Ћирилица Latinica
14.05.2018.
Политика

Права Црна Гора за подстицање пољопривредне производње

Аутор: Редакција 11 Оставите коментар

Један од приоритета Праве Црне Горе биће подршка пољопривредним произвођачима са подручија барске општине, поручио је Далибор Дадо Марковић кандидат са листе Марко Милачић - Права Црна Гора – За прави Бар!

„У више од 90% ресторана и угоститељских објеката у нашем граду, гости и туристи који дођу у посјету немају прилику да пробају и уживају у укусу и мирису маслиновог уља произведеног у барској општини.

Упркос чињеници да је овај крај широм региона познат по аутохтоној врсти маслине Жутица, по стаблима маслина које су старије од два миленијума што говори о томе са каквом традицијом маслинарства треба да се дичимо“, рекао је Марковић.

Он је додао да је слична ситуација и са козијим сиром из подрумијског краја, као и са чувеним црмничким вранцем.

„На прстима једне руке могли би пребројати ресторане у нашем граду у којима се служи чувени црмнички вранац произведен у некој од винарија наше општине.

Гостима се у тек пар локала нуди да се окријепе соком од дивљег шипка који је такође један од специјалитета овог града а својевремено је био и регионално популаран. Све оно што имамо у изобиљу нама је постао луксуз“, казао је Марковић.

„Као неко ко се бави трговином вина и продаје широм Црне Горе на десетине хиљада боца овог пића, искористићу све своје контакте да наше суграђане позиционирам на тржишту Црне Горе. Заједно ћемо створити локални бренд „Произведено у Бару“ који ћемо учинити препознатљивим како у земљи тако и у иностранству“, додао је Марковић.

Он је поручио својим суграђанима да не треба да сумњају да сваки квалитетан прехрамбени производ и вино које могу да произведу има купца ако се град правилно односи према домаћим пољопривредним произвођачима.

„Драгим Баранима поручујем да треба да знају да не могу да произведу колико тржишту Црне Горе треба. Ми из Праве Црне Горе нисмо као ови који вас 30 година варају и доживљавају само као сигурно гласачко тијело и сјете вас се само пред изборе.

Ми смо збиља у могућности да вам конкретно помогнемо да све што произведете и продате, и да живите часно и слободно од свог рада“, навео је Марковић.

Он је поручио суграђанима да 27. маја бирају оне који могу и хоће да помогну.
„Опоравак и мотивација за повећање и усавршавање пољопривредне производње у Бару су један од најважнијих корака који воде ка опоравку цијеле општине и најљепшег града у Црној Гори.

Зато 27. маја бирајте Прави Бар и заокружите број 2“, нагласио је Марковић.

Коментари
Baš baranin
Baš baranin: E moj Markoviću, đe ti živiš i u koje restorane jedeš kad nisi probao maslinovo ulje?Imaš da ga kupiš od 10€ do 25€ na svaki ćošak po Baru pa ga koristi doma!
14.05.2018 14:55
Limljanin Klisic
Limljanin Klisic: Treba biti glup i manit pa zaboravit kako je Marko Milacic bio teska liberalčina i antiSrbin, glasao za nezavisni Montenegro, a sad na Srbovanje i rusofilstvo kupi poene kod onih koji ne znaju nista o njemu. Promijenio ideologiju da bi postao neko i nesto. More Marko ne ori drumove, znamo se.. Srbi imaju svoju Koaliciju u Baru DF -SNP, broj 1
14.05.2018 15:05
Smešni ste
Smešni ste: Pršo I njegova žena, kao I njegov sin. Pa tu je I Vojislav njegov potrčko. Ovo je prava porodična partija. profesore pa zar litre vina prodade srpstvo?
14.05.2018 16:43
1918.
1918.: Милачић је превара, узео паре да расипа гласове. Исто као Добрило Дедеић. Зато провјерена опозиција ДФ-СНП,број 1 на листићу !
14.05.2018 18:21
Е баш сте снешни
Е баш сте снешни: Бојанић:" Косово да,Нато да,српски нема шта.То беше кандидат ДФ- а.А на листи " Праве Црне Горе" часни,поштени и у својим професијама доказани људи.И породично,доказ да су то ретко сачуване породице.Ух баш сте смешни.И питање за вас: Шта је мера вашег српства?Српство се брани делањем а не испразним причама.Али све ово и није тема.Ово су локални избори.Ајде да овај град учинимо бољим и лепшим,па да нам се осмех не скида са лица.Док год будете рамишљали у овим категоријама бићете баш смешни.
14.05.2018 20:18
fk mornar
fk mornar: Bolji je najslabiji sa liste Za Pravi Bar nego najbolji sa liste DF. Pa njih Pedja Bulatovic i Mandic vode ljudi...
14.05.2018 22:49
Makedonsko Bronx
Makedonsko Bronx : Dado Markovic je dobar momak i vrliki Srbin Marko Miličić je bio novinar i bio za nezavisnost i bio blizak dps pa se preokrenuo u Rusa pa ovo, pa ono. Rasuti su nam Srbski glasovi i to nije dobro a odgovara DPS-u. Na kraju će Cakan napravit koaliciju sa dps-om bez SD. To je plan da se stane sa okupacijom grada bara id strane bošnjaka. Informacija iz prve ruke iz centrale dps-a iz PG.
15.05.2018 13:04
Crnogorac
Crnogorac: Makedonsko Bronx- Isto se prica po gradu da je Cakan oko 2000 glasova od nezadovoljnih DPS-ovaca dobio... ipak glasam za 8!
15.05.2018 19:17
E bas ste smesni / odgovor na komentare
E bas ste smesni / odgovor na komentare: Vi ste smesni/smjesni gdjo. draga!
15.05.2018 21:46
баш баш смијешно
баш баш смијешно: @Е баш сте смешни Поштована госпођо М.Ш јесмо ли вам били смешни док сте били на кутијама за истог тог Бојанића? Јесмо ли вам били смешни док су неки од нас хапшени због различитих политичких ставова, док је ваш лидер Марко Милачић био на челу студентског покрета за независност Црне Горе? О сачуваним породицама, оствареним људима нећемо, да се не спуштамо на тај приземни ниво. То што пљујете оне са којима сте до јуче били на улици довољно говори о вама.
15.05.2018 23:37
anti protivan
anti protivan: Jedino sto je ovdje smijesno je sto srpstvu hoce da nas uci momak koji je kao nagradu za ucesce u kampanji za nezavisnu Crnu Goru dobio posao na televiziji Crne Gore. Je li taj Marko Milacic koji ljubi crnogorsku zastavu koju vecina ovih koji su mu na listi i ne postuje mjera vaseg srpstva? Pitate li se nekad kako se to od borca za nezavisnu Crnu Goru postaje veliki Srbin?
16.05.2018 00:24
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar