Ћирилица Latinica
29.06.2022.
Политика

Формиран нови Општински одбор Нове српске демократије у Бару, на челу проф. Мацановић

Аутор: Редакција 5 Оставите коментар

Извршни одбор нове Српске Демократије на својој сједници, донио је одлуку о именовању општинског одбора Нове Српске Демократије у Бару и његовог предсједника.

Чланови општинског одбора су: Лазар Мацановић (проф. физ. васпитања),  Бранислав Лакићевић (дипл. правник), Милисав Јоксимовић (проф. историје), Драган Марковић (магистар српског језика и књижевности, Зоран Божовић (дипл. правник), Лола Булатовић (проф. српског језика и књижевности),  Драгутин Дурутовић (дипл. правник), Бошко Шћекић (предузетник), Ирена Станојевић (проф. енглеског језика), Младен Ђурановић (магистар геодезије и геоинформатике), Зоран Ђукић (пензионер), Бранко Кнежевић (проф. историје), Сретен Лековић (трговачки техничар), Шћепан Јелић (радник у угоститељству), Тања Лежајић (дипл. туризмолог), Жељко Савићевић (архитекта), Александар Ђокић (економиста), Јелена Ковчић (ССС – оператер), Драган Шоровић (службеник), Марко Мараш (проф. наутичке групе предмета), Перо Ђуровић (саобраћајни техничар), Зоран Војиновић (службеник), Рајко Митровић (ССС – радник), Иван Радовић (апсолвент студија за српски језик и књижевност), Иво Ђуришић (ССС – радник), Никола Вуказић (спортски радник).

За предсједника општинског одбора именован је Лазар Мацановић, дугогодишњи професор у Гимназији „Нико Роловић“ у Бару.

У саопштењу општинског одбора НСД Бар истиче се да та странка наставља борбу владавину закона, слободно и отворено друштво, демократију, толеранцију, солидарност између жене и мушкарца, те поштовање људских  права.

Нарочит акценат у НСД стављају на на чување и афирмацију националног идентитета српског народа у Црној Гори. Наводе да се залажу за јачање парламентарне демократије, као и за духовно - материјални препород Црне Горе.

Општински одбор Нове Српке Демократије очекује ускоро и Скупштина, гдје ће бити изабрани и остали органи одбора. 

Предсједник

Професор Лазар Мацановић је рођен 1969. године. Основну школу и Гимназију је завршио у Бару. Дипломирао је на факултету за физичку културу у Новом Саду. Објавио је велики број стручних радова из области спорта, васпитања и образовања и спортског тренинга. Аутор је књиге – монографије „Фудбал у Бару“ и коаутор књиге „Братство Марковића“. Апсолвент је магистарских студија у Београду.Од 1999. године ради у Гимназији „Нико Роловић“.

Са екипама школе освојио је 10 титула државног првака као и 13 појединачних титула. птроглашен је и за најбољег спортског радника Бара за 2021. годину, одлуком комисије Општине Бар и новинара Бара. Проглашаван је 2014. године најбољим спортским радником  јужне регије у организацији Фудбалског савеза Црне Горе и ФС јужне регије. Добитник је и златне плакете Фудбалског савеза Бара за допринос развоју спорта и фудбала у Бару.Члан је Нове Српске Демократије од оснивања и члан је главног одбора те политичке организације.

Коментари
Šero
Šero: Hvala Bogu da je formiran ovaj vrlo značajan odbor nove srpske demokratije.Puno nam znači u životu nas crnogoraca.Bez Srba i njihove demokratije teško bi nam bilo zato veliko hvala svim četnicima koji se zalažu za to
29.06.2022 12:59
Ja
Ja : Svaka cast izbor dobar ima i radnika a ne sam fakultetski obrazovanih
29.06.2022 14:17
Za sera
Za sera: Ako smo mi cetnici,ti si siptar I sta cemo sad
01.07.2022 00:00
Šero
Šero: Ako ti nije jasno ja sam Crnogorac iz starobarske mahale.Ja nemam čega da se stidim, ponosan sam na svoje pretke za razliku od vas četnika
02.07.2022 10:09
гаврило
гаврило: За СЕРА, серо, како те није срамота да овако сереш, по себи и по овим али и свим Баранима називајући их Четницима! Да ли су ишта ружно ови “Четници” тебе урадили??? Или твојој породици?
07.07.2022 08:08
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
barskiportal@gmail.com

Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar