Ћирилица Latinica
15.05.2018.
Политика

Свађају се Милови, "Ти да бу ди бу да"

Аутор: Редакција 12 Оставите коментар

Пише: В. Радуновић

Колико год суштински фингиран, јучерашњи обрачун између ДПС-ових коалиционих партнера у Бару (СД-а и Листе "Радомир Новаковић Цакан - Бирам Бар") скренуо је пажњу локалне јавности.

Упућени Барани углавном овдје препознају политичку борбу за практично исто бирачко тијело, а "пукло" је након оптужбе Социјалдемократа да Новаковићева листа обмањује грађане причом о легализацији објеката, али и тврдњом одборничког кандидата СД-а Стефана Шуштера да Новаковић и његови сарадници заправо краду њихов програм и идеје, или прецизније, у њима налазе инсприрације....

Свакако да је овдје ријеч о пукој бици за гласаче између два субјекта који исто мисле и раде грађанима Бара, а на бирачима је да то препознају 27. маја на локалним изборима, или се направе да ништа нису чули ни видјели...

Или - "Док љуљају се кревети, Ти да бу ди бу да"...

Дакле, и једни и други, као што знамо недвосмислено и снажно подржавају власт Мила Ђукановића на свим нивоима, а потврда томе, осим пуног партиципирања у локалној и државној власти је и подршка предсједничком кандидату ДПС-а на његовој недавној конвенцији у барској дворани "Тополица", гдје су, како се и на слици која прати овај прилог, може видјети, носиоци обе листе били у првом реду.  

Подсјетимо, након што је, кандидат на листи Социјалдемократа у Бару, Стефан Шуштер казао да коалиција “Бирам Бар” обмањује грађане реаговали су из ове коалиције. Поручили су да нико нема права на монопол па ни Социјалдемократе.

Листа “Радомир Новаковић Цакан - Бирам Бар” је саопштила да "млађани бивши судски приправник Шуштер из Основног суда у Бару заборавља правило којим би требало да се руководи у свом будућем послу". Тако су Шуштера подсјетили, веле, на Закон о судском савјету и судијама, "гдје у члану 2 каже да судија суди и одлучује самостално и независно".

Истичу да је Шуштер на том првом испиту од многобројних које треба да положи за судију,  пао.

"Легализација није нити ће икада моћи да буде приватна тема појединца, једне групе људи или једне странке" - кажу из "Бирам Бар"

Нико, подвлаче,  на ту тему нема монопол па ни СД ЦГ, "а још мање приправник Шуштер као њихов представник у овом нападу на Бирам Бар. Сви они који учествују на изборима су дужни да о овако великом проблему дају своје мишљење и предложе рјешење".

Шуштер је претходно у име СД-а саопштио да тој партији причињава задовољство што је носилац листе „Бирам Бар“, инспирацију за причу о легализацији нашао у изборном програму Социјалдемократа, "иако се њоме не бави на озбиљан начин".

"Даме и господо са листе Бирам Бар, цијенимо да знате да је оригинал оригинал, а плагијат плагијат, или боље речено, у најмању руку, превара грађана Бара, поручио је јуче  Шуштер, кандидат на листи “Социјалдемократе – Мићо Орландић – Досљедно за нова радна мјеста и развој Бара”.

Шуштер је навео да су из СД-а на самом почетку кампање, како кроз писмо носиоца наше листе Мића Орландића, тако и кроз изборни програм, дакле прије свих других изборних листа, јасно и недвосмислено питање легализације ставили су у центар наше изборне кампање, уз економски развој наше општине.

“Саопштили смо да ће се Социјалдемократе, реално сагледавајући економско социјално стање наших суграђана, а уважавајући њихова вишедеценијска улагања у инфраструктуру, залагати у Скупштини Општине Бар, у складу са законом, да цијена легализације свих објеката до 200 м2, не смије бити већа од 15 €/м2, а за све објекте преко 200 м2, цијена не смије бити већа од 25 €/м2, без обзира у којој се зони објекат налази, те да ћемо средства прикупљена од легализације намјенски искористити за даљи развој".

Дакле, додао је он, без икаквог политиканства, изнијели смо наше виђење овог горућег проблема, предлажући цијене које су заиста реалне, елиминишући зоне у којима се објекти налазе, јер цијене легализације објеката не можемо одређивати према вриједности земљишта на којима се објекти налазе, јер то сматрамо ирелевантним у овом случају, већ једино према величини објеката.

Поред осталог, СД-а је преко Шуштера поручила грађанкама и грађанима Бара "да ће све ставке њиховог изборног програма, укључујући и легализацију, као једну од кључних, реализовати за добробит суграђана, водећи се чињеницама и реалним стањем, а не предизборним триковима, манипулацијама и политиканством".

Коментари
Bleder
Bleder: Ahahahahaha, odavno se ne nasmijah kao sad, kako ste dobar naslov uboli. Ljuljaju se kreveti.... A i tekst pjesme poucan.... Velike simpatije i podrska za Barski portal, uz pozdrav sa Topolice.
15.05.2018 17:32
3-B
3-B: Mrtva trka lažova i prevaranata
15.05.2018 17:36
Рале свједок
Рале свједок: "Ти да бу ди бу да" - врх врхова !!! Да није Ћоске почео да ради на Барски портал :)
15.05.2018 17:37
Mladen
Mladen: Cini mi se da je Mico Orlandic pod instrukcija Ambasade SAD sproveo ajciju SC I HAPSENJE PIPEROVICS, a meta je bio Djukanovic. Inace COMI he bio pomocnik MUP a dok je ubijen Slavoljub Scekic i ninitan Splendid itd itd . Monstrum crnih afera. Cakan je smijesan
15.05.2018 17:46
Двокрилац
Двокрилац: Обоје су полтрони и привесци ДПС-а , СД нема свје идеје, обична интересна група која се "шлепа" уз ДПС и која му да је подршку ђе треба и тако убира интересе. Што се Цакан тиче свакоме ко има трун разум аје јасно да пкушава да дође до једног одброника и да тргује дајући га ДПС-у за неко мјесто које жели, човјек има новац , али нема власт и поштовање, он то жарко жели, комплекси!
15.05.2018 17:51
Branka
Branka: http://91.222.5.72/vesti/planeta.300.html:578747-Сутоморе-Руси-плене-Кемпински. Evo kako kandidat za odbornika DPS gradi i investira. Evo ga na slici gleda u Mila
15.05.2018 17:51
Crnogorac
Crnogorac: Bravo Stefane!!!! Glasam za vas!!! 8!!!
15.05.2018 18:56
Radikal
Radikal: Kako neko iz SD ima obraza da ista kaže? Ucjenjuju, prijete, potkupljuju čak i članova DPS-a. Obećavaju poslove, izmišljaju ulaganja i razvoj Bara. Pa zar nijesu sad u vlasti? Zar ne mogu sad donijeti odluku i cijeni legalizacije i iz Stranke Direktora i iz udruženja Patikaša?
15.05.2018 19:00
Sceptic
Sceptic: Isti ste. I jedni i drugi u vlasti a obećavaju šta će raditi kad osvoje vlast. ALO! Vi ste u vlasti, sad radite to što obecavate!
15.05.2018 19:04
Makedonsko Bronx
Makedonsko Bronx: Borba Cakana i SD za staro barane Topolica je vazda bika Srbska, Makedonsko i Šušanj Ova slika je obišla internet kao severinin video, Cakan u prvom redu čeka u red da mu milo pruzi ruku. Njegova pojava na konvenciji Mila u Topolici ga je uništilo i Pokazalo upravo da covjek koji predje jednom zajebace i drugi put.
15.05.2018 19:48
Barski parapet
Barski parapet: To što je Topolica i Šušanj srBski možete mačku o rep! samo se vi zanosite i sanjajte. A nije mi jasno, je li makedonsko bronx američki ili srBski? hahahah retardinjo
16.05.2018 01:49
Makedonsko Bronx
Makedonsko Bronx: Barski Parapet Vaka i ne mos biti ništa više od parapeta Bar he Srbski grad uvjek bio i ostaće, okolna sela i okolina bara glasa i drži mila na vlast. Vi da dodjete do centra od kuće možete slobodno dva sendviča pojest, toliko o tome koliki ste Barani i okle ste. Topolica, Šušanj, Makedonsko, Bjeliši, Sokolana i Sutomore sve je to Srbsko bilo vazda
16.05.2018 18:24
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar