Ћирилица Latinica
28.05.2019.
Политика

Цакан: Показали смо како се може бити власт а остати свој

Аутор: Редакција 2 Оставите коментар

У понедјељак вече је  у присуству великог броја Барана у хотелу "Франца", у организацији Бирам Бар, обиљежено годину дана од локалних избора у Бару када је као група грађана овај субјект освојио пет мандата у локалном парламенту.

Под истим именом, како су подсјетили, они су непосредно након до тада невиђеног успјеха неке групе грађана на нивоу ове општине, регистровали и као странка. Ипак, 27. мај су одабрали као преломан за одлуку о преласку из групе бирача у партију.

Напомињући присутнима да су овакви поводи смишљени да би се људи мало видјели, попричали, евоцирали успомене, предсједник Бирам Бар Радомир Новаковић Цакан је истакао да су они млада странка и да се морају стално подсјећати идеја и принципа којима су били вођени. Јер, како је казао, уколико забораве на те принципе (п)остаће само још једна странка у политичком мору Црне Горе.

"И тада и сада, политичке партије у Црној Гори су сувише загледане у прошлост, а ми смо жељели и тада и данас да гледамо у будућност", нагласио је Новаковић и додао: "Када смо улазили у данашњу коалицију, разне приче су колале градом. Неки су нас нападали најружнијим ријечима – и то опозиција.

Добронамјерни су говорили да није паметно то што радимо, а ми у Бирам Бар смо жељели да пробамо да учинимо нешто за крај у којем живимо. Да искористимо привилегију која нам је пружена од грађана и нешто поправимо, ријешимо неколико проблема, убрзамо неке процедуре, учинимо да се људи у Бару осјећају боље и буду поносни на свој град. Протеклих годину дана смо, вођени том идејом, показали да се може бити у власти- а остати свој. Имати своје мишљење о свакој теми о којој се отвара расправа у овом граду."

Новаковић је потцртао да има још много посла и искушења и да види много простора за његову странку. Не само у Бару, већ сјутра, послије парламентарних избора, нгласио је, и у Црној Гори.

Нарочито је подвукао да је задовољан тиме што је странка и под притисцима остала на страни грађана.

"Када неко дође на шалтер, има право да брзо добије одговор или папир који му треба. Када неко дође у болницу, има право на лијечење и једнак третман као и други. Када неко дође у неко јавно предузеће, има право да добије то што треба да добије. Не смије на шалтеру, у болници, у јавном предузећу да се плати, да се чека, да се буде понизан", истакао је Новаковић и додао: "То су ствари за које се ми данас боримо у Бару, а надам се- уколико буде таква воља грађана- и сјутра у Црној Гори."

Новаковић је најавио и први конгрес Бирам Бар који ће, по његовим ријечима, донијети неке важне и значајне одлуке за будућност странке.

Коментари
SOIC
SOIC: Ko je gledao seriju Bela Ladja debeli je original Soic stano vrti jednu te istu pricu obecanja obecanja ludom radovanja dje su djela sta je ispunio od onog sto je obecao kome je pojedinacno nesto zavrsio od velikih obecanja nikom nista. Cakane samo tako nastavite dok ima ovaca Bice I sisanja samo sisaj. Vozi misko.
29.05.2019 12:28
Luka bar
Luka bar: Cudo ne vidim na sliku boza jankovica sigurno je otisao u toaletu da povuce jednu crtu ili na poker sparat da se opusti od toga 2 je sigurno
20.06.2019 21:33
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar