Ћирилица Latinica
06.01.2020.
Политика

Предсједник ДПС-а Бар др Драгослав Томановић: Противим се отимању светиња!

Аутор: Редакција 34 Оставите коментар

"Aпсолутно се противимо отимању православних или било којих других светиња, као и сваком другом отимању", поручио је недавно изабрани шеф барске филијале партије Мила Ђукановића и директор овдашње Опште болнице.

**********************

Предсједник ОО Демократске партије социјалиста др Драгослав Томановић, честитао је наступајуће божићне празнике православним вјерницима поруком да се противи отимању светиња.

"Наступајуће божићне празнике дочекујемо с надом да ће дух слоге, толеранције и разумијевања надвладати неспоразуме и нетрпељивости, које изазивају поједине опозиционе странке. Без обзира на разлике које нас дијеле, и које су карактеристичне за свако демократско друштво, сви морамо заједнички тежити добробити наше земље и очувању мира и стабилности" - навео је др Томановић у честитки која је достављена "Барском порталу".

Без тога смо, како је додао,  сви заједно губитници, независно од политичке или неке друге припадности.

"Вјерујем да наши грађани дијеле ова увјерења и да никад неће подржавати политику која их подстиче да запале сопствену кућу, као што засигурно не могу слиједити политичаре који их подстичу на сукобе и који са одушевљењем учествују у спаљивању заставе сопствене државе. Због тога ДПС, као политичка странка којој је на првом мјесту мир и напредак Црне Горе и свих њених грађана, без обзира којој нацији и вјери припадају, никада не може ни оправдати нити размјети овакво политичко дјеловање" - истиче даље шеф барског ДПС-а.

Он додаје да ДПС не може да прихвати ни, како каже, бесмислене и неутемељене оптужбе да црногорска држава планира отимање правосланих светиња, као и да ради против интереса српског народа и СПЦ у Црној Гори.

"Свима који тако мисле поручујем: Апсолутно се противимо отимању православних или било којих других светиња, као и сваком другом отимању. Увјеравам грађане да ни један црногорски закон, па ни Закон о слободи вјероисповјети, не омогућава ни отимање ни преузимање легалне имовине, па ни имовине вјерских заједница" - каже даље Томановић.

"Да је којим случајем другачије, зар се против овог закона не би побуниле и остале вјерске заједнице, које такође имају имовину на територији Црне Горе " - пита се он.

У даљем тексту честитке Томановић истиче:

"Црногорске светиње, и оне које користе православни вјерници, као и оне које користе припадници других конфесија, подизао је народ Црне Горе и оне су дио наше историјске и културне баштине. Самим тим оне припадају Црној Гори и црногорској држави, тако да држава нема потребу да узима оно што вјековима већ припада њеном народу. Црногорска држава, као што то чине све државе у свијету, искучиво има обавезу да ово значајно наслеђе штити од девастације, пренамјене и отуђења. Сви у Црној Гори, знају да је држава увијек помагала обнову и изградњу вјерских објеката свих конфесија, и то ће, у духу наше добре традиције засигурно чинити и убудуће. Она је, такође, увјек подржавала и помагала све вјерске заједнице у њиховој духовној мисији, уважавајући њихов значај и уважавајући вјерска осјећања наших грађана.

Једино што држава никада не смије да толерише, јесте укључивање вјерских институција у политку чега смо ових дана, нажалост, свједоци.
Зато у данима када прослављамо Божић, највећи хришћански празник, који позива на мир и праштање, не заборавимо као грађани – због нас и наших породица- имамо обавезу да сачувамо мир и покажемо зрелост, одговорност и мудрост.

Све наше несугласице, рјешавамо као што и приличи демократском друштву, али и као људи који су – како кроз историју, тако и данас – дијелили исте моралне вриједности. У Бару, као и у читавој Црној Гори, ми смо вјековима живјели са нашим разликама и супротстављеним увјерењима, али смо увијек имали свијест да смо једни другима најближи и да што год да се данас деси, сјутра морамо наставити да живимо заједно. Заједно смо кроз историју славили наше успјехе, заједно ћемо рјешавати наше садашње несугласице.
Увјерен у снагу таквог опредјељења, које је створило и сачувало Црну Гору, свим грађанима Бара православне вјероисповјести честитам Божић, са жељом да га са својим породицама прославе у задовољству, здрављу и духовном миру."

Коментари
Paris Saint - Germain
Paris Saint - Germain: Protiviš se ti da tri ne rečem što. Tebe nijesu obuhvatili ovim đe je Migo Zećanin najeba !? Koverta i to !?
06.01.2020 00:26
Rođo
Rođo: E moj rođo, koji si ti licemjer i folirant. Ja rekoh skupio si snage da kažeš ono što privatno pričaš - da si vjernik SPC i da ti je srpstvo milo, a ti braniš stav šefa - glavnog Sotone.
06.01.2020 00:46
Miloš
Miloš: Crna Gora je sekularna drzava i kao sto se Crkva ne treba miješati u politiku tako se ni vi političari ne trebate miješati u Crkvena pitanja.Kažeš druge vjete se ne bune protiv zakona,ne kada ste to sa njima regulisali posebnim ugovorima.Odustanite od ove nepravde.Ne damo svetinje!
06.01.2020 00:55
Mikun
Mikun: Licemjerni kao i uvijek.NE DAMO SVETINJE ❤✊
06.01.2020 00:56
Topolica II
Topolica II: Umalo pomislih da si čovjek Al se zajebah. Budi muško i kaži ono što privatno pričaš Po Baru da si član i da podržavaš SPC. Smiješ li?
06.01.2020 01:09
crvanj
crvanj: Tomanovic podrzava zakon ali jos jednom objasnjava zakonski smisao,sto on "Prica'po Baru obicna carsijska "Propaganda".
06.01.2020 09:43
Bagi
Bagi: Sto se mrcis kad kovati neces..
06.01.2020 11:04
PG
PG: Reče svašta, a ništa ne reče. Sramota je to što je učinila njegova DPS partija. Uzeli su Srbima pravo na jezik, pravo na dvojezične natpise, pravo na kulturne institucije, pravo na svoj deo državnih medija, pravo na škole, pravo na zastavu, pravo na paritet u državnim ustanovama, vojsci policiji. I otpor izopštenog naroda počeo je kada su mu perfidno i crkvu oteli... Sva prava ćete sada lepo vratiti, crkvu ostaviti na miru, sve po pravdi . demokratiji i evropskim standardima u 21. veku Bravo narode, preživeo si ovu torturu i robstvo. Iskreno, iznenađen sam, mislio sam da je milo završio posao zatiranja svog naroda, čudo se dogodilo braćo građani.
06.01.2020 12:03
Drndoje
Drndoje: Ti si protiv otimanja svetinja isto kao što si protiv koverti i primanja mita
06.01.2020 12:25
Jevropejac
Jevropejac: Ko je piemen i normalan,a još nezadojen mržnjom, jasno mu je što je čovjek htio da kaže. Dakle, vladavina prava i zakona.Sve svetinje su gradili stanovnici Crne Gore, a kako su se oni osjećali ( Srbi, Francuzi, CXrnogorci ili Mongolci) to je drugo pitanje.E sa d što Biograd naziva Crnu Goru , srbskom spartom, to je budalama sasvim normalno i kulturno.Zakon će sve srediti kao u drugim zemljama Evrope, a vi gospodo samo šetajte.
06.01.2020 12:58
Drago
Drago: Vidi sta ti se radi po bolnici na cijem si celu,dolaze ti novi radnici sa kovertama i sa flasama pa ih zaposljavas
06.01.2020 14:22
Bajo
Bajo: E,bas je bitno sto ti mislis ! Bolje povedi racuna o onoj stracari koju zovete bolnicom...
06.01.2020 18:08
nije_šija_nego_vrat
nije_šija_nego_vrat: Vidi ovoga licemjera! Ne mogu da vjerujem šta čitam! Dobro je da pročitah tekst a ne samo naslov, pa mi je jasno da je Tomanović=Milo i njegov nakaradni zakon.
06.01.2020 19:03
za baja
za baja: Za takve kao ti i ta"Stracara" je predobra.Dajmo svi po malo da napravimo Bolju,no gradite "crkvice" popovi ce ti pomoci kad si bolestan??? Budimo malo realni i Pogledajmo istini u oci,ako ne zbog nas ,ono zbog buducih generacija.!!!
06.01.2020 22:19
Za. Baja i istomisljenike
Za. Baja i istomisljenike: Pi kakvi ste seme vi se zatrlo pljujete na drzavu, zastavu, himnu, CG crkvu, predsjednika, premijera evo sad bolnica vam je stracara more nema zakona sve bi vas trebalo u majku Rusiju u Srbiju bi nam bili mnogo blizu pa neka se rusi s vama bore ali vjerujem i njih biste o jadu zabavili kakva ste mraka od naroda.
06.01.2020 23:53
Mujo
Mujo: 2200 eura ti je plata...
07.01.2020 06:53
Sutomore
Sutomore: Ustasoidi, bljuvaci mrznje prema svdmu srpskom, lopurde i bezkicmenjaci Milovi, gube razum i iselili bi sve Srbe u komentarima iznad... E ovako vam je, vraticete sva prava Srbima koja ste oteli, bice sve kao u Evropi prema kojoj idemo. Dakle vraticete, srpski jezik za Srbe, srpsku zastavu, srpsko ime, bice srpske skole sa srpskim programom, paritet u drzavnoj upravi, vojsci, policiji, srpske kulturne institucije, dvojezicni natpisi i dokumenta... I sve ce to da plati nasa drzava CG Eto to vam sledi, demokratija i prava evropska za Srbe, kapirate lopovi!
07.01.2020 10:11
za sutomorac/sumadinac
za sutomorac/sumadinac: Sve sto si rekao zakaci "macku o rep".Sutomorci su samo"Spicani" Odjebi sumadinac!
07.01.2020 10:26
Za. Sutomore
Za. Sutomore: Mora da si se nacutucio kakve brlje pa si sanjao bas fin san samo sto je bilo kad si se probudio bas mi je zao sto si se razocarao. Sve vi imate sto treba jedino nemate pameti a posto jos nije pocela transplatacija mozga u grdnom ste problemu.
07.01.2020 10:33
ma nemoj
ma nemoj: Sto je "Sutomorac"oces drzavu u drzavi,Pa nece da moze Bratko,Rikverc odakle si doso.
07.01.2020 12:42
HRISTOV VOJNIK
HRISTOV VOJNIK: Beskrajno sam Vam zahvalan što sam u životu ostao zbog Vas i Vaših zlatnih ruku. Isto bih tako bih volio da je vaša 'zlatna ruka" napisala ono što Vam je stvarno na umu. Biće i to jednog dana, kada budete pripadali nekoj drugoj političkoj organizaciji, gdje će Vam biti omogućena sloboda mišljenja. MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI BRATE SRBINE!
07.01.2020 14:04
Bajo
Bajo: E,ovako: Nikoga nijesam kleo,samo sam bolnicu uporedio sa stracarom,nasto i lici. Okrecio je nije niko otkad je sagrabjena. A ti sto zatires tragove,mislim da je tvoj odavno zatrt. Narkomancino !
07.01.2020 14:55
Za na nemoj
Za na nemoj: Samo ljudska i nacionalna prava, kao svaki narod u Evropi, procitaj jos jednom, bas sva prava, ni manje ni vise.
07.01.2020 16:41
Aca
Aca : Sve rece u rukavicama da se kao nikome ne zamjeri. A mi svi glupi ha, ha. Prosetaj se malo doktore sa ostalim ljudima pa nas uveri da si vernik SPC.
08.01.2020 16:27
za aca i ljudska i nac. (b..prava)
za aca i ljudska i nac. (b..prava): Malo previse smo vas pustili,izrasli ste kao"Korov"ali vama bilo il nebilo"milo"sredit ce to nas najveci"Milooooooo".Montenegrin zauvjek.
09.01.2020 17:01
Aca za (b prava)
Aca za (b prava) : Izvini a odakle si ti, iz koje rupe si izasao. Iz Bara sigurno nisi. Ko te sta pita, vernice nepostojece i nepriznate crkvre.
10.01.2020 09:14
za aca
za aca: Gedzo ,tu sam rodjen no odakle si ti "zalutao" idi na zlatibor ceka te tvoje stado,ne mijesaj vjeru i crkvu,uostalom sam Ateista,ali Crnogorsko je i bit ce Crnogorsko.
10.01.2020 10:26
Aca
Aca : Iz Bara generacijama i otac i njegovi roditelji su iz Bara jedni od retkih pravih ridjenih u Baru a ti ni Ime ne smijes da stavis, hrabro srce sto se plasis ili koga.Nisi kadar ili kadra ni Ime da stavis.
10.01.2020 12:59
za acu
za acu: Pises ekavicu,vidi se okle si .Ako bas volis da znas ja sam ti iz"Cuca".Takve ka ti narod za dorucak "Buca"okani se sinko corava posla(diskusije)sa mnom ,sto je Milo potpisao vec se osusilo,vi samo idite u crkve ,niko vam ne brani,pa bili il nebili "Barani".Svoj na svojeme,ne odgovaram na ev. Komentar.
10.01.2020 13:57
GORCILO
GORCILO: Prvo silibajzeru aca nije ime nego nadimak drugo Barani ne kazu aca nego aco ti si iz Svrljiga iz neke vukojebine i doso u ovu nasu pitominu i pustio malo korijene i sad palamudi. Tisina bre gedzo bez prdnjave i nemoj da cujem da olajavas naseg doktora jeli jasno druze aca.
10.01.2020 17:45
Vido
Vido : Ol mi reci kakve veze Cuce imaju sa Barom, pa ti si sljego u primorje u pitominu iz te cuke. Ajde ziv bio i vrni se u Cuce tamo ti je mesto.
11.01.2020 08:02
LOLA CG
LOLA CG: Ne mogah vise citati komentare. Svi smo dovoljno pismeni i pametni da shvatimo sta ko kaze. Medjutim, za SVE "KOMENTATORE", samo JEDNO PITANJE: KADA STE NARUSENOG ZDRAVLJA, DA LI VAS IKO OD DOKTORA PITA STA STE PO NACIONALNOSTI I JESTE LI I ZA KOJU POLITICKU PARTIJU. TOTALNI APSURD. NITI ONI PITAJU NITI MI. Dr D. Tomanovic ima svoje misljenje i svoj stav i princip kao i svi mi ostali. U poslu, kao i druge koje poznajem ( a znam ih skoro sve) su pravi profesionalci. Da ne mislite da je bolje u Beogradu, Zagrebu, Sarajevu, Ljubljani, Skoplju... ne, jedino su izuzetak Klinike, gdje je veliki broj pacjenata, sirok spektar dijagnoza i velik izbor specijalista visoko rangiranih, cak na svjetskoj listi medicinara. MI ZIVIMO U BARU!
12.01.2020 12:40
Jelica Srpkinja
Jelica Srpkinja: Citam i neverujem, ista vera sve isto, a naseli na coveka koji sve pokrade i unisti u Crnoj Gori. Bravo Milo uspeo si da zavadi dva oka u glavi. Ponosna Srpkinja.
12.01.2020 14:33
Za DR
Za DR: Srpkinja me majka rodila sve da volim ona me ucila...! Pa tako i Vas.
12.01.2020 17:26
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar