Ћирилица Latinica
09.11.2019.
Политика

Вуксановић - Станковић: За бригу стање привреде и путне инфраструктуре у Бару

Аутор: Редакција 3 Оставите коментар

У оквиру кампање “Црна Гора у покрету” предсједница Социјалдемократске партије Црне Горе Драгиња Вуксановић - Станковић је протеклих дана обишла родни Бар.

Како је из њене партије саопштено,  посјетила је низ институција, привредних колектива, упознала се са радом НВО сектора, али и обишла бројна насеља барске општине и упознала се са изазовима са којима се њихови становници сусријећу.

"У оквиру посјете је посебна пажња посвећена стању у барској компанији ‘Порт оф Адриа’ која има огроман значај за привреду града, али већ сада акумулирани губитак од 27,5 милиона евра и камате за кредите од 1,6 милиона евра представљају озбиљан проблем за њено даље фунцкионисање" - наводи СДП у саопштењу достављеном "Барском порталу".

Идеја СДП-а је, кажу,  да вриједни домаћини из залеђа Бара могу своје производе пласирати туристима и грађанима, али и кроз откупни центар који би им помагао кад је развој у питању.

"Потребно је и пуно веће улагање кад је у питању инфраструктрура на цјелокупној територији општине, јер овако имамо ситуацију у Старом Бару постоји изливање канализације у поток који протиче кроз само насеље, да у Мркојевићима није саниран пут од насеља Свети Иван до Каменичког моста који пролази кроз цијелу заједницу у дужини од 10.5 км и да тај пут користе како становници овог краја, тако и житељи Анамаља, Остроса и десетине хиљада туриста који прелазе преко Сукобина. Недопустиво је да овај пут буде у овако лошем стању, ако је он основа за живот за хиљаде становника нашег Бара и СДП ће истрајати на његовој реконструкцији као што смо и обећали" навела је предсједница СДП-а.

Она је такође посјетила и народну кухињу коју води и одржава НВО "Удружење жена Бар" које својим дјеловањем и хуманошћу помажу неколико стотина Барана и Баранки који су у невољи. Посланица Вуксановић Станковић је том приликом истакла да је дужност свих нас заједно да се овим хуманим дамама помогне како би оне биле у прилици да ријеше један од најзначајних проблема са којима се сиромашни становници Бара суочавају.

Предсједница СДП је грађане Бара упознала и са низом реформских закона које је предложила та партија, а који имају за циљ да се значајно побољша квалитет живота грађана, кроз повећање минималне зараде, смањење пореза и доприноса на плате, смањењем акциза на гориво и стопе ПДВ на електричну енергију.

"На локалном нивоу снажно ћемо се залагати за изградњу новог објекта вртића на примјереној локацији, како барска дјеца не би боравила у пребукираним и неусловним објектима”, стоји у саопштењу Медијског пула СДП-а.

Коментари
Grga
Grga: Ova gospođa se stalno šepuri i puna je ideja koje bi trebalo realizovati. Imala je i sreću, našla je starog mačka koji u mladosti nije imao curu, očuvan, kao nov a kondu će dobiti vremenom. Gospođa za sve ima rješenje kao i za infrastrukturu u Baru.
09.11.2019 13:57
Božo
Božo: Gospođa Stanković ima znanje. Stari kurajber je podučava pa se rezultati vide u svakom pogledu.
11.11.2019 13:54
Elmaza
Elmaza: Šta ova pokondirena tikva radi među tim ženama?
12.11.2019 22:01
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar