Ћирилица Latinica
30.03.2021.
Политика

Цакан опет поручио Влади: Мора се народ спасити глади

Аутор: Редакција 4 Оставите коментар

"Грчка и Србија су у току јучерашњег дана потписали споразум о условима за улазак туриста из Србије на море у ту земљу ове сезоне . Колико је Грцима важно то тржиште говори и чињеница да је Србија пета земља на свијету са којом је Грчка потписала такву врсту споразума. Шта радимо ми као држава која у великој мјери зависи од туризма? Кога ми то чекамо и коме смо понудили споразуме, меморандуме, како би привукли туристе на наше море", наводи се у данашњем саопштењу Бирам Црну Гору (БЦГ) које потписује предсједник те странке Радомир Цакан Новаковић.

Први човјек БЦГ подсјећа да су из ове партије прије десетак дана већ упозорили на алармантно стање у туризму.

"Сада позивамо и остале општине са приморја да заједно наступамо према Влади како би у што краћем року припремили сезону за ову годину. Уколико то не урадимо, пропашће нам и ова сезона попут прошле, а онда ћемо се поред пандемије короне сусрести са новом пандемијом, пандемијом глади.

Колико Влада брине о приморју говори и чињеница да држава која има овакве туристичке потенцијале, нема ни једно министарство које у називу има ријеч туризам.

Без обзира на то што каснимо у односу на друге, позивамо Владу да спаси сезону и хитно уради сљедеће: да направи споразуме са земљама из којих нам традиционално долази највећи број туриста, како би агенције и путници били сигурни да ће моћи ући у Црну Гору и да неће бити отказа, да већ сада пропише услове за долазак туриста, да градови на приморју крену у заједничку припрему за овогодишњу сезону и да привремено укине дозволе за издавање смјештаја које прошле године нису ни коришћене " -поручује Новаковић.

Он је навео да да у преговорима треба кренути од Русије, Србије и БиХ јер су туристи из тих земаља остварили у рекордној 2019. преко 60 одсто ноћења у Црној Гори.

"Времена је све мање за туризам Црне Горе. Због тога позивамо све странке да престану да се баве подјелама на Црногорце и Србе, Босњаке и Муслимане, Хрвате и Албанце.

Свједоци смо да се претходних недјеља привредници сусрећу са огромним проблемима у пословању због потпуног затварања појединих општина.

Чак и оно мало што се до сада могло зарадити како би се преживјело, сада је постало немогуће, јер су услужне дјелатности, али и мала и средња предузећа која су окосница наше привреде, новим епидемиолошким мјерама Владе затворени.

Уколико се нешто хитно не уради, већинска нација у Црној Гори ће постати нација незапослених" закључио је Новаковић.

Коментари
Za turizam
Za turizam: A covjek je stoti put u pravu,niko da se glasne privrednicima,turistickim radnicima,zanatlijama...Dajte malo vise akcenta na ekonomiju jer Dusan i njegovi nemaju koga vise zvati u Podgoricu..
30.03.2021 13:48
Bole
Bole: Cakan kralj. A Lelemud se zabarikadirao, nidje ga nema, ceka s neba neko cudo a ne vjeruje, veli, u Boga
30.03.2021 13:52
Црни
Црни : А како ће кренути од Русије кад марионетска Влада ЦГ, којом отворено управљају стране амбасаде, удара Русији нове санкције? Ова Влада мора под хитно да се реконструише. У међувремену да подсјетимо младог Абазовића, да пратимо рад и дјела.
30.03.2021 18:56
Oprem dobro
Oprem dobro: Osoba na slici u sredini sa naočarima i crvenom kravatom je doskorašnji gradonačelnik Niša rođeni podgoričanin Darko Bulatović.I poslije neka mi neko kaže da Crnogorci ne drmaju Srbijom!
30.03.2021 20:48
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
17.09.2021.
24
Црногорци
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar