигледно је веома забринула доскорашњу шефицу СДП-а.

Резултати избора у Никшићу, каже она, одразиће се на цјелокупну политичку сцену у Црној Гори.

Гостујући у једној радио емисији, посланица СДП-а оцијенила је да је ситуација у Никшићу, у политичком и грађанском смислу, веома сложена, јер како каже, разне вршљаре и организоване групе по налога предсједника Србије Александра Вучића улазе у Црну Гору и у служби Демократског фронта раде против интереса државе.

"На овај начин нарушен је легитимитет самог изборног процеса. У крајњој линији, то може довести до оспоравања легалитета и легитимитета изборног резултата. Тензије у Никшићу су на високом нивоу због великог уплива особа из Србије и Републике Српске, а у игри је и велики новац који је уложен у изборе у Никшићу", казала је Вуксановић Станковић.

Према њеним ријечима, резултати избора у Никшићу одразиће се на цјелокупну политичку сцену у Црној Гори.

"Ако Демократски фронт освоји већину, политички је оправдано да ће тражити реконструкцију Владе. Уколико премијер Крвокапић не пристане на то, у изгледу су ванредни парламентарни избори", сматра Вуксановић Станковић.

Одлука да се закључају градови у Црној Гори, а границе остану отворене, по мишљењу посланице Вуксановић Станковић, политички је мотивисана и има изразито политички циљ.

"Вјерујем да ће Влада донијети одлуку да закључају читаву Црну Гору када прођу избори у Никшићу.У међувремену, није их брига за здравље грађана и све већи број мртвих. Министарка је показала да је неспособна да води здравствени систем и да је на своја леђа примила више него што може да поднесе.У овако алармантној здравственој ситуацији, када здравственом систему пријети колапс, министарки је изгледа важније да се бави тиме шта сам ја жељела да упишем кад сам била дијете", истиче Вуксановић Станковић.

Коментари
Baranka
Baranka: Vraginja, sto ti cini,klimaks...
06.03.2021 10:15
Edo
Edo: Zbog nje i Raška nam se partija u Bar raspala, nećemo imati ni u ovdje više cenzus a nekad smo bili najjači
06.03.2021 10:17
Dzoni
Dzoni: Ovo je ona sto se prci🤣
06.03.2021 10:42
za Eda
za Eda: E moj edo kako si naivan, Omer vam je odbornik a glavni je š.... DPS-a zato su ga i zaposlili u Vodovod...
06.03.2021 11:03
emro
emro : Zali boze one partije Ranko je po malo urusavao ali je ova nasa baranka skroz unistila mislim da u bar vise nemaju nikoga ili vrlo mali broj steta a o cenzusa nista nidje
06.03.2021 11:51
Васо
Васо: Како те није срамота несретна политичарко.Ви који имате патолошку мржњу према србима говорите о грађанској опцији.Ви који толико црногорчите заговарате грађанску државу.Ви који сте барска предузећа ,која сте водили,напунили вашим члановима,ви говорите о праведном друштву.Имате ли стида? Ви сте не мања пошаст од дпс- а у Црној Гори.Ви сте клицу мржње први засадили у политички живот Црне Горе.Како имаш образа да изађеш на улицу а не да јавно иступаш и својим ступидним изјавама изазиваш колективни смијех по Црној Гори? Жалим те пропала политичарко.ж
06.03.2021 12:47
Dino
Dino: Zna Draginja kako se dobijaju izbori i ko sve glasa i okle 😎
06.03.2021 13:39
STOJAN
STOJAN: Kakva je ovo Isfrustrirana Bakica , mici se vrano nadji nesto mladje da te smiri inace Dobrota ti ne gine.
06.03.2021 14:01
Prc
Prc: Dosta vise sa ovom smetenom dukljanskom metlom!
06.03.2021 16:06
Nole
Nole : Ne morate biti DF propaganda. Sdp Dps, SD su zlo ali i ovi nisu cveće.
06.03.2021 22:09
Sale U.bar
Sale U.bar: Sta čini Draginja dotujće je Nikšić tu padaju 100% uz Božiju pomoć ode Milo u istoriju Draginja i Branka Purulije treće nema mukice
06.03.2021 22:17
Djuro Palica
Djuro Palica: Zanimljivo mi je to kako sada po svim portalima u komentarima pojedoni muslimani i vjerovatno do skorasnji clanovi ili samo simpatizeri DPSa, SDPa, SDa, napadaju sadasnju opoziciju, tj iste one koje su do 'juce' strastveno podrzavali na bilo koji nacin. A da vidi mene ludog oni su uvijek bili za DEMOKRATE i Dritana 😁
07.03.2021 02:57
godinjanin za vasa posrbicu
godinjanin za vasa posrbicu: Vaso, svi oni koji su Crnogorci i samo se tako os'ecaju su vama mrzitelji srba, to apsolutno nije tacno, moras shvatiti da postoji ogroman broj nas Crnogoraca koji se smatramo samo Crnogorcima, jer nasa CG je stara drzava, visevjekovna i uvijek slobodna, srbija je padom Smedereva 1459 prestala da p[ostoji i njena crkva sve do kraja 19 vijeka, Stara CG sa 4 nahije je uvijek bila slobodna, i dozvoli nam da budemo samo Crnogorci i da imamo samo nasu jeddinu otadzbinu CG, za razliku od vas koji imate i ;; rezervnu '' otadzbinu
07.03.2021 09:39
Za godinjanina
Za godinjanina: Pravo u 🎯🎯🎯brate🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪✌️✌️✌️
07.03.2021 22:03
Za dzonija
Za dzonija : DRAGINJA JE PONOS 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪KI!!! 🤫 🤫 🤫
08.03.2021 19:20
Mir
Mir: Vidji ovu..Srpkinja je mene majka rodila!
20.03.2021 09:48
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar