Ћирилица Latinica
22.09.2021.
Политика

Танталове муке власника ГП УРА

Аутор: Редакција 11 Оставите коментар

Непосредан повод овог одговора јесте текст под насловом “Ваистину реконструкција” (у таблоиду "Вијести", прим.ред) у коме Жељко Ивановић, на један крајње неистинит али – признајемо – доиста дирљив начин, покушава узети у заштиту ни мање ни више него Црну Гору и њене интересе, наравно ударајући као у претходној и многим његовим колумнама на Демократе, његову ноћну мору и опсесију само због тога што са нама не може управљати. Све би то било у реду да путем логички врло тањушне и крајње натегнуте оптике за националне интересе не покушава да нам прода политику ГП УРА, чији је власник.

У овом конкретном случају, колико је небитна садржина поментог текста, толико је значајна политичка амбиција која просто вришти из порука истог. Наиме, господине Ивановићу, власниче Вијести и ГП УРА, својим потоњим текстом вршите једну фундаментално неморалну политичку инверзију, овог пута тако што џелата потпуно неоправдано претварате у жртву. Са којом би јавност требала да се не само солидарише, него и идентификује, те како кажете “малог Дритана”, званог Зелени, заштити од фурија злих “црвених” и осталих који не купују концепт који нудите.

Заиста, ко не познаје ситуацију у Црној Гори и рецентна дешавања, могао би чак и помислити да текстуални урадак потписује квалитетан шаљивџија. Но, да видимо како вам стоје тих пар основних теза.

Као прво, ако смо ми Црвени, онда ваљда логично произилази да су власник Вијести и ГП УРА Ивановић и штићеник Абазовић зелембаћи? Чак нам се чини да би тај надимак изванредно стајао власнику Вијести и ГП УРА господину Ивановићу.

Друго, много важније: устврдити да “када је требало одговорити Вучићу на директно мијешање у унутрашње ствари Црне Горе онда су нам објашњавали да је то посао Владе, а да тамо нема њихових представника.” може само политичар-зелембаћ, који врло добро зна због којег циља избјегава истину.

Подсјећања ради, док су предсједник ГП УРА и његов политички интимус, иначе власник Вијести и ГП УРА ћутали као заливени, а поједини били звијезде и корисници Вучић(евић)евих медија, ми смо га нападали и били сами жестоко и бескрупулозно нападани, јер за разлику од Ивановића који са дотичним има комуникацију на дневном нивоу и ког је угостио у Подгорици, Демократе га нису ни упознале. Ево да власника Вијести и ГП УРА демантујемо са њим самим. Наиме, прије само мјесец дана, када је господин Вучић имао критички осврт ка Црној Гори и њеној Скупштини, портал Вијести 17.08. у 16 часова објављује текст под насловом – Демократе: Вучић и даље пласира неистине и спинове о “антисрспкој” резолуцији. Других реакција на поменуту изјаву није било. Толико о томе.

Поред тога, кад је год требало бити на бранику Споразума, предсједник Скупштине и Владе су били бескомпромисно ту, без обзира на огавну пропаганду која је водјена из београдских таблоида и других центара, у којима плива власник Вијести и ГП УРА.

Такође важно, док је власник Вијести и УРА-е, Ивановић, друговао са Вучићем и Даком Давидовићем, ми смо се и тада борили за грађанску и европску Црну Гору, а Ивановић, као власник Вијести и УРА-е – логично и доследно – за титулу Зелембаћа. Екологија као приоритет, нема шта.

Идемо даље. Док су се власник Вијести и УРА-е, Ивановић и зелембаћи договарали са ДФ, Демократе су штитиле грађански концепт државе. Штета би било не присјетити се цијеле приче око Тужилачког савјета и тужилачких закона и ко је ту кога враћао на западни и европски пут штитећи тако националне интересе Црне Горе. А сад би зелембаћи да увале своје и Ивановићеве кадрове као независне експерте, и још би да им се аплаудира као у случају избора Владе. Својевремено је и ДПС исто тако уваљивао “независне” новинаре у Јавни сервис, а који су касније изреда завршавали у њиховим посланичким клупама. Неће да може.

Пазите само ову логичко-моралну катастрофу коју нам у разним инкарнацијама већ (пре)дуго покушавате продати као темељни аксиом: пошто грађани ове земље очито своје повјерење на изборима нису дали вашим политичким фаворитима, тада ће, казује се из вашег текста, морати да постоји неко ко ће им ту вољу наметнути мимо изборног резултата. Јер грађани по вама или не умију да оцијене шта је за њих добро, или једноставно нису битни.

У том циљу сте протеклих мјесеци од колумниста, редовних гостију Вашег медија и оних блиских субјеката, формирали још једну политичку фалангу оловних војника која би да нам се прода за експерте и самозвани бедем националних интереса Црне Горе.

Неће моћи, господо. Повјерење се заслужује код грађана Црне Горе, а не код Зелембаћа, како је то био случај у претходних 30 година. Но, ко год је слушао Жељка Ивановића, прошао је као Позитивна Црна Гора, зато у памет се зелембаћи.

(Демократска Црна Гора)

Коментари
Тања
Тања: Вијести су највеће смеће смрдљиво антисрпско, фашистички и антихришћанско. Педерски таблоид, власник педерчина, новинари већина сарадници мафије и геј лоби
22.09.2021 10:54
Savo barski
Savo barski: Vijesti su ustaški isprdak, isto kao i veca polovina Dritanove kombi partije, od ustašice Božene do ustaše Adzica
22.09.2021 11:23
Ја
Ја: Вијести су највеће зло Црне Горе заједно са УРОМ
22.09.2021 11:28
Ivi
Ivi: Vijesti,CDM,najgori tabloidi
22.09.2021 13:02
Šapina
Šapina: Vijesti su NAJBOLJE četnicima se ne sviđa jer pišu istinu.Četnici neka čitaju četničke novine i sve je u redu
22.09.2021 14:49
Pravda
Pravda: Vijesti=SMECE USTASKO
22.09.2021 15:05
Komita koji ce uskoro da se pita
Komita koji ce uskoro da se pita: Dobro cetnici sto ne objavite komentar da je najvece zlo za CG in4s i vas srpski portal koji na svaki nacin pikusavaju da naprave 90te u CG jednom rijecju smece ajde ako imate obraza i muda objavite komentar
22.09.2021 20:44
Garašanin
Garašanin: CDM - jedini normalni objektivni , ovo ostalo In-4C, Vijesti - barski odvodni portal to su sve izdajnička govna.
22.09.2021 21:23
Stari Crnogorac
Stari Crnogorac: Dobro se zna ko ih je osnovao kojim parama.Slijepcima Magaluf u oci I pokoji evric da Vivaju.Tajkuni prave haos kako bi sacuvali milione .Da su blagosloveno steceni mirno bi spavali. Uskomesali se.Nadu u Abazovica I njegovu besu da ce ih sve ogoljeti Dosta vise lopovluka droge svi su Kao iz Butika Odakle I’m.Mozda iz secend shop.
23.09.2021 00:57
KOMITA
KOMITA: Pozdrav od komite stvarno i vama po nekad proradi savjest ako hocete da postanete portal koji ce rado da se cita nema ni cetnika ni partizana nase je da pisemo vase da objavljujete nema cenzure kome ne odgovara ima masu drugih portala zute sarene stampe pa neka izvoli.Jos jednom dubok naklon samo tako nastavite
23.09.2021 02:02
Smako
Smako: Novine koje čitam su VIJESTI a ne VESTI dosta je bilo i za nezasitnog brata koji bi nas uništio da može.Rekao bih uzalud vam trud svirači
23.09.2021 03:49
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
24
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar