Ћирилица Latinica
25.11.2020.
Политика

Мустафић преузима лидерство у Бошњачкој странци, Ибрахимовић прави нову партију?

Аутор: Редакција 12 Оставите коментар

Незадовољни руковођењем Бошњачком странком, чији је дио функционера наводно приватизовао за личне интересе, дио чланова и локалних функционера те партије планира да оснује Нову бошњачку странку, сазнају „Вијести“. Они ће, како тврде, заступати праве интересе свог народа.
 
Саговорник је рекао да су чланови Иницијативног одбора револтирани страначким врхом који је партију потчино, како наводе, интересима уског круга људи који су максимално уновчили бављење политиком на штету интереса свог народа кога наводно заступају. Шта то значи, нијесу хтјели да прецизирају.

Из Бошњачке странке за “Вијести” нису жељели да коментаришу те наводе, као ни евентуални расцјеп у партији јер, како су објаснили „Вијестима“, нису добили информације да дио њихових присталица оснива нову странку.

Извор близак БС и један од подржавалаца оснивања Нове бошњачке партије истакао је да је БС у име Бошњака радио „бројне нечасне радње манифестоване сумњивим пословима, сумњивим тендерима, додјељивањем новчаних средстава лицима и НВО блиским појединицима из врха странке, као и куповином државног земљишта, атрактивних парцела за багателне износе, а за рачун повезаних лица са неколико високих функционера БС, најмање имају везе са националном политиком“.

Саговорник тврди да за нове планове имају подршку дијела дијаспоре јер су, осим врло малог броја појединаца који су уско везани са врхом партије, “били изиграни такозваним плановима, пројектима и свакаквим обећањима које су добијали када је од њих тражена подршка, како материјална, тако и у виду доласка и подршке гласовима, за такозване своје представнике“.

У иницијативном одбору имају и другачији став према евентуланом учешћу Бошњака у новој власти. Кажу да разумију тренутне политичке процесе у Црној Гори и да би били спремни да имају “коалициони капацитет” са оним партијама које државу виде као дио НАТО и Европске уније.

“Вијести” су контактирале више високих функционера БС, који нијесу били упознати са намјерама колега.

Конгрес БС одложен је до даљег, а у тој партији већ одавно постоји неразумијевање и незадовољство. Након што се очекује повлачење предсједника Рафета Хусовића, на његово мјесто се најмерило најмање двоје функционера.

Посљедње информације указују да он планира да подржи посланика Ервина Ибрахимовића да преузме партију, док дио партије на тој позицији види Суља Мустафића, актуелног директора Завода за запошљавање.

БС је недавно критиковала намјеру дијела нове власти да настави са партијским запошљавањем, иако је током формирања садашње Владе Душка Марковића 2016. та партија тражила високе руководне позиције у државној власти, иако је тада имала само два посланика у парламенту.

Коментари
Edo
Edo: Ibrahovic ne krije da zeli da bude u vlasti sa krivokapicem i srpskom crkvom, a Suljo je i do sada bio glavni u stranci, Rafet je samo bio figura, trpao pare u dzep i zaposljavao svoje, a Suljaga je vodio politiku stranke. Ja sam za Sulja
25.11.2020 11:35
Bar
Bar : Zivio Suljo
25.11.2020 11:58
Za Eda
Za Eda: Tako je Edo bate, Živio Suljo...🤮
25.11.2020 14:40
Ilhan
Ilhan: Ibrahimovic je ljudska i moralna gromada u odnosu na Sulja, ovaj folirant je sluga DPS-a
25.11.2020 14:43
Goran
Goran: Cim nema vlasti svadja vrh te nazovi partije je samo vodio racuna da napuni svoje dzepove
25.11.2020 19:38
Pitam za komsiju
Pitam za komsiju: Da li Suljaga ima evidenciju kolko ima glasaca u barskoj opstini izuzimajuci rodjake i najblize prijatelje. Molim odgovor cisto da se zna za nas neobavijestene.
25.11.2020 19:46
Dzoni
Dzoni: Urlice li on Alahu ekber🤪🤪
25.11.2020 21:45
Crmnicanin naseljen u Bar
Crmnicanin naseljen u Bar: Dobro je rekao kralj Nikola.... da ovci i co'eku u Bar nema mjesta... E prema tome Suljo Mustafic iz sela Turcinovici je bio prvo clan LSCG-a i bio deklarisani crnogorac, a sad je veliki bosnjak. Barani imaju za takvu kategoriju ljudi jedan dobar izraz a on glasi.....!!! trop od murava i to crnija. A sto bi rekli moji crmnicani za takvog co'eka bit cu suzdrzan zbog barske javnosti i kucnog vaspitanja.
25.11.2020 23:52
Dzoni
Dzoni: Suljo bravuljan
26.11.2020 00:30
Kaco
Kaco: Mali zeleni bravo !!!!!
28.11.2020 09:37
Komsija
Komsija : Suljo jos malo pa ces krave i koze cuvat mada nisi ni za to koju mrznju nosis u sebi
30.11.2020 15:28
Pg Cg audi
Pg Cg audi: Suljo nas pametni,a Suljo nas odakle veze Bosnjaci sa Barom imaju a ti rodjen u njemu?A Suljo nas nepotkupljivi sto vozis tog Audija Pg Cg od onih sto im sluzis po potrebi?A Suljo nas sjecas li se Radio Bara?Ta stolica za mikrofonom se zamijeni za udobniju fotelju od koze i radni sto od tikovine na racun JAA SAM BOSNJAK!!!!!Suljo jadan ne bio ne brukaj Mustafice kojima nije to svojstveno!!Vrijeme ce pokazat tvoju zabludu!
01.12.2020 22:06
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar