Ћирилица Latinica
17.05.2018.
Политика

СДП: Менаџмент би да додатно комада "Луку Бар"

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Саопштењем за јавност поводом најнових дешавања у "Луци Бар" огласио се ОО Социјалдемократске партије у Бару.

Текст саопштења које потписује предсједник ОО Драган Војводић, преносимо интегрално.

**************************************************

Дана 16.05.2018.године, одборничком клубу СДП-а Бар у Скупштини општине Бар и свим другим клубовима одборника, Синдикат лучких радника“Лука Бар“, доставио је допис, у којем, између осталог, наводе намјеру менаџмента да изврши реструктуирање а.д.“Лука Бар“, да је одлука о томе донијета на ванредној сједници Скупштине акционара одржаној 23.03.2018.године, на основу одлуке Одбора директора од 01.03.2018.године.

Такође, наводе да запослени о свему наведеном нијесу ни консултовани ни обавијештени, а што је све супротно члану 158 Закона о раду, члану 55 Општег колективног уговора и члану 163 став 2 Колективног уговора Луке Бар, којим прописима је утврђена обавеза послодавца да информише синдикалну организацију о развојним плановима и њиховом утицају на положај запослених, као и о доношењу програма о увођењу технолошких, економских и реструктуралних промјена и програма остваривања права запослених за чијим је радом престала потреба.

Исто тако, Синдикат захтијева од Одбора директора да се а.д. Луци Бар припоје претходно вјештачки формирана зависна друштва. Запослени су с правом забринути намјером Одбора директора за „изналажењем новог модела организационе структуре“.

СДП Бар позива менаџмент а.д. Лука Бар да се супротстави науму Одбора директора, уколико формално или неформално не стоји иза таквог наума.
Подсјећамо да је прије извјесног времена Скупштина општине Бар (и позиција и опозиција) усвојила закључке да се не иде у приватизацију а.д.Лука Бар,
а цех дизању руке, „платио“ је бивши извршни директор.

Подсјећамо јавност Бара и Црне Горе, да су све оно што су у јавност износили представници Савјета за приватизацију, па и дио тадашњег менаџмента готово три мјесеца, оповргли за неколико минута. А изгледало је да је тада планирана приватизација од Бога дата.

Питамо се да ли је нова „идеја“ само она стара, кроз форму додатне сегментације. Кроз форму, раскомадај све, лакше ће се „продати“ само они дјелови који доносе профит.

Када смо већ код Луке Бар, позивамо Министарство поморства и саобраћаја, Лучку управу и надлежне инспекцијске органе, да провјере информацију да ли и на који начин Порт оф Адриа „крпи рупе“ недостајућег броја запослених ( на дневном нивоу).

Свакако, СДП Бар као дио будуће власти у Бару, поставиће ово питање на дневни ред Скупштине општине Бар, након њеног конституисања. Цијенимо да ћемо у томе имати подршку не само будућих одборника, већ и грађана Бара и запослених у а.д. Лука Бара и да нећемо дозволити да ово прође искључиво као „државни“ посао.

Коментари
Pošteno
Pošteno: Jedino SDP brani Luku Bar, Mljevik i Kraljičinu plažu.
17.05.2018 13:50
Amnezija
Amnezija: Samo ne znam gdje je SDP bio kad se jedinstvena Luka Bar silom na sramotu djelila na dva dijela, pa onda jedna polovina- Kontejnerski terminal i generalni tereti bila "prodata" (čitaj- poklonjena) Turcima.
17.05.2018 23:24
Mundo
Mundo: Zasto nisi Vojvodicu ovu pricu pricao dok je tvoj partijski kolega Andrija Lompar, i pokojni Srdjan Vukcevic refornisali Luku i lijepo pazarili. Sad si se sjetio. I sad kao lokal patriota. Dje si tad bio?? U misiju rupu
18.05.2018 00:12
Domi
Domi: Vi ste je raskomadali, posrali ste se u nju, 25 godina je tvoja partija drzala ministarstvo pomorstva. Sto je sad naknadna pamet. A becka je za vas a posebno tebe bila penicilin.
20.05.2018 03:19
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar