Ћирилица Latinica
20.03.2018.
Политика

СДП: Власт у Бару разбијена у парампарчад, "Социјалдемократе" остале и без мрвица

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Да Предсједник Црне Горе није прије два дана расписао локалне изборе, могло би се помислити, да ће се коалициона власт у Бару распасти у парампарчад, да је нико више не може закрпити - оцијенили су данас из ОО Социјалдемократске партије (СДП).

Они су подсјетили да је, како су рекли, актуелна већина у барском парламенту "скрпљена" супротно вољи грађана Бара.

"Скрпили су је без изворне воље грађана и када је дио чланства СДП-а Црне Горе, (обиљежен као издајнички, прочетнички, државни непријатељ), одлучио да остане тамо гдје је и био" - наводи се у саопштењу СДП-а.

"На сједници Скупштине општине Бар 15.априла 2016.године, храбро искорачише и устврдише:” да су у СДП-у остали вајни људи од угледа и ауторитета који настоје зауставити ЕУ и НАТО интеграције; да је СДП напустио идејне и људске вриједности које је гајио цијелих 25 година; да је лијепо бити у заблуди, али да та заблуда не траје предуго; да се чисте душе и срца потписује иницијатива за разрјешење предсједника (тадашњег) Скупштине општине Бар; да и СДП Бара хоће у опозицију, али да задржи столице и фотеље.

Погађате ли, поштовани грађани, чије су ово ријечи? Ово су ријечи човјека који је уназад неколико година тврдио, не једном, да је ДПС зрела крушка и да мајка земља ( читај:Држава Црна Гора) једва чека да се стровали на земљу. А када крушка падне на земљу, врло брзо постаје гњила.

Питамо овог политичког првака да ли то СДП заустави НАТО интеграције и да ли зауставља улазак Црне Горе у ЕУ? Да ли то СДП задржа столице и фотеље? Зна он добро да је одговор: НЕ! - стоји у саопштењу СДП-а.

Додаје се да је коалициони колач, "или боље рећи погача са именом инфраструктурни радови и презименом локални избори,  на столу, па ко што до дохвати или раскубе".

"Послије тога, има право да себи закачи и неку медаљу као поклон свих грађана Бара. Није фер! По старом обичају, погача се узима у руке, врти се у круг, па свако чупне по мало и буде за све.

То је поштено и братски, да не кажемо коалиционо. ДПС наравно, по старом и испробаном рецепту, није баш вољан да ову „погачу“ дијели, чак ни са „љутим“ коалиционим партнером-Социјадемократама и тешко даје макар и окрајак од ове „погаче“ ако му се зубарским клијештима не отме (ишчупа)" - подвлачи барски СДП у саопштењу достављеном "Барском порталу".

Истиче се и да се „Социјалдемократе“  грчевито боре и бране.

"Нијесу за џаба склепали власт у Бару и да би ДПС све укњижио на своје име и презиме, што био се рекло 1/1" - наглашава се у саопштењу.

 СДП, обраћајући се барској јавности подсјећа што је та странка међувремену тражила, имеђу осталог, у Скупштини општине Бар.

"Дакле, да се провјери поштовање и извршење приватизационог и концесионог уговора са Порт оф Адриа; да се провјери пословање Барске пловидбе; да се заустави приватизација а.д.Лука Бар; да се заустави сулуда идеја изградње постројења за пречишћавање отпадних вода на Волујици, при чему нема ни примарне ни секундарне водоводне и канализационе мреже; да се ријеши питање водоснабдијевања насеља Св.Иван, и не само њега, јер тамо не живе грађани другог реда (септембар 2016.године); да се на законит, поштен и фер начин ријеши питање „Маљевика“, али не да се на том простору изграде туристички и други капацитети који ће служити за даљу препродају, број запослених бити једнак „чуварима плаже у зимском периоду“, а приступ овим плажама бити резервисан само за елиту и одабране; да се питање „Краљичине плаже“ остави за боља времена (неће нам је нико однијети, све док ови „наши“не ријеши да завучу руку у мед до лакта)".

СДП закључује саопштење поруком да тој странци није жао  ако је скромно допринијела томе да је неко могуће изгубио унапријед укалкулисани тал.

"Биће још сњегова, па ће свака звјерка показати свој траг.Кад-тад!
Искрено, радујемо се сваком новом инфраструктурном објекту у Бару. Друго је питање утврђивање приоритета и времена извођења и завршетка истих. Мање-више, пред изборе.

Не треба сумњати да ће нека будућа и нова власт у Бару ставити под лупу, не само уговоре и њихове анкесе (биће и надзора над надзором), већ и изведено стање на терену. Боже здравља, биће прилике и на друге теме" - наводи се на крају саопштења.

Коментари
Slobo
Slobo: Posto su nasi prijatelji izSDP shvatili da je koalicija sa DPS om pogubna,hajde da razbijemo vlast u Crnoj Gori u paramparčad.Okupimo se oko jednog kandidata.Sad je prilika.Profesorka Draginja Vuksanović zbog viših cijleva da kao mlada i pametna žena , povuče kandidaturu.Ona je već sada uspješna i u struci i u politici.Uči našu djecu pravdi i pravu,zapažena je kao vrijedan poslanik i logično je da ima ambicije da napreduje i profesionalno i politički.Da je zamolimo da ove izbore propusti,da promijenimo vlast,a daj Bože na sledećim da pobijedi.
20.03.2018 03:59
Istina
Istina: Niko mi nije mrzniji od SDP! Sad im ne valja DPS a bili su im najvjerniji psi! Zajedno krali,zajedno varali,zajedno unistavali drzavu i narod a sad od jednom oni posteni...pi
20.03.2018 08:43
istinito
istinito: za Istinu@ kad bi tako gledali onda bi i DrPS došao na tapet, jer je Milo, Miljenko bio najbolji Slobov vojnik, a DrPSovci najveći Srbi, a danas brane Crnu Goru od pravih Crnogoraca. Sve to čine zbog cigara, oružja i droge koju prebačuje barski biznismen, koji se uzgred rečeno ne zna potpisat.
20.03.2018 09:23
Ibn Haldun
Ibn Haldun : SDP koji je 20 godina bio na vlasti sad izigrava opoziciju, dvostruko lice politike, hoce da da opozicionim glasovima udju u poziciju.
21.03.2018 07:59
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar