Ћирилица Latinica
05.08.2018.
Политика

Раичевић: Преполовићу број незапослених у граду

Аутор: Редакција 12 Оставите коментар

Циљ који је пред собом поставио нови предсједник барске Општине Душан Раичевић у предстојећем четворогодишњем мандату је да преполови број незапослених у граду под Румијом.

Танјуг преноси да је први човјек Бара с тим у вези већ припремио сет мjера како би локална управа подстакла креирање нових радних мјеста, а не њихово отварање у администрацији.

Раичевић је, говорећи о инвестицијама и туристичкој понуди, грађанима Бара поручио да ће се максималнио потрудити да испуни њихова очекивања.

Проблем који тишти грађане Бара је незапосленост и он каже да је тога свјестан, стога ће му суочавање са тим изазовом бити приоритет у раду.

“С тим у вези смо припремили и сет мјера које планирамо до краја ове године да примијенимо чиме ћемо понудити нову перспективу свим незапосленим, али и оним младим људима којима је потребно да на неки начин подијеле ризик покретања својих бизнис идеја и заиста препознајемо велику потребу да утичемо на креирање нових радних мјеста, а не на отварање радних места у администрацији", истакао је Раичевић.

Он вјерује да ће на тај начин бити омогућен економски развој града, посебно подстакнут реализацијом пројеката који су у плану.

"Ту прије свега мислим на пројекат изградње елитног туристичког насеља на Маљевику и валоризацију локалитета Дубовица, чиме ће се значајно побољшати ситуација у граду", додао је Раичевић.

Према његовим ријечима, до краја наредног мјесеца очекује се усвајање сета одлука којима се битно утиче на развој општине.

"Ту прије свега мислим на усвајање Просторно-урбанистичког плана, а оно што такође до краја године можемо обећати грађанима је завршетак Студије водоснабдијевања безводних подручја. Вода и водоснабдијевање не може и не сме бити луксуз", рекао је он.

Коментари
Drina
Drina: Previse se zaleces s obecanjima mali, smanji dozivljaj
05.08.2018 02:32
Људи моји
Људи моји: Шта гради се велики наш дисконт!!!!
05.08.2018 08:13
Gio
Gio: Ka u prkno
05.08.2018 09:48
Goran
Goran: Da da
05.08.2018 09:49
Paracetamol
Paracetamol: Kakav komicar ovaj mali.,
05.08.2018 16:25
ARCI
ARCI: sta ces predsjednice sa ovih 50 posto radnika sto se vrte kroz opstinu a koje ste zaposlili pred izbore a daih pitas sto rade bogami ti nebi znali kazat a dje to mislis da zaposlis omladinu bara kazi da se ljudi pocnu spremati jedino sto ce ga platiti ovi sto nisu u veliku koaliciju na veliki pijesak i na utjehu a tako je svuda 30 posto gradjana koji izdaju sobe i apartmane radi legalno a 70 posto ilegalno i gle cuda inspekcija obilazi ove legalne jer su u opstinu uzeli podatke a na pitanje sto neobidju ove ilegalce odgovor im je mi nismo zaduzeni za to e pa predsjednice kad nakraju leta sumirate rezultate od boravisne takse to jest od ovih 30 posto onda ces vidijeti kolko ste izgubili necijim necinjenjem ove godine je kasno ali tu su pare a drugi put cemo o slicnim stvarima neka ti je sa srecom i ako se pola obistini bice dobro za sve nas nedaj na sebe od prvog dana jer ako te uhvate pod svoje ovi sto da je srece bi trbali da idu u penziju bogami mrka kapa zivi zivot svoj zajbi sve oko sebe niko nije vrijdan da zbog njega zajebes sebe
05.08.2018 22:12
Niko
Niko: Da vidimo i to cudo, ali smo siti"cuda".
06.08.2018 11:08
Mrsh
Mrsh: Cudo ces ti napraviti,a bjezi avetinjo dukljanska!
06.08.2018 13:07
Srki
Srki: prepolovices broj zaposlenih, iako je minoran
06.08.2018 17:38
Милош
Милош: А гдје то ? У комунално,водовод (и канализацију) или општину?Тамо је ионако превелик број партијских гласача да не може више ни игла да се забоде.
08.08.2018 07:07
Mirko
Mirko: Kupi brusilicu pa počni!!!
08.08.2018 08:08
Rumija
Rumija: Bravo Dusane! Mlad si i imas ideje! Dokazi svima da si sposoban i da stara garnitura treba da se povuce!
15.08.2018 18:05
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar