Ћирилица Latinica
16.11.2022.
Политика

Раичевић одговорио Роћену: Располажемо стотинама твојих аудио снимака, подвале су твој манир!

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

ПИШЕ: Гојко Раичевић, главни уредник портала ИН4С

Серијал Роћенових антидипломатских „ћаскања“, који ексклузивно пратите на порталу ИН4С (а преноси их и "Барски портал", прим.ред), завриједио је велику пажњу читалаца цјелокупне домаће и регионалне јавности.

Наиме, ови аудио снимци, као упечатљиво свједочанство једног времена, у потпуности су уклонили све илузије и највећим поклоницима фамозног „референдума“, да се радило о слободно израженој вољи грађана Црне Горе.

С друге стране, телефонски „stend ap“ наступи у режији некадашњег шефа дипломатије, неријетко су послужили и као извор забаве.

Ипак, судећи по реаговању Милана Роћена, њему овдје није ништа смијешно. Ако ћемо искрено, није ни мени, јер је све у Ђукановићевом атару етичке неодговорности одвећ тужно и јадно.

Све ово потврђује и „ауторски“ ламент господина Роћена у којем је, не бирајући ријечи, извријеђао редакцију ИН4С-а, чији сам ја одговорни уредник, и то користећи се манипулативним техникама. Тако је он у свом допису навео да је ИН4С у криминалном стилу најавио некакав десант на породицу Роћен.

Као прво, било би лијепо да у комуникацији са медијима бивши амбасадор и министар у Влади Црне Горе, узме у обзир све те манире којима је излаган на толиком броју дипломатских сеанси и курсева, иако је то, очигледно, било протраћено вријеме.

Просто, не стоји ни нашем порталу ни мени, импутирати „несојлуке“, „подвале“ и томе слично.

Друго, информишем господина Роћена да медиј, за чији рад сам оговоран, располаже са више стотина аутентичних снимака и да је уреднички тим, веома пажљиво вршио избор за публиковање, управо водећи рачуна о сопственом, као и о дигнитету породице Роћен.

Дакле, уложен је значајан напор да се бившем шефу црногорске дипломатије сачува образ, и то боље него што га је он чувао и нама и себи.

Нажалост, реакција господина Роћена доводи у питање исправност такве одлуке.

Надаље, пријетње европским судовима указују на неповјерење у домаће судство, и у томе се потпуно слажем са господином Роћеном.

Његова наводна трпељивост, показана након објаве аудио снимака 2019. године и одлука да мене и медиј чији сам главни уредник не процесуира због, како каже, „несојлука“, представља најобичнију конструкцију у режији господина Роћена. Подсјећам га да је управо објављивање тих разговора резултирало бројним информативним разговорима у просторијама полиције која је била под његовом директном, иако неформалном, контролом као једног од најутицајнијих функционера ДПС-а.

„Обични грађанин“, како себе назва господин Роћен у реаговању упућеном и објављеном на страницама ИН4С-а, јесте реалност. Али, тек однедавно, и то откад је детронизован и откад су му одузете све полуге моћи, али не и имовина. Ипак, грађанин Роћен, не може себе да ослови на такав начин, па чак и када се шали, као у случају када је колегама из Јавног сервиса, на што подсјећам, одузео могућност интелектуалне супремације у односу на крупну стоку из своје родне груде покрај Дурмитора.

„Хеклајући“ замку нашем медију, а покушавајући себе да представи као дисидента, жртву обавјештајне завјере и новог Солжењицина, господин Роћен се саплео, истичући, у оквиру истог реаговања, да су аудио-снимци истовремено и „дипфејк“ илити монтажа, као и да је незаконито прислушкиван, због чега је одлучио да „оседла коња“ и упути се – прво у Лондон, а потом и у Стразбур, да тражи лијека за неправду којој је изложен.

Господин Роћен је морао да зна да је моја и наша борба праведна и витешка, без подлости и превара, без креације несојлука, и да је уперен, управо, против подлости, превара и несојлука. Таква је била последњих 15 година и наставиће се наредних 15, односно колико год буде требало.

У нади да ће га послужити добро здравље, очекујем додатна појашњења од господина Роћена зашто је обмануо јавност да је у питању монтажа. Јавност нека просуђује ко лаже а ко говори истину.

Најављени серијал се привремено обуставља у ишчекивању судског позива, а биће доказано да је и та пријетња „дипфејк“ једнако као и каријера дипломате који је часно служио Србији и Црној Гори. На штету и једне и друге.

Коментари
Re
Re: Pustaj
17.11.2022 09:45
Za gojka
Za gojka : 🐽🐽🐽Aj zdravo 👋 👋 👋
17.11.2022 09:49
Xyz
Xyz: Rocen je slika i prilika,lopovluka,nepismenosti,seljacluka i neljudskosti milogorske kvazidrzave od 2006,sklepane na pokradenom referendumu!
17.11.2022 11:29
Sasa
Sasa: Zasto se spustate na ovakve grane i objavljujete ovo sto lici na najnize udarce,svi znamo ko je Rocen i zahvaljujuci njemu Milo je izgubio podrsku ,mozda bi trebalo da mu se zahvalite..O bilo kom ,budite fer i ne perite tudje rublje.nisu nam dali zivjeti normalno ,dajte da se okrenemo narodu i konacnom zivotu obicnog covjeka ,svih nas,
19.11.2022 08:52
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar