Ћирилица Latinica
30.10.2018.
Политика

Права ЦГ: Подршка иницијативи три конфесије

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Права Црна Гора са задовољством је поздравила иницијативу три конфесије, коју су потписали Дон Кељменд Спаћи, еф. Мујдин Милаими и протојереј ставрофор Слободан Зековић, у вези са садржајем једног од поглавља уџбеника за предмет „Здрави стилови живота“ .

"Као политички субјекат чије су основе традиција и поштовање вриједности здраве и јаке породице, осуђујемо сваку врсту индоктринације млађих генерација садржајима који позивају на неморал, блуд, разврат и сваку врсту рушења традиционалних вриједности које су наш народ чиниле јаким и водиле га кроз најмрачнија времена.

Припадници три вјере, уз максимално поштовање јасних међусобних различитости, морају бити уједињени око оваквих питања јер су од фудаменталног значаја за опстанак народа" - стоји у саопштењу барског Одбора Праве ЦГ.

Уједно, како подвлаче, свака врста заједничког договора три конфесије у Бару, треба да буде поздрављена од свих политичких субјеката без обзира каквој идеологији припадали.

"То се нарочито односи на она најосјетљивија питања везана за друштво, породицу и васпитавање које у данашњим временима глобализације и свеопште декаденције, мора бити јаче него икад.

Сви требамо да слиједимо оне вриједности које трају вјековима, а да се истовремено са великим жаром опиремо малигним трендовима који долазе, ко зна са које стране свијета" - закључује се у саопштењу ОО Праве Црне Горе.

Подсјетимо, представници три конфесије, прије неки упутили су барским школама и медијима свој став у вези са спорним садржајем о сексуалном васпитању из књиге за осми и (ли) девети разред основне школе, констатујући да је ријеч  о промоцији разврата и најдиректнијем нападу на слободу вјероисповијести, као и на традиционалне вриједности народа Црне Горе.

Коментари
Kk mornar
Kk mornar: Opa zivi su.Dobro je da se obraca paznja na ovakve poteze konfesija. Dobra inicijativa. Ajmo i ostali da podrze
30.10.2018 11:36
Vuk
Vuk: Ako mi popovi i Prava zabrane onaniju, kao što su namjerili, na.ebo sam!
31.10.2018 15:22
Vasko sa stare raskrsnice srbin
Vasko sa stare raskrsnice srbin: Koliko je droge rijalitija borbe za pedere pse životinje nakaznu i falsifikovanu istoriju lažne borbe za zdravu okolinu nakaradnog jezika za uništenje svakog morala vazda je cg od pamtivijeka bila prosjačka država najsposobniji i najpošteniji vladar joj je bio scepan mali
06.11.2018 14:40
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar