Ћирилица Latinica
23.05.2018.
Политика

Славица Вучевић (ДФ - СНП): Жене равноправне само на папиру

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

У сусрет локалним изборима, који ће бити одржани крајем маја, у 11 Општина у Црној Гори, моменат је да се помене положај жена у политици, саопштила је одборнички кандидат листе „ДФ-СНП За град који волимо“ Славица Вучевић.

Она је указала да се на листи коалиције у Бару налази доста жена, те да је то охрабрујуће.

„Женска и мушка права нијесу изједначена јер су жене дискриминисане у скоро свим сферама. Имамо примјера да послодавац да отказ жени зато што се уда или остане трудна.

Уколико је вишак радника у некој фирми углавном су то жене. Има случајева гдје кажу ‘ти си жена, а муж ти ради, он приходује'“, наводи Вучевић.

Истиче да је солидарност на послу веома битна у случају да жена буде угрожена на радном мјесту од стране послодавца.

„Економска самосталност жени пружа шансу да не зависи од мушкарца, али у Црној Гори некретнине углавном се воде на мушкарце.

По законима у Црној Гори жене су равноправне у свему али у пракси се то не примјењује. Ако више од половине становништва су жене, зашто на челу Владе или државе да не буде жена?

Жена може да буде лидер и на локалном и државном нивоу“, нагласила је она и поручила:

„Западноевропска цивилизација била је вјековима у доминацији мушког свијета и мушких вриједности. Тај свијет био је репресиван у односу на жену као социо-културно биће.

Еманципацијом жена доминација мушкараца вјероватно неће још дуго трајати, јер жена мора имати чврстину духа, да би могла да истраје у животу жена мора да познаје себе и да зна шта хоће.

Жена не може имати пуноћу лика, ако није своја.

Квалитетна листа у Бару, оствариће добар резултат, а томе ће допринети и жене које су и активно учествовале у овој кампањи и које ће своје знање инволвирати након избора, активним учешћем у свим сферама друштвено-политичког живота у Бару“.

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar