Ћирилица Latinica
18.05.2018.
Политика

Цакан: Ако не сачувамо дух Вирпазара - изгубили смо

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

 

Листа Радомир Новаковић Цакан – Бирам Бар је јуче одржала и осму трибину са грађанима Бара. Овога пута у Вирпазару.

Саопштење издато из ове листе објављујемо интегрално...

********************************************

Отварајући скуп, носилац листе број 3 Бирам Бар – Радомир Новаковић Цакан је рекао: „Нисам збиља очекивао да ће оволико људи да нам се придружи на трибинама које организујемо.

Нама то доказује да људи у Бару још увијек вјерују да је ријеч стуб друштва на који морамо да се ослањамо. Због тога ми не обећавамо оно што не можемо да испунимо“. Он је додао да не би волио да га неко сретне у Вирпазару за годину дана и да му каже- „Цакане обећао си и ниси испунио. Исти си као они прије тебе. Е ту се ми разликујемо од других на овим изборима".

Домаћин трибине је био Ненад Бадањ Петрановић који је спремио мапу Вирпазара на којој је сликовито приказао проблеме који муче становнике овог дијела Бара.

"Неки од проблема који муче Вирпазар могу се ријешити једноставно. Рецимо, фали 12 стубова са сијалицама како би пут од аутобуске станице до уласка био освјетљен. Паркинг је хаотичан и није регулисан уопште. Пружни прелаз је посебно опасан за стране туристе који се не сналазе најбоље".

Како он каже, много проблема се рјешава једним саобраћајним и једним комуналним полицајцем. Ипак, за све што су до сада тражили од општине Бар добијали су исти одговор – не може.

"Јадранска обала је колико толико искоришћена. Но, Вирпазар и Стари Бар не доносе прихода колико би могли. А неке ствари могу да се ураде једноставно. Вирпазар може бити културни центар не само за Бар или Подгорицу већ за цјелокупну Црну Гору", рекао је Радомир Новаковић Цакан носилац листе „Бирам Бирам“ и затим додао: " У свим дјеловима града људи се жале на комунално предузеће. Ту нешто мора да се уради".

Зоран Мистовић, један од посјетилаца, је констатовао: "Овдје се окреће велики новац, али он не остаје у Вирпазару јер људи се баве нечим 3 или 4 мјесеца а затим се врате у своје домове у Бару или Подгорици. За то вријеме ми пишемо пројекте, али их неко препише и добије паре намјењене за Вирпазар".

Новаковић је на крају скоро двочасовног скупа рекао: "Уколико не задржимо дух Вирпазара – изгубили смо. Желимо једноставну ствар – да људи који су успјешни буду још успјешнији. Зато кажемо да ми нисмо проблем Бара, ми смо рјешење проблема које Бар има. Ми нисмо партијски послушници који морају да питају за све централу у Подгорици".

"Народ својим гласовима даје политичарима моћ", закључио је Новаковић, уз поруку : "Зато ми тражимо од људи на трибинама да се покрену, изађу на изборе 27. маја и заокруже број 3".

 

 

Коментари
Kole
Kole: Cakane, nisi poludio valjda da vjerujes Crmnicanima, oni ni svoje ne vole, evo se svi okrecu protiv tvog DPS-a zbog najodvratnijeg medju Crmnicanima / Srzentica, jer je uslov bio na podrze DPS da on ne bude uopste na listi a ne treci kao sad sto je. Osloni se na one vehabije, kakvi takvi bolji su od Crmnicana. Cast Srbima iz Crmnice, ali oni imaju svoje srpske stranke, oni te tek ne vole jer si se prodao. Jesu li bili kamatasi sa liste kod Badnja sinoc ?
18.05.2018 15:54
Klisic
Klisic: Badanj i Bujici glasaju DF. zajebavaju te Caki Caki Cale...
18.05.2018 15:55
crmnicki
crmnicki: Glasam za OPSTINU SUTOMORE I CRMNICA,
19.05.2018 08:53
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar