Ћирилица Latinica
10.11.2021.
Политика

Радуновић: О саставу нове Владе разговара се још увијек неформално

Аутор: Редакција 1 Оставите коментар

Посланик у Скупштини Црне Горе и  шеф Клуба посланика ДФ-а Славен Радуновић нада се да ће разум побиједити и да ће већина која је побиједила на изборима 30. августа прошле године направити нову Владу.

Он је истакао да је неопходно што прије доћи до рјешења, јер статус кво, како додаје, не одговара ником. Радуновић је додао да за неколико дана очекују званичне одговоре о новој Влади.

Он је у Прелиставању штампе у Јутарњем програму Телевизије Црне Горе подсјетио да је до петка рок представницима парламентарне већине да се изјасне да ли су за идеју да се прави нова Влада и да се на тај начин превазиђе дубока криза у којој се Црна Гора налази.

„Покушали смо и са овом владом, дали смо јој шансу, није се показала како треба, дали смо шансу реконструкцији. Два човјека из ове владе су учествовала на изборима то су премијер и предсједник ГП УР, остали што год да ураде добро, ако ураде нешто лоше врате, вратиће се на стари посао, а нама који смо гласали у Скуштини за министре остаје да се правдамо грађанима на изборима. То морамо да промијенимо“, казао је Радуновић.

На причу о реконструкцију Владе потрошено доста времена, казао је Радуновић и додао да су из тог разлога разговори о новој Влади орочени на 30 дана.

„Не смијемо да трошимо вријеме грађана. Имамо ситуаицју гдје Парламент не функционише. Не постоји други начин да зауставимо неке акције ове Владе а које нам се не чине како треба, осим да их блокирамо и да их натјерамо да разговарају, ту мислим и на оне који подржавају ову Владу а то су колеге из УРЕ. То је могућност коју нам нуди парламентарни систем“, додао је Радуновић.

„И што год да се деси нека се деси што прије, то је наш разлог да се вријеме не троши. Ми смо сада иницијатори разговора и нећемо дозволити неко елико развлачење“, казао је Радуновић.

На питање да ли су добили неки одговор на понуду о формирању нове Владе Радуновић је казао да постоје неформали разговори.

„Не бих о томе јер могу да покварим разговор а то и није ни коректно. За неколико дана очекујемо званичне одговоре“, казао је Радуновић.

Коментари
maki
maki: Ovi debeli su obično glupavi... Pretegne im guza glavu...
14.11.2021 14:23
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
24
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar