Ћирилица Latinica
26.10.2018.
Политика

Душко, Мило и Рафет имају дивље саграђене куће, а смета им црква на врху Румије

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Како је "Дан" у данашњем издању објавио, премијер Душко Марковић, који је изјавио да је црква на Румији нелегалан објекат који ће бити срушен, има на ,дивље саграђену кућу у подгоричком насељу Причеље.

Он до сада није износио став да би и објекат који је у власништву његове супруге Нате Марковић такође требало срушити, јер је саграђен мимо закона и без дозволе.

Марковић је у сриједу оцијенио „непримјереним и непотребним да Митрополија црногорско-приморска вјерске објекте гради на нелегитиман и незаконит начин гдје год то било на Румији или на другим дјеловима територије Црне Горе“.

"Као што за сваког грађанина важе планска документа и процедуре које та планска документа садрже то мора важити и за Митрополију црногорско-приморску. Њихово духовно и световно опредјељење не може бити разлог нити може бити чињеница која ће их ослободити од примјене закона", поручио је раније предсједник Владе.

Медији су раније објелоданили да премијерова супруга већ годинама има кућу у близини Подгорице која нема грађевинску дозволу. Ради се о стамбеном објекту од 61+40 квадрата, а поред куће, у подгоричком насељу Причеље, без дозволе надлежних органа изграђен је и помоћни објекат од 32 метра квадратна. Ти објекти су саграђени на парцели у њеном власништву.

Марковићи су и прије градње те куће пријављивали некретнину стан у центру Подгорице, што значи да им кућа саграђена на могуће неурбанизованој парцели није била објекат основног становања.

Легализација куће Марковића је започета по Закону о планирању простора и изградњи објеката, који је усвојен на предлог његове Владе и захтјев је предат почетком јула.

Марковић досад није износио јавни став ни шта је са свим оним представницима извршне и других грана власти, као и чланова њихових породица, који дуж цијеле државе имају куће, зграде, па и хотеле саграђене мимо прописа.

И породица вицепремијера Рафета Хусовића, његова дјеца, остварују десетине хиљада евра добити од хотела саграђеног у Улцињу, без грађевинске дозволе.

Кућу без дозволе има и министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић, и она се налази у Плаву.

Куће саграђене без дозволе имају и високи функционери ДПС-а предсједник општине Никшић Веселин Грбовић, бивши директор Управе за инспекцијске послове Божидар Вуксановић, бивши фунцкионер Агенције за националну безбједност Душко Голубовић, предсједник СО Тиват Иван Новосел, бивши шеф кабинета бившег премијера Рајко Ковачевић. И бизнисмен близак власти Веселин Баровић поднио је захтјев за легализацију дијела бесправно дограђене Виле „Манојловић“ на Словенској плажи.

Чак је и прва дама Црне Горе Лидија Ђукановић, супруга предсједника Мила Ђукановића, наслиједила кућу у Подгорици за коју се у катастру наводи да нема дозволу, пише "Дан".

Коментари
Pinčići
Pinčići: Lopov nema vjeru, ni naciju, ni crkvu ni dzamiju. Njihova vjera i nacija je lopovska. Ako mogu sta da profitiraju od rusenja, nerusenja, ili price o rusenju ili nerusenju onda ce na tome raditi. Sto je narod gladan njih bas briga. Njihove familije su se nafatirale za 5 generacija, a stoka nega ih glasa za mekinje. Diži se bre narode stoko uplašena !!!
26.10.2018 09:45
Realno
Realno: Ova stoka od naroda i ne zasuzuje bolju vlast od ovih lopova
26.10.2018 10:08
Drndoje
Drndoje: Dajte Rafetu polumjesec pored ptičurine, slobodno... Ali nek podnese prvo zahtjev za gradjevinsku dozvolu za to.
26.10.2018 12:17
Младен Шарчевић Црмнички
Младен Шарчевић Црмнички: НОВО СЛОВО О РУМИЈИ Да Ђедове клетве није, одавно би са Румије, одлећела Црква ова, н'о Архи-Ђед старог кова, прокле сваког који крене, да зидине руши њене. Као што је Петар Свети, Црногорце знао клети, од зла сваког да се врну, тако чува Гору Црну, и тако јој образ спаси, па је данас слава краси. И Ђедо ће из Мораче, зауставит' освајаче, који мисле стећи славу, кад Румији смакну главу. Сочинитељ: Младен А. Шарчевић Црмнички 25.10. 2018 г.
26.10.2018 12:47
Sasa
Sasa: Kako su zgodni na slici..i srecni.navacareni ,zadrigli.
27.10.2018 09:30
Vasko sa stare raskrsnice srbin
Vasko sa stare raskrsnice srbin: Narod nije stoka hitlera je narod podržavao gdje je bilo najviše špijuna okupacionim vlastima je li u staroj cg ko je slao najviše na goli otok odakle je najviše lopova i ekonomski te pravnih stručnjaka zakone protiv zastare obavezno o ispitivanju porijekla imovine o decentralizaciji protiv gladi gonite za pravdu Srbi neka pocne
06.11.2018 08:34
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar