Ћирилица Latinica
29.06.2021.
Политика

Срби са Космета Бечићу: Ваша мржња према нама превазилази све издаје ДПС-а!

Аутор: Редакција 0 Оставите коментар

Јучерашњи догађаји на Космету и хапшење Риста Јовановића из Подгорице узнемирили су јавност, а лидери Демократског фронта позвали су представнике власти да одмах реагују како би Јовановић изашао из затвора. Uмјесто брзе реакције са адресе Демократске Црне Горе стигло је штуро саопштење у којем се напада Демократски фронт и њихови пријатељи са Космета који се у институцијама лажне државе боре како би макар мало олакшали живот људима који још увијек се боре против зликоваца.

Као реакција на срамно понашање Демократа Алексе Бечића стигло је писмо Срба из Грачанице.

"Кад помислимо да Демократе у издаји и срамоти не могу ниже пасти, они скупе снагу и успију у томе.

Стидећи се њихове срамоте нијесмо хтјели писати ни коментарисати већ више пута отворене нападе које су упућивали српском народу на Косову и Метохији.

Исмијавати Српску листу, коју је гласало 99 посто грађана српске националности на КиМ и ругајући се Србима који су остали да бране своја огњишта превазилази и најострашћеније мрзитеље Срба из редова ДПС, који су без било какве потребе признали лажну државу Косово. Ми смо одабрали, да тешки крст који носимо у име читавог српског народа, понесемо и на овај начин. Ми нећемо и не желимо да напустимо свету српску земљу и наше светиње на КиМ и зато плаћамо скупу цијену.

Једна од истина је да је тежак положај Срба на КиМ нарочито погоршан за вријеме власти Ђиласа, садашњег савезника и пријатеља Демократа.

Сјетимо се само 2004. године и погрома, убијања недужних цивила, паљења манастира и уништавања светиња, потом пребацивања мјеста одлучивања о КиМ из Савјета безбједности у Европске институције.

Све до 2012. године и доласка Александра Вучића на власт у Србији, борба да се сачува КиМ скоро да је престала од стране званичне Србије. Међутим, сада се стање значајно промијенило и ово питање је отворено и разматра се на свим важним међународним адресама.

Пошто у српском народу и њиховим представницима видите непријатеље које често јавно прозивате, а у Куртију и екипи политичке партнере добро би било да Алекса Бечић одговори на неколика питања:

– Да ли вам смета што Срби нијесу напустили КиМ већ се боре да кроз политичке институције сачувају КиМ у саставу Србије?

-Да ли се Ваши тамошњи партнери залажу да на КиМ не буде Срба и да ли прижељкују нови погром попут оног од 2004. године?

– Да ли се слажете са залагањима блаженопочившег Амфилохија и митрополита Јоаникија, да се борба за КиМ не смије никада зауставити и да се не смије издати Косовски завјет?

(Борба)

Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
23
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar