Ћирилица Latinica
17.03.2023.
Политика

Патријарх Порфирије: Црква исказује велику љубав према Андрији Мандићу!

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

Српска православна црква изузетно цијени улогу лидера ДФ-а Андрије Мандића у бескомпромисној борби за очување православних светиња у Црној Гори. Мандић ужива изузетно поштовање у Светом синоду СПЦ, а нарочито патријарха српског господина Порфирија.

Приликом додјеле оредан Бијелог Анђела у Пљевљима лидеру ДФ-а, патријарх Порфирије је рекао да СПЦ исказује велику љубав према Андрији Мандићу.

"Ми знамо да је Андрија много више заслужио од једног ордена, али сваки орден је само подсјетник на нашу љубав према онима којима смо захвални. Заслужује много више, а даће Бог да будемо спремнији да искажемо и већу љубав у име наше цркве за његову љубав према свом народу, према својој цркви, али и према свим другим народима. Ми истински волимо себе и свој народ само онда када имамо и љубав и поштовање према другим народима. Сваки народ има свој непоновљиви печат, дар од Бога да га умножава и да у заједници са другим народима слави Бога. То је наше опредјељење, и још једанпут хвала на свему Андрији и честитам, казао је патријарх српски Порфирије том приликом.

Коментари
Vera
Vera: Hvala Vaša Svetosti. Andrija je ponos Srba !!!
18.03.2023 10:51
Za ovoga popa
Za ovoga popa: Reda radi "od pozadi", ili radi reda "odaspreda" 💓💓💓🤣🤣🤣
19.03.2023 19:10
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar