Ћирилица Latinica
09.07.2022.
Политика

Раичевић зајахао нови мандат супротно закону

Аутор: Редакција 8 Оставите коментар

На јуче одржаној сједници СО Бар, Демократска партија социјалиста наставила је да спроводи правно насиље које је из парламента пренијела и на локални ниво. Након доношења противуставног Закона о локалној самоуправи, којим су незаконито одложени избори у 14 црногорских општина, а још увијек је неизвјесно кад ће исти бити и одржани, ДПС са својим коалиционим партнерима незаконито у локалним парламентима бира за градоначелнике људе којима су већ истекли мандати, а све то спроводе одборници који немају легитимитет за доношење оваквих одлука, јер им је истекао четворогодишњи мандат, саопштено је из Општинског одбора Демократске народне партије (ДНП) Бар.

Према истим наводима, Законом о локалној самоуправи предлагачи су “пропустили да продуже мандат одборницима, те је свака одлука, коју након истека мандата доноси СО Бар, нелегитимна”.

"Након Подгорице и Даниловграда, ред је јуче дошао и на Бар, гдје је предсједник општине Душан Раичевић незаконито, без избора, добио нов четворогодишњи мандат.

Узалудни су покушаји коалиционих партнера Демократске партије социјалиста да се ослободе одговорности, јер је предсједница СО Бар, из партије Бирам Црну Гору, заказала сједницу са тачком дневног реда која је предвиђала нелегитиман избор градоначелника, па су тако и они узели активно учешће у спровођењу правног насиља.

Али, фингиране представе за јавност, код народа им више неће проћи.

Починиоци овог правног насиља ће морати да сносе посљедице, а вјерујемо да ће и грађани знати да их казне на локалним изборима, које неће моћи да одлажу до у недоглед"-закључује се у саопштењу.

Коментари
Barski
Barski: Biram Bar je bio protiv takve odluke.
10.07.2022 13:07
Aco
Aco: Izglasan zakon u skupstini da je dozvoljeno produzenje mandata do izbora i vi pisete protiv zakona izabran? Jeste li vi toliko smeteni
10.07.2022 21:11
MILOŠ
MILOŠ: Građani Bara su prevareni, oduzeto im je pravo da na lokalnim izborima biraju ko će u naredne četiri godine da upravlja Barom... Odbornici koji su glasali za ovog malog picopevca su napravili krivično djelo i moraju pod hitno krivično da se procesuiraju... Bruka za Bar, Bruka za Crnu Goru. Barom opet vladaju lopovi, bitange, prevaranti i kriminalci...
10.07.2022 22:20
Anti drps
Anti drps: Nalickani mali maneken jos malo izigrava serifa a onda pa,pa,lopovska sekto
11.07.2022 16:08
Za.Milosa
Za.Milosa: Milose dolazim do zakljucka da ti funkcionise samo jedna polovina mozga lapardas vrijedjas a sve bez osnova posto ti pojma nemas pitaj nekoga iz tvog okruzenja da ti kaze sto je istina a istina je da ovaj kako ga vi zovete picopevac moze biti na toj poziciji do prvih izbora i ni dana vise normalno ako narod ne odluci drugacije zato ne avetaj po ovom portalu kalaj malo.
13.07.2022 02:32
MILOŠ Za.Milosa:
MILOŠ Za.Milosa:: Mali picopevac, na žalost mlad a već mnogo pokvaren, sujetan, neznaven, pakosan a sve to uz onaj pokvareni lukavi osmjeh. Lopovi, Bitange, Kriminaci i Lažovi vode ovaj prelijepi Bar… JOŠ MALO…
13.07.2022 19:57
Kaco
Kaco: Nemoj tako Miloše, naš baranin vodi naš Bar.Mlad,obrazovan i u svakom slučaju perspektivan.Njegov rukopis se vidi.Bar je svakim danom sve lepši zato svi za Dušana
14.07.2022 16:22
Sasa
Sasa: Jos malo ,dok ne uzjase neki novi ,slicni nalik njemu ,i dje cemo bit na pocetku ponovo,ili opet dobiju vlast i ostane ,nema kud gore .
15.07.2022 08:52
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar