Ћирилица Latinica
29.09.2021.
Политика

Тања Спичановић недостојна функције потпредсједнице Општине, говором мржње навукла бијес грађана

Аутор: Редакција 20 Оставите коментар

Јуче је Клуб одборника Демократа Бар упутио иницијативу предсједници Скупштине Општине Бар мр Милени Божовић, којом се предлаже усвајање Одлуке о укидању дате сагласности на Одлуку предсједника Општине Бар о именовању потпредсједнице Тање Спичановић због, како се образлаже, „јавног испољавања очигледне мржње и нетрпељивости и то у граду који је синоним за национални и вјерски склад“.

Предсједник Клуба одборника Демократа Бар Момчило Лековић, подсјећа у иницијативи се да је 5. септембра Тања Спичановић у коментару са свог Фејсбук профила на текст са изјавом патријарха Порфирија оставила коментар садржине „Мрш!“, чиме је, како истичу из Демократа, „испољила мржњу према великом дијелу вјерујућих грађана Бара, што је за њену јавну функцију коју обавља недостојно и скандалозно“.

„Подсјећамо и да члан 7 Устава Црне Горе прописује да је „забрањено изазивање или подстицање мржње и нетрпељивости по било ком основу“, наводи се, поред осталог, у документу.

Такође, из партије Алексе Бечића тврде да у поступању Спичановић има и елемената кривичног дјела изазивања националне, расне и вјерске мржње из члана 370 Кривичног законика Црне Горе.

 „Ово није први пут да потпредсједница свих грађана Бара јавно испољи очигледну мржњу и нетрпељивост, и то у граду који је синоним за вјерски и национални склад. Она је у више аврата у овој и прошлој години јавно износила ставове који нијесу достојни једног потпредсједника Општине, нити човјека који поштује све вјере и нације, а сви ти ставови изазивали су узнемирење комплетне јавности, односно осуду грађана Бара“, наводе из Демократа, подсјећајући и да су сви изречени ставови у супротности са чланом 5 Етичког кодекса функционера локалне самоуправе у којем пише да „током свог мандата, ни у обављању функције, ни у приватном животу, функционер локалне самоуоправе неће се понашати на начин који би деградирао углед функције коју обавља““, наводе из Демократа.

 Демократе захтијевају да Скупштина преиспита давање сагласности на Одлуку о избору Тање Спичановић на мјесто потпредсједника Општине Бар, односно да исту укине и тиме покаже да прави отклон и да не подржава овакво континуирано понашање.

Лековић је поручио је да Демократе „као одговорни људи који баштине вриједности на којима се град Бар уздигао и уздиже као град у којем нема подјела, мржње и нетрпељивости међу пријатељима, комшијама, кумовима и суграђанима, па било које вјере или нације били - сматрају да Бар не може представљати особа која константно ради супротно и у продуженом трајању као јавна функционерка распирује мржњу и нетрпељивост међу суграђанима“.

„Како Предсједник Општине Бар није донио Одлуку о разрјешењу потпредсједнице Општине Бар, Скупштина општине Бар из разлога горе набројаних мора донијети Одлуку о укидању Одлуке о давању сагласности на Одлуку предсједника Општине о именовању потпредсједнице општине, чиме прави отклон од овакве политике односно показује да не подржава ставове који изазивају узнемирење јавности и вријеђају грађане Бара“, закључује Лековић.

Коментари
"Tranzit" caffe
"Tranzit" caffe: Ova gospođa je godinama unazad bukvalno nedostojna življenja a ne bilo kakvih javnih funkcija.
29.09.2021 09:30
Kabinet predsjednika
Kabinet predsjednika: Ada znamo mi iz kabineta najbolje njene domete, nego ajd'.
29.09.2021 09:39
Дрндоје
Дрндоје: Кафе куварица -шампионка незнања и неписмености.
29.09.2021 09:39
Božo
Božo: Ova gospođa je nedaj bože.Zagađuje grad i okolinu tako da je bilo kakav komentar suvišan
29.09.2021 10:44
....
....: ..... ka i muž joj!!!!porijeklo imovine!!?sve im oduzet i konfiskovat od apartmana,vila,vozila,keša...sve i dat u dobrotvorne svrhe!!!ovi ..... nit imaju stida nit obraza!!!!!sramota su za cijelu barsku opštinu i cijelu crnu goru!!!zastiđe!!!!!
29.09.2021 10:54
Ивана
Ивана: А болест је свачија
29.09.2021 12:32
Opštinarka
Opštinarka: Svi se u opstini sprdamo s njom. Tragedija za sve ko nam je potpredsjednica, ali zbilja. Bog upomoc.
29.09.2021 17:47
MILOŠ
MILOŠ: Pod hitno da se smijeni i krivično odgovara, sram je i stid bilo, Beograd i Srbija su joj spasili nogu i život...
29.09.2021 18:25
Sutomore
Sutomore: A evo je brani barski drps???!narode!!!imaju li ovi ljudi obraza i stida????jel ih imalo barem sramota??čuš da brane ovu spodobu i muža joj koji je veća nepočinstva činijo no i brano gvozdenović magla rabota!!brano je mala beba za ove dvije spodobe!!!piii nesoji nesojski!!piii
29.09.2021 20:44
Za ovoga lekovica
Za ovoga lekovica: Imas dobar clanak u "JEDRU⛵" poucan za takve kao ti, procitaj ga🙏🙏🙏
29.09.2021 21:40
Rale
Rale: Zlo i pakost joj se vidi iz očiju!!i ovo se zove nečija majka????užas!!!!
30.09.2021 02:22
Za sve Mirko Crmnicanin
Za sve Mirko Crmnicanin: A kojih je gradjana navukla bijes?slicnih vama, koji se ne bunite kad vrijejate Crnogorsku naciju, Crnogorsku crkvu i sve ostalo, potpuno pravilno je rekla Spicanovicka, i mnogi od nas Crnogoraca tako mislimo, Zivjela nasa Crna Gora, nas Crnogorski barjak i himna, pa ajde ga promijenite ako mozete, do 91, ste svi bili Crnogorci a onda vas je Risto posrbio.
30.09.2021 16:16
DRINSKE ZGRADE
DRINSKE ZGRADE: Jeste rale, pakost joj viri iz ociju kao i vecini Crnogoraca kad vidimo te srpske popove.
30.09.2021 16:30
Sutomorski vuk
Sutomorski vuk: Samo ispitati porijeklo imovine njoj i mužu i nema dalje priče... no je ovo zemlja đe je sve naopako, lopovi i kriminalci koji su na veliko muljali i krali "su se snašli" strada samo sitna boranija, jajare, klošari, pilićari, sitni lopovi i dilerčići... koliko se ko u Bar obogatio švercom svega i svačega preko luke svi znaju ali uzalud sve...
30.09.2021 17:07
Mne
Mne: Bravo Spicanovicka, ti o kojima govoris i ne zasluzuju bolje rjeci, vidis kako se skupi barska srbadija sa sjevera da te kritikuje na ovom portalu, ali kad oni vrijedjaju druge koji ne misle kao oni, e onda je sve u redu i dozvoljeno je.
30.09.2021 17:34
Pit 5
Pit 5: Tanja i Božo crta ostali u Dps pametni ljuđi napustili brod koji tone
01.10.2021 09:08
Pravda
Pravda: Ovo smece ustasko u zatvor zajedno sa muzom lopovom
01.10.2021 10:05
Za pravdu
Za pravdu: Trebalo bi ti puno "zatvora" ima nas puno sto mislim kao ona, MRS!!!!!
01.10.2021 11:01
Za pravdu
Za pravdu: Sto je bilo smece cetnicko svrbe li te ledja govedo.
01.10.2021 21:20
Баранин старосједиоц
Баранин старосједиоц: @za pravdu.Ви нисте свјесни да овим вашим шовинистичким покличима и жељом да нама Србима “покажете пут према Србији”(који ће вас жеља бит) само радите у корист своје штете,пошто нам “сви исто мислите” као и ова празноглавица.Никако да схватите да се и ми нешто питамо,нисмо никакви гастарбајтери које сте ви,сироти,пустили у госте.Док се ви дозовете памети остаће вам у Монтенегро само Цетиње и 4 “нахије”.Без струје, без привреде а и без људи.Ми смо већина и на приморју а и на сјеверу гдје су сви ресурси.Ријеке,шуме,рудници,обрадива земља и сва природна богатства.Лако ћемо ми без вас,али ви без нас немате куд.Ето вам онај цетињски камењар,ето вам и манастир па да вас вјенчава онај отпад из православне цркве а ми ћемо се некако снаћ ;)
10.10.2021 07:55
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
24
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar