Ћирилица Latinica
29.08.2020.
Политика

Студенти траже промјене: Пошаљимо ДПС у прошлост, јер они нас прогоне из Црне Горе

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

Тренутно нема ништа битније за младу генерацију у Црној Гори од тога да себи обезбеди светлију будућност, уверен је Сергеј Лабан, студент Факултета политичких наука у Београду, из Берана.

 “Сада је историјска прилика да урадимо нешто за боље сутра. Боримо се за то да Црна Гора сутра не буде аутократија и диктаторски режим који запоставља све оне који нису уз њега. Тужно је што млади размишљају да иду у иностранство и раде тамо најтеже послове. Имамо добре студенте, раднике и експерте на свим пољима којима није омогућено да живе у Црној Гори. Ако желимо да градимо Црну Гору која ће омладини да обезбеди нормалан живот, онда треба да изађемо на изборе и гласамо. То треба да урадимо својом вољом, без икаквог притиска.” – истиче Сергеј Лабан.

Подршку омладини у Црној Гори упутили су Нађа Радовић, студенткиња Факултета политичких наука, Сергеј Лабан, студент Факултета политичких наука и Вук Оровић, студент Правног факултета. Студенти сматрају да су им угрожена основна животна права. “Сматрам да могу да допринесем држави у којој сам одрасла, у Црној Гори. Нећу своје знање да преносим негде ван моје отаџбине. Хоћу да одрастам уз своју породицу” – каже Нађа Радовић.

Водећи се чињеницом да млађа популација слабије излази на изборе, Нађа Радовић је упутила поруку својим вршњацима и позвала да гласају: “Сваки глас је битан. Не треба се водити чињеницом мој глас неће променити ништа. Свесни смо да су избори ти на којима одлучујемо да ли ћемо савесне представнике да наградимо, а оне лоше и неодговорне да сменимо.”

Ангажовање омладине је од пресудног значаја за будућност Црне Горе, сматра Вук Оровић.

“Неопходно је да млад свет изађе на изборе, с обзиром да статистички параметри кажу да млади од 18 до 25 година у најмањем броју излазе на изборе. Важно је да се млади освесте.”

Оровић 30.августа позива младе на изборе како би државу водио неко подобнији.

“Сведочимо историјским моментима где један владар жели да створи нову цркву. Мило Ђукановић у својој личности жели да обједињи неколико функција, да буде врховни свештеник, врховни владар и судија” – каже Оровић.

Тренутни тренд у Црној Гори је партијско запошљавање и, како каже Оровић, тим поступком се млади терају из државе. “Не желимо да Црна Гора буде држава једне партије, већ држава свих њених грађана.” – закључује Оровић.

Студенти истичу да свој живот не виде у Црној Гори ако опет победи ДПС.

“Неки кажу да ћемо пренети Црну Гору у Србију, а ДПС константно тјера своје становништво да иде негдје.

Ко није у могућности да оде на Запад, оде у Србију и тамо покушава да изгради каријеру. Тако да су избори пресудни за будућност Црне Горе. Једно заокруживање може да ријеши све.” – наводи Лабан.

(ИН4С)

Коментари
Anči
Anči: Bravo generacijo. Svijet na nama ostaje. Ko ostane kući i ne glasa - IZDAJNIK I JADNIK JE!!! Svi protiv DPS-a.
29.08.2020 10:16
Dzoni
Dzoni: JOS 1 DAN I DRPS I KILO ODOSE U PROSLOST BROJ 9
29.08.2020 11:17
Za studente
Za studente: Jos ste vi mladi, stete sto vam je 🏰vec pamet popila!!! Utjeha za vas "Ko rano poludi imao se rasta i roditi, citav zivot mu prodje u veselju" 😉 😉 😉 😂😂😂🙏🙏🙏👌👌👌
29.08.2020 12:27
Šestan
Šestan: Mlade podkupljene FUKARE
30.08.2020 01:06
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar