Ћирилица Latinica
27.10.2020.
Политика

Потврђено: ДФ-у припали МУП, економија и просвета, СНП-у здравство и спорт

Аутор: Редакција 25 Оставите коментар

Челници Демократског фронта, Андрија Мандић, Небојша Медојевић и Милан Кнежевић, као и предсједник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, одговорили су мандатару Здравку Кривокапићу на његов позив да му доставе предлог кадрова за састав нове владе.

 
Њихов одговор преносимо у цјелости:


Поштовани господине Кривокапићу,

Руковођени интересима грађана који су гласали за наше странке и процјењујући актуелни политички тренутак као веома важан за састављање нове Владе Црне Горе, у данашњим разговорима које смо водили закључили смо следеће:

И поред тога што је Ваша понуда нашим странкама за учешће у Влади умањена за једног члана, у односу на понуду коју сте нам дали 21. октобра, ми смо одлучили да је начелно прихватимо и да кренемо у предвиђену унутарстраначку процедуру провјере такве наше одлуке и евентуалног избора наших кадрова на те функције.

Наш начелни договор подразумијева да ће Нова српска демократија именовати представнике за  следеће ресоре: Министарство унутрашњих послова, Министарство економије и Министарство за планирање простора и грађевинарство (настало подјелом МОРТ-а).

Покрет за промјене именоваће представнике за следеће ресоре: потпредсједник за демократску транзицију и реформе и Министарство просвете.

Демократска народна партија именоваће представнике за следеће ресоре: Министарство саобраћаја и Министарство јавне управе.

Социјалистичка народна партија ће именовати своје представнике за следеће ресоре: Министарство здравства и Министарство спорта и младих.

Заједнички смо одлучили да Вам вратимо понуђено Министарство науке, да слободно располажете са њим, онако како смо Вам препустили и друге двије најважније функције у Влади, Министарство финансија и Генералног секретара Владе. Што се тиче нас, то министарство можете слободно да уступите некој другој странци која није добила своје мјесто у Влади или да га дате некоме од нестраначких личности за кога сматрате да је адекватно решење за тај ресор.

И овим чином враћања министарства које нам је понуђено, што је, признаћете, ријеткост у политичкој пракси, желимо да поручимо укупној јавности да нама нису важне фотеље већ принципи и јасно дистанцирање у односу на досадашњу јагму и грабеж за сваку функцију, што је била главна карактеристика палог аутократског режима. Не сумњамо да ћете приликом избора за ове функције које смо Вам препустили изабрати погодне кандидате, водећи рачуна о високој стручности, родној равноправности, као и регионалној заступљености, али нама је најважније да поведете рачуна о историјату тих особа. Не би жељели да овим важним функцијама буду награђени они који су били раније увезани и спрегнути са бившим режимом.

О коначности ове одлуке, као и именима кандидата, изјаснићемо се накнадно, након спроведених, обавезних страначких процедура. Као што Вам је познато, демократија не познаје правила избора министара по формули „ко прође на писменом биће позван на усмени“, али  је зато немогуће заобићи основни демократски механизам изјашњавања органа странака које чине парламентарну већину по овако важном питању избора нове Владе.

Предсједник СНП-а, Владимир Јоковић посебно наглашава да је за њега, у крајњем, једино важна одлука ГО СНП-а.

С поштовањем,

Предсједник Нове српске демократије

Андрија Мандић

Предсједник Покрета за промјена

Небојша Медојевић

Предсједник Демократске народне партије

Милан Кнежевић

Предсједник Социјаистичке народне партије

Владимир Јоковић

Коментари
Branko Kockica
Branko Kockica: Sledeći izbori DPS 12% Gradjanske partije će da profitiraju na sledećim izborima. URA, Drmokrate i nova partija mandatara Krivokalića. Sve ostalo se topi. Navicete se na neku novu Crnu Goru. Reče jednom bivši vladar Bješe jednom Milo Britva sad postade Milo Blitva!
27.10.2020 20:56
Lolo
Lolo: Sad ce cetnik Mandic da skine sve nase i da postavi cetnike sa nacelnike policije u svim gradovima. Crnogorci ne dozvolimo da nam uzmu Crnu Goru !!! Ugasili smo se i kao nacija i kao drzava ako vojvoda cetnicki bude ministar policije, nestacemo svi, kukala nam majka!!! Budimo pripravni da odbranimo zemlju od ovih koji masu tudjim zastavama sto ih Amfilohije predvodi i cetnik Mandic
27.10.2020 20:59
NSD Bar
NSD Bar: Na seldecim izborima Front sam formira vladu, dosta je ucjenjivanja ovih komicnih americkih spijuna i druge familije koja je gora od prve
27.10.2020 21:01
Za dnp
Za dnp: Ministarstvo sporta"bacanje"PIPUNA"sa ramena😁😁😁😁🤗🤗🤗👋👋👋
27.10.2020 21:02
Danka
Danka: Sledeci put Df. Nece preci cenzus, sigurni budite. Iskljucivo zbog ivoga sto se narod uvjerio da im je jedini cilj, fotelja a ne narod.
27.10.2020 21:10
Иван за Данку
Иван за Данку: Данка, ДФ не прелази цензус ево 8 година, али увијек некако убедљиво најјачи у опозицији. Да нијесу они твоји фантом бирачи из Луксембурга гласали за ДФ? Ћути козо Дукљанска, мрш у рупу назад, тако ти Мила смрада твог
27.10.2020 21:15
Za Lolo
Za Lolo: Ja sam Crnogorac. Zbog ove vaše mržnje prema pravoslavnom narodu DPS je izgubio izbore i nestaje sa scene. Kako vam samo smeta Srpska zastava i Srbi a ne smetaju albanske i bošnjačke zastave. Bolje da mi Državu vode Miloš i Lazar nego Mujo i Isat...
27.10.2020 21:37
Сања
Сања: Ево ови шпијуни из УРЕ одбили понуду мандатара. Кажу мало им три министра плус потпредсједник Владе, АНБ,и свашта нешто. А једва смрде прешле цензус. Пи!!!
27.10.2020 21:40
Za df
Za df: Morat cemo da gradimo jos 2_3 "SPUZA" gdje ce svi da stanu sto ih ovi "pohapse" 😉 😉 😉. 🤓 🤓 🤓 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪💓💓💓🇲🇪🇲🇪🇲🇪
27.10.2020 21:58
Dzoni
Dzoni: Moracete da se navikne te na novu crnu goru ahahaha NAPRIJED DEMOKRATSKI FRONT
27.10.2020 22:03
BANJO
BANJO : Hahaha. OD KADA SE POJAVIO FRONT NA POLITIČKOJ MAPI CG, SAMO LOŠE PROGNOZE ZA NJEGA, A ON ŽIVI LI ŽIVI. REJTING LIDERA DF NAJGORI, A ONI NAJJAČA OPOZICIJA I DALJE. IZVINITE SADA VEĆ VLAST. ŠTO SE TIČE ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA, NEKA UBUDUĆE FORMIRAO STRANKU, PA NEKA BUDE NAJJAČI, ALI DF, NIKAD VIŠE NE SMIJE DATI KOALICIJU U RUKE, ON IMA ZA KOJE, PRVI PUT ČUJEM. MILO JE SAM SEBI PUCAO U NOGU, UDAROM NA CRKVU. TAKO DA KO GOD DA JE BIO NA ČELU OVE VELIKE KOALICIJE, BI DOBIO OVOLIKO GLASOVA. VRLO BIJEDNO SE ZDRAVKO PONAŠAO POSLIJE IZBORA. DA NIJESAM U TOKU, MISLIO BIH DA JE BIO NA ČELU URE. PREKO TVITERA KOMUNICIRA SA LIDERIMA DF!? 10.000 AKTIVISTA DF JE BILO NA TERENU. ANDRIJA ŠEF KAMPANJE, ZDRAVKA JE MALO KO VIDIO, OSIM NA TV. SAD SE POJAVIŠE SAVJETNICI, JEDAN ČAK IZ LONDONA, KOJI DIJELI PACKE, A ČOVJEK PIO KAPUĆINO SVIH OVIH GODINA, DOK SU MLATILI NAROD I TROVALI SUZAVCEM, ZAJEDNO SA LIDERIMA FRONTA. SVI ZABORAVIŠE, DA NIJE BILO IZMIŠLJENOG D. UDARA, DF BI POBIJEDIO, MOŽDA I SA VEĆOM RAZLIKOM, NEGO SADA, NARAVNO SA OPOZICIJOM. TAKO BATALITE PLJUVAČINU NA DF. ONOG ZAŠTIĆENOG DRITANA, PAMTIM IZ NK. TO TREBA I DRUGIMA DA JE NA UMU. UZ TO LIKU LOGISTIKU, 4 MANDATA!? HOĆE RESORE SILE, PO SVAKU CIJENU. ZAŠTO? DA SE NASLUTITI. MENTORI ČEKAJU I POLAKO IZLAZE IZ SIJENKE. TREBA ZAŠTITITI LIK I DJELO, MIŠKA, ŽELJKA..., PARE, KAO I ZABORAVITI, KO JE OSNOVAO VIJESTI. PAMETNOME DOSTA. ŽIVIO DF. BEZ VAS BI POLITIČKA SCENA CG, BILA JADNA. TAKVIH BORACA, A DUGO PRATIM POLITIKU, EVROPA NIJE VIĐELA OD RATA NA OVAMO. NE SAVIJAJTE KIČMU. NEKA SE USVOJI NOVI ZAKON O VJERAMA, OČISTE BIRAČKI SPISKOVI I JOŠ NEKE STVARI, PA NA NOVE IZBORE, BEZ ZDRAVKA. TADA SA "LOŠIM" REJTINGOM LIDERA,VODITE OVU NAPAĆENU ZEMLJU U BOLJE SJUTRA. P. S., AJTE BOTOVI UDRITE.
28.10.2020 05:39
Ref
Ref: Ako preleti Osman, ostavite mu mjesto za nacelnika CB-a u Baru, sposobnost i inteligecija moraju da izadju na vidjelo🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄🙄
28.10.2020 10:21
Cetnici svih zemalja ujedinite se
Cetnici svih zemalja ujedinite se: Ajmo cetnici, pocetnici posrbice i Crnogorske izdajice udarite imate i pravo 30 godina su ovi udarali kako da uniste Crnu goru i skoro su je unistili stvorili su siromasnu drzavu bogatih pojedinaca iza njih je ostala pustos srednje klase vise nema unistili su je ostallo je 10% ekstra bogatasa i 90% sirotinje raje. Jedino dobro nematerijalno sto su napravili je zastava himna vratili drzavnost drzavu uclanili u NATO i doveli drzavu do pred vrata evropske unije bar nesto dobro da je ostalo iza njih. A vi posto slabo sto ima da se opljacka a centrala vam je u Srbiju a Srbija sanja nekakav srpski svet tj. Veliku Srbiju vi udrite razvalite ovo dobro sto je ostalo od bivse vlasti jer za dobro takvi kakvi ste nemate kapaciteta. Blago nama s vama.
28.10.2020 10:24
Molo za Lola
Molo za Lola: za Lola.Crni Lolo zar su ovo do sada bili pravbi Crnogorci, koji su učestvovali u pljačkama, švercu svega i svačega u ovoj oronuloj našoj državi. Puštite ljude da vidimo što mogu učinjet, jer ćemo ove puno lakše smijeniti nego dosadašnje kriminalce.
28.10.2020 10:31
Za. Za Lolo
Za. Za Lolo: Kako te nije sramota da izjavis da si Crnogorac a prizivas kosovske junake Milosa i Lazara samo si zaboravio ili si precutao Cica Drazu i Majora Djurisica tako prdonja kod tebe nema ni C od crnogorstva ti sanjas Srpski Svet ostace ti nedosanjan san. Zivjela 🇲🇪🇲🇪🇲🇪 gradjanska, suverena medjunarodno priznata drzava svih naroda koji je osjecaju kao svoju a nemaju rezervnu drzavu ko ti i tebi slicni nikad vise 1918.
28.10.2020 10:38
Prc drps
Prc drps: Sad ce bagra dudukljansko-lopovska polako da se hapsi i salje u Spuz na duzi odmor!
28.10.2020 11:54
Bogdan C
Bogdan C: O živi ste ja mišljah da se nešto desilo te Vas nema,podijeliste resore a ja bi Vas opet u izviđače pa pod šatore kao prijed 5 godina pa oko logorske vatre da guslate do mile volje.
28.10.2020 12:38
Za. Ref
Za. Ref: Osman preletio 2 ~ 3 puta do kad vise da prelece. A ti sto mijenjas nadimke a pokusavas kao da se posprdas sa Osmanom provaljen si splacino Osman je za tebe institucija u svakom pogledu uhvatis ga za vrsnjaka i to ako ti dozvoli to bi za tebe bilo najvece dostignuce. U kavez 🐒🐒i nemoj vise da avetas balego jedna.
28.10.2020 17:36
Ene
Ene: Tisina podukljice,sada cemo vas prodate bubasvabe da k....
28.10.2020 17:40
RO UL CT
RO UL CT: Podukljice i poturice mirniiiiii....dosta ste arlaukali!
28.10.2020 17:41
Dzoni
Dzoni: Ovaj kolo uzela iz ludnice trobojka ce da se vije u crnoj gori a ne siptarske zastave a bolje i velika Srbija nego velika albanija Srbi su nam braca uippppppp kilogorci dukljani govnavi liberali uippppppp
28.10.2020 17:52
Za dnp i df
Za dnp i df: Ministrar saobracaja "pipun" zaustavlja vozaca u Golubovce i kaze mu "vozio si 20 kilometara prebrzo" ovaj daje gas i bjezi. Pipun zove sefa mupa "Mandica" pobjega mi je jedan, kako cu ga prepoznat??? Ima 🇲🇪naljepnicu na zadnjeg staklo!!! Vazi lako cemo ga ufatit jer "takvih" nema puno!!! Posalji ga poslije gdje 🐻🐻da mu on sudi😂😂😂😂🤗🤗🤗
28.10.2020 21:45
XYZ
XYZ: DZONI, TI SI STVARNO ZA ŽALJENJE. IZ SVAKOG TVOG KOMENTARA IZBIJA MRZNJA UPUCENA "ONIM DRUGIM". SAMO RECI JOŠ DA SI TI "PRAVI VJERNIK". IDI ČOVJEČE NA LIJEČENJE. ..MOŽDA ZA TEBE NEMA LIJEKA.
30.10.2020 16:34
Dzoni za xyz
Dzoni za xyz: Iz svih mojih komentara izbija istina a ti si taj koji mrzis pratio sam ja tvoje komentare od ranije i zakljucio sam da si siptar i da mrzis Srbe ja samo kazem da je bolja velika Srbija od velike aljbanije ne znam hoce li biti velike Srbije ali sigurno znam da nece biti veljike aljbanije aj sad polako i moj ti uz put
01.11.2020 19:10
Za dzonija
Za dzonija : Nijesam xyz, ali ti moram reci da si"ODVRATAN"🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️
01.11.2020 23:12
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar