Ћирилица Latinica
16.05.2018.
Политика

СДП: Нагомилани проблеми са инфраструктуром МЗ Шушањ

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

Саопштењем за јавност данас се огласио ОО Социјалдемократске партије.Саопштење које потписује кандидат за одборника те странке у Бару Денис Курпејовић,преносимо интегрално...

У посљедњих двадесетак година број становника МЗ Шушањ се енормно увећао. Такође, повећан је број стамбених објеката (већином нелегалних). Међутим, пораст становништва и стамбених објеката није праћен развојем одговарајуће инфраструктуре. Путеви стијешњени, канализациона мрежа није ширена према новим реонима, водоводна мрежа је у стању распада, са дотрајалим цијевима, неодговарајућег пресјека за тренутну потрошњу и са безброј тачака гдје се губи вода из система.
С обзиром на наведено, као и туристичке потенцијале насеља Шушањ, без обзира на изборне циклусе и предизборна обећања, под хитно се мора приступити сљедећем:

*Проширење најоптерећенијих путних праваца кроз Шушањ, изградња тротоара и уличне расвјете. Повезивање пута који води уз ријеку Жељезницу са жељезничким стајалиштем, што би растеретило главни пут кроз Илино;
*Изградња канализационе мреже и стварање предуслова за повезивање на колектор отпадних вода;
*Замјена дотрајалих водоводних цијеви и уградња цијеви већег пресјека, изградња водоводне мреже на мјестима гдје не постоји;
*Уређење земљишта у залеђу Шушањске плаже;

*Рјешавање проблема комуналног отпада, које је могуће само посједовањем канте за отпатке сваке куће појединачно. На већини локација гдје су некад били постављени, више их нема.
*Праведна легализација нелегалних објеката, гдје се морају одвојити објекти за становање од оних са туристичком намјеном.

Наведене проблеме је могуће ријешити у врло кратком року и кроз минимална улагања, јер само улагањем у развој МЗ Шушањ, средстава која се остваре у току туристичке сезоне у туристичким објектима у овој Мјесној заједници, ријешила би се већина актуелних проблема.

 

Коментари
Suljo
Suljo : Sve je to živa istina. Ali kako to napraviti kad treba da se pune džepovi nekolicini na vlasti?
16.05.2018 14:05
Hafiz
Hafiz: E Moj Suljo to znaju i tice na Grani al ne znaju ovce u Baru
16.05.2018 17:16
Nikola
Nikola: Znam ovoga. Gospodin čovjek. Sve je istina što je napisao.
17.05.2018 13:46
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar