Ћирилица Latinica
13.01.2019.
Политика

Права ЦГ: Неспособна власт да рефундира штету због нестанка струје!

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Права Црна Гора позвала је власт и надлежна предузећа да свим грађанима, приватницима и предузетницима рефундирају штету у виду смањења рачуна струје за текући мјесец, до којих је дошло између осталог, како су навели, и због небриге о електро инфрастуктури, неекономичне енергетске политике којом руководи актуелни режим мимо поштовања свих европских конвенција о струјном напајању.

„Ванредно стање и неизвјесност у Бару и Улцињу најзад се завршило кад је након 30-ак сати поново успостављено напајање струјом. До тада био је потпуно онемогућен стабилан рад и нормално функционисање града, обичних грађана, као и привредних и предузетничких објеката на подручјима ових локалних самоуправа.

Услужна мјеста и локали били су затворени, као и сва предузећа и фирме, што je аутоматски довело до економског колапса и смањења дневног пазара привредника и предузетника из Бара и Улциња који живе од реалне економије и омогућавају својим запосленима мјесечну егзистенцију од посла за чије обављање је неопходан нормални проток електричне енергије као и интернета којег такође није било, што је изузетно погоршало ситуацију и додатно парализовало читав град“ – истиче се у саопштењу Праве ЦГ.

Они подсјећају да су поред привредника и предузетника, сви становници Бара и Улциња остали у мраку. „Дијелом због несрећног случаја и падања далековода, али и кључно: због јавашлука и неодговорне политике ДПС-а и њихових коалиционих партнера, што је у 21. вијеку недопустиво у модерној Црној Гори“ – казали су из ове странке.

По њима, крајње дегутантно звучи сва прича и Европској Унији и достизању стандардна исте, док се у највећем граду на Приморју људи смрзавају и спријечени су у обављању свакоднених послова, па чак станари на вишим спратовима нијесу имали воде због престанка рада хидрофора.

„Права Црна Гора позива представнике локалних власти али и комплетну власт да свим грађанима, приватницима и предузетницима рефундира штету у виду смањења рачуна струје за текући мјесец, до којих је дошло између осталог и због небриге о електро инфрастуктури, неекономичне енергетске политике којом руководи актуелни режим мимо поштовања свих европских конвенција о струјном напајању.

Након безброј ситних и дужих нестанака струје који се догађају веома често током цијеле године, и то без икакве најаве, или објашњења, сматрамо да је крајње вријеме да се грађанима упути јавно извињење и да се штета надокнади како предузетницима тако и грађанима, чиме ће они који су одговорни за вођење града и државе преузети одговорност, колективну и личну, што би једном морало да се догоди. Да ли ће та надокнада штете бити у виду смањења јануарског рачуна за струју грађанима Бара (Сутомора и Вирпазара) и Улциња, или некако другачије, остављамо надлежнима да одлуче“ – закључује се у саопштењу Праве ЦГ.

Коментари
Barska skola 1988
Barska skola 1988: Kakvi su da su ovi uvijek pisu o necemu. I za vrtic i za naftu i za struju i za sve u Baru.
13.01.2019 13:43
Stribor
Stribor: Pazi da vas ne poslusaju lopovcine iz vlasti
13.01.2019 15:56
Realista Crnogorski
Realista Crnogorski: Ovo je na lokalnim izborima bila najcistija lista. Mladi ljudi bez mrlja i nisu smarali ljude niti olajavali ikoga.
13.01.2019 16:11
TrT
TrT: Ocete koji glas da namaknete dosta bre znamo se dzaba nema glasova dok je CAKAN tu.
13.01.2019 17:16
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar