Ћирилица Latinica
14.03.2023.
Политика

Препун Спортски центар у Никшићу, Кнежевић поручио: "Ко издао, ископао се!"

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Предсједнички кандидат Демократског фронта Андрија Мандић синоћ је у  у Никшићу одржао предизборну трибину.

Сала никшићког спортског центра је препуна и сва је обојена у три боје – црвену, плаву и бијелу.

Кандидат за предсједника ДФ-а Андрија Мандић казао је да када се буде писала историја политике Црне Горе, златним словима ће се писати ДФ.

„Та политика је издржала да се не преда и прода и да са свом снагом побиједи режим Мила Ђукановића. Многи су се залијетали на тај режим, многи су пактирали и имамо неславних примјера од Новака Килибарде до Дарка Пајовића који су хтјели да га сломе изнутра, а саме се покварили. ДФ је издржао Данајске дарове када је Ђукановић нудио да уђемо у ту Владу. Ми смо стали испред народа“, казао је он.

Мандић додаје да је велико дјело што су оборили Мила Ђукановића али се неко преварио и казао да људи из ДФ-а нису заслужили да воде Црну Гору.

„Објашњавали су да су ДФ и ДПС двије различите стране исте медаље. Најгласнији у томе су били они који су годинама подржавали ДПС, али уочи 2020. године су се напрасно преоријентисали када су видјели да Ђукановић губи“, казао је он.

 Умјесто, како је казао, да буду наша браћа, они су помислили да је њихово вријеме политичке борбе завршено а да сада у спорадичном ударцу треба очиситити доминантну снагу у Црној Гори.

„Али поново се пуне сале у Црној Гори. Видјели сте Пљевља, Будву, све сале по Црној Гори пуне. Никши вечерас, препуна дворана, и хвала вам Никшићани. Ово је оно што ми радује срце. Сјећам се 2015. године у вријеме великих протеста, сви су гледали пут Никшића када стижу аутобуси и велика снага која је изнијела промјене“, казао је Мандић.

Управо је Никшић, како је казао, био вјесник слободе.

„Када видим препун Спортски центар, знам да не можемо да изгубимо. А и зашто би изгубили када смо 2020. године побиједили“, подвукао је он.

Побиједили су, и управо гдје год је говорио, како је казао, да од 2020. године нису више опозиција.

Док смо били опозиција, водили смо рачуна и о нама и о заједници коју смо бранили. Водили смо рачуна и о нашој Цркви. Када је питање Цркве у потпуности ријешено, када више нема дискриминације, сада када смо већина у Црној Гори и у свим општинама, имамо обавезу да поведемо рачуна и о оној мањини која постоји“, казао је он.

Не може се, додаје, властита срећа градити на туђим несрећама.

 „Од 1997. године, сјећате се, сваког ко није желио да им се покори су хтјели да згазе. Дисркиминисали читаву националну заједницу. Данас, ми нећемо тако да се понашамо“, подвукао је оне.

Они су, додаје, читали примјере чојства и јунаштва Марка Миљанова и да обнове вриједности које су красиле наше предаке.

„Прва лекција на том путу је да покажемо однос према мањини и према мањинама. Идемо према оним људима који нису крали“, казао је он.

Мандић је казао да неће никога да газе и поздравио је предсједнике општина и функционере општина и државних предузећа.

„Као предсједник Црне Горе казао је да никада ниједан од његових најближих неће се понашати као Милов брат, сестра или дјеца. Нико нема право да краде Црну Гору. Није нико од њих отркио интернет. Постали су власници банака и најбољих зграда у Подгорици. Одакле, како? Сви се ми знамо. Сјећамо се како смо живјели 90-их. Неко постаје милијардер а неко остаје и без посла. То ће да се мијења“, подвукао је он.

Нови закон о анти мафији одузеће имовину свим лоповима и тајкунима који су пљачкали ову земљу, тврди Мандић и додаје да је потребно да правда закуца на свачија врата, да се заврши са лажним суђењима али и да се заврши са акцијама које је започео СДТ.

„Тамо су били предсједница Врховног суда, предсједник Привредног суда, тужилац који је био члан најопаснијег клана у Европи… Видите какво нас је чудо задесило. Вечерас позивам тужиоца и тужилаштво – не требају да гледају политичке борбе. Они су већ до сада требали да процесуирају низ криминалаца који се налазе у правосуђу и у Скупштини Црне Горе као и Влади Црне Горе. То је већ требало да се процесуира“, казао је он и додао да не могу вагати ко побјеђује.

 

 Њихова борба је, додаје, извојевана на одлучности и треба да се заврши најкасније 2. априла.

„Она се завршава тако што лажни предсједник Црне Горе мора бити побијеђен. Од кога? Од оних који су својим животима свједочили ту борбу. То је значајано. Ја поштујем младе људе, али они нити имају искуства нити кондиције нити су прошли све ове борбе. Има времена за њих. Ево смо их учинили министрима и предсједницима Скупштина па не треба толико да буду халапљиви. Једном смо и припремили да води Подгорицу, али је њему то мало па би да буде и предсједник Црне Горе“, казао је он.

Дуго је, како наводи, у политици и зна да препозна добре политичаре.

„Знате ли какав је Марко Ковачевић за све ове младе? Шта су наши млади политичари који воде општине? Колико су супериорнији од њих?“, пита Мандић.

На овој побједи се гради будућност Црне Горе, каже Мандић и додаје да ће она бити довољно широка за сваког човјека добре воље.

Кнежевић: Док смо ми хапшени у Скупштини бранећи СПЦ, нечије бабе су гласале ДПС, док смо ми скандирали Мило лопове, неки су шапутали Францускињама

Предсједник Демократске народне партије и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић казао је да последњи пут кад су говорили у овом спортском центру, завршили су у затвору јер су поручили Ђукановићу да је архилопов.

„Седам година касније, био би гријех да наставимо како смо почели. Непоменик је прије неко вече саопштио да не може прежалити што је изгубио Никшић и да ће учинити све да га врати. Пошто су му очигледно нешто сипали у дрогу, да га подсјетимо да ће морати да врати и Подгорицу и Зету и Будву, и Котор, и Жабљак и Даниловград и Пљевља и све остале градове“, казао је он.

Прије ће се, наводи, прије њему вратити локне на глави него што ће он вратити Никшић.

Када Ђукановића, како је казао, не прогањају уништени предузетнички гиганти, онда га прогања велика Србија и СПЦ иако је боље бранио Бања Луку и од Радована Караџића и Ратка Младића.

„Није му сметало да оде на Цетиње и да као декларисани атеиста наопачке наложио бадњак. Камо среће да је он ускочио у онај огањ. Боље би било Црној Гори“, казао је он.

Кнежевић додаје да ових дана слушају различите сумњичавце који кевћу о томе да они нису исти ДФ.

„Желим да знате у Никшићу. Сви ти који сумњају у нас да смо се одрекли тробојки, нека их погледају вечерас како се вијоре. Сви ти који сумњају у нас да не знамо гдје је Косово и Метохија, да не знамо да нам је најближа држава Србија, сви који сумњају да је наша једина канонска Српска православна црква, сви ти који сумњају у нас да смо заборавили 2006. када смо гласали за заједничку државу јер волимо Црну Гору, они никад нису били ДФ и њихови гласови нам нису потребни“, подвукао је он.

Они су свједочили борбу на улицама црногорских градова.

„Заједно нас је тукла полицијска хунта 2015. године. Заједно смо гутали сузавац и гумене метке. Заједно смо били по тужилаштвима и судовима, заједно били на литијама, и зато су сви они у ДФ-у. Зато само Андрија Мандић може напунити овај спортски центар“, казао је он.

Док су они у Скупштини сви ухапшени бранећи СПЦ, нечије бабе су гласале ДПС, каже Кнежевић и додаје да док су они у Скупштини скандирали Мило лопове неки су шапутали Францускињама.

„Док смо ми по затворима због протеста јели сардине и пасуљ без костију, неки су са Јапанкама жвакали суши и заборавили Црну Гору. Онда се појавила 2020. година и литије и онда смо показали снагу, довевши човјека ког нико није знао осим његова фамилија. Показали смо широкогрудост, а највише Андрија Мандић јер је пошао на 81. мјесто“, казао је он.

Јуче се, како наводи, огласио Здравко Кривокапић и да ће он видјети, кост у кост, ко је био са Ђукановићем.

„За разлику од њега, ми га никад нисмо уважавали. За нас је Ђукановић увијек био архилопов. За разлику од тебе, нисмо стављали пелене када смо се тукли са њим нити смо пили ону ракију а оно што је он пио, сигурно си сипали локуме“, казао је он.

 

Обавезао се и да ће подржати Милатовића или Бечића али и да траже да се потпише заклетва да ће другог априла снажно подржати и Андрију Мандића како би видјели ко ради за Мила Ђукановића.

„Немамо проблем да саопштимо оно што зна читава Црна Гора. Нећемо се мирити са Ђукановићем, али оној сиротињи ћемо пружити руку јер су то наше комшије и пријатељи. Они који су се огријешили о законе прво треба да иду у Спуж, па онда у прошлост“, казао је он.

Стари Црногорци су, додаје, говорили стару заклетву – ко изда, ископа се.

„Е па ако ми издамо, ископали се ко шарени коњи. Ову идеју нико не може да заустави. Ово је идеја коју сте ви створили, она је заслужила да побиједи у Црној Гори. Као што смо 2016. Мандић и ја завршили у оптужници, сада је Божија правда да после Андријиног говора он заврши у згради предсједништва на част и понос Црне Горе и Никшића“, казао је он.

У то име, додаје Кнежевић, у име светог броја 3, Светог Тројства, Оца, Сина и Светог, духа, амин за побједу ДФ-а, закључио је он.

Ковачевић: Онако како водимо Никшић, желимо да водимо и Црну Гору
Предсједник општине Никшић Марко Ковачевић казао је путем видео поруке да Никшићани дају подршку Андрији Мандићу.

„Најбоље смо показали како ми водимо наш град. Сачували смо Жељезару и створили перпсктивну да се отвори још радних мјеста. То је политка којом водимо наш град а желимо и да читава држава иде тим путем. Зато ДФ треба да преузме полуге власти“, казао је он.

Прва прилика, додаје, је 19. март.

„Желим да се захвалим Андрији Мандићу на личној и политичкој подршци коју ми је дао и на сваком савјету који ми је удијелио како бих успјешно водио општину. 19. марта не треба имати дилему. Мандић је у стању да помири Црну Гору“; закључио је он.

 

Коментари
Za pipuna 🍉
Za pipuna 🍉: Kad ti izrastu "loknice 💇" 👄👄👄gdje god ti kazes 💓💓💓😅🤣😅🤣😅🤣🤣
14.03.2023 15:48
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar