Ћирилица Latinica
07.11.2018.
Политика

Раичевић са цетињским градоначелником у Грађанима

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Градоначелник Престонице Цетиње Александар Кашћелан и предсједник Општине Бар Душан Раичевић састали су се данас у мјесту Грађани гдје су разговарали о валоризацији привредних и туристичких потенцијала овог дијела Ријечке нахије, као и о могућностима за унапрјеђење саобраћајне и електроенергетске инфраструктуре.

Градоначелник Кашћелан и предсједник Раичевић спремни су, како су саопштили, да у границама својих овлашћења и моћи подрже привреднике и житеље тог краја, истичући да је јачање путне инфраструктуре генератор сваког развоја.

У том контексту, договорено је да Престоница Цетиње и Општина Бар направе пројекат санације пута од Грађана до Брчела у дужини од седам километара.
Градоначелник Кашћелан казао је да ће Престоница у капиталном буџету за наредну годину планирати средства за санацију два километара тог пута, на територији цетињске општине, и додао да је планирана и санација ударних рупа од скретања ка Ријеци Црнојевића до Грађана.

Предсједник Раичевић рекао је да ће Општина Бар у најскоријем року почети санацију пута од Брчела према Грађанима. Циљ је боља саобраћајна повезаност овог краја са Баром и Цетињем, унапрјеђење туристичког промета и привлачење туриста из свих крајева свијета, али и бољи пласман пољопривредних и других производа на домаћем и страном тржишту.

Саговорници су се сагласили и да у наредном периоду спроведу заједничке активности у циљу побољшања електро снабдијевања тог дијела Ријечке нахије.
Градоначелници су посјетили и винарију „Липовац“ гдје су разговарали са извршним директором Савом Кнежевићем.

На састанку је оцијењено да су овакви и слични комплекси, који комбинују квалитетну туристичку понуду и домаће производе, потенцијал који заслужује пажњу локалних управа и државе, а све у циљу развоја руралних предјела и креирања јединственог туристичког производа који прати потребе савременог туристе.

Коментари
List Crne Gore
List Crne Gore: Mladi Raicevicu, lijepu li si svitu sa sobom poveo. Mici se od nasledja nepismenih i spijuna.
07.11.2018 22:18
Dragan Vojvodić
Dragan Vojvodić: Ideja i plan za rekonstrukciju ovog putnog pravca je za svaku pohvalu, poslije više godina obećanja. Samo da se uradi kvalitetno, da se ne bi morale krpiti rupe svake godine i bacati pare.Sve možete imati, ali bez puta ništa.
08.11.2018 07:51
Dragan Vojvodić
Dragan Vojvodić: Evo i jedan predlog: valjalo bi razmisliti da se na prigodnom mjestu, postavljanjem biste ili na drugi način , obilježi ime Jovana Popovića-Lipovca, generala ruske carske vojske i maršala crnogorskog Dvora. Zaslužio je.Naravno, ovo nije obaveza opštine Bar, već Prijestonice, na sumnjam da bi u tome učestvovala i vinarija"Lipovac".
08.11.2018 07:59
Radmila Rodjaka Vojvodic
Radmila Rodjaka Vojvodic: E kako je Dragan VOjvodic mudar, prosto izvire iz njega, vidi se da je iz iste kosnice SDP, Oni vole da zaigraju na emociju crnogorstine pa da je svojataju. Evo ja imam predlog da pored biste Lipovcu naprave tebi bistu samo manju za glavu. Ajde da te zamoloim sjedi tu i batali jer ne znas sto te snaslo, da imas ista u pamet predlozio bi kako otvoriti neke fabrike, ili proizvodnju hrane. Ja sam mislio da ste vi iz SD usahli, vi biste opet da izlivate biste.
08.11.2018 08:22
Drgan Vojvodić
Drgan Vojvodić: A što se junače ne potpišeš svojim imenom i prezimenom (vljada ga se ne stidiš), no se kriješ iza moje rođake.
08.11.2018 13:32
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar