Ћирилица Latinica
28.08.2020.
Политика

Рама се покајао због подршке Ђукановићу: Молим Албанце у Црној Гори да гласају за своју листу!

Аутор: Редакција 6 Оставите коментар

Само два дана након што је јавно, у видео поруци подржао Мила Ђукановића чије име је у називу листе ДПС-а на предстојећим парламентарним изборима, албански премијер Еди Рама ревидирао је свој став и позвао Албанце у Црној Гори да гласају, како је рекао, искључиво за Албанску коалицију, на чему му се преко свог фејсбук профила захвалио и Генци Ниманбегу, један од предводника исте.

Рама је претходно био суочен са жестоким критикама и оптужбама у својој земљи, али и међу косметским Албанцима, због, како је већина њих заузела став, издаје албанских националних интереса и Албанаца у Црној Гори.

Њему су чак и из властите странке (Социјалистичке партије Албаније) спочитали да је јавном подршком Ђукановићу а не својим сународницима, нанио несагледиву штету албанском питању у региону, због чега је овај брже-боље снимио нови видео запис и „појаснио“ да његову подршку на изборима имају само албански политичари у Црној Гори.

„Моја порука за Албанце у Црној Гори је – гласајте Албанску листу“ – казао је, поред осталог, премијер Албаније.
 
Истовремено, осим Раме, подршку албанским партијама на предстојећим изборима у Црној Гори пружио је и предсједник Албаније Иљир Мета.

Он је такође снимио видео поруку у којој је навео да се само се албанске странке фокусирају на своје национално питање и имају за  основни циљ  постојања побољшање положаја Албанаца .

„Остале црногорске странке сматрају да су права мањина периферно питање“ – казао је Мета.

 Политички аналитичари у Албанији такође су готово неподеијељено на становишту да је првобитна подршка Раме Ђукановићу и ДПС-у за њега највећи политички ауто-гол у последње вријеме, што му је најмање било потребно будући да је Рамиз Баша као лидер опозиције према свим истраживањима најпопуларнији политичар у тој земљи у овом тренутку, са реалним шансама да на наредним изборима освоји власт и прекине доминацију социјалиста.

Коментари
Црмница
Црмница: Хахаха. Какав карактер, полизао што је исповраћао. Дошла браћа под прозор и показала му палац испод грла или да промијени позив Албанцима у Црној Гори. Тако то раде озбиљни народи.
28.08.2020 09:01
Osman
Osman: Crmnica-zna sve. Prije su bili i četnici i partizani. Iako su primali partizanske penzije sad su četnici. Njihove sulude ideje su neostvarive, bit će im jasno za koji dan.
28.08.2020 10:45
Osman
Osman: Bravo RAMA kako si i mogao ovoga Prokletnika da podrzis , ovu lopovcinu sto nam je sve pokrao i unistio. Nas Albance samo voli pred glasanje.
28.08.2020 12:27
DJONZA
DJONZA: Nemoj te glasati ovog prevaranta od mila sve nas svadja i zavadja sa bracom drugih vjera. U zatvor lopova tu mu je mjesto.
28.08.2020 12:29
Љутко
Љутко: Нека избори у недељу буду једна велика литија!!!
28.08.2020 16:58
Kaco
Kaco: U neđelju za Mila i DPS. MILO kralju samo tako
28.08.2020 22:02
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
14.10.2020.
8
Владика
01.10.2020.
10
Капела
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar