Ћирилица Latinica
27.01.2018.
Политика

Чега се паметан стиди, Општина се поноси - или режимско мас(а)к(р)ирање путева

Аутор: Редакција 7 Оставите коментар

Локални избори у Бару и још десет црногорских општина још увијек нијесу расписани, али је извјесно да ће се  одржати на прољеће. У мају највјероватније.

 Ипак, то што се није чуо „пуцањ“ који означава старт предизборне трке (и формално допушта вођење предизборне кампање), за владајући ДПС у нашем граду није препрека за агитацију према потенцијалним бирачима.

Бруталнија и агресивнија од сваке до сада, кампања партије Мила Ђукановића у граду под Румијом траје већ мјесецима. Финансирају је грађани Бара! Свих народа и народности, како би то неко рекао. Свих конфесија, и наравно  -  свих партија!

Нико их и не пита да ли су сагласни. Асфалтирање улица, канализациона инфраструктура, вријеђање интелигенције људи, дубљење на главама, скупоцјено иживљавање – све о трошку пореских обвезника Бара.

ДПС све те „подухвате“ представља као своје инвестиције. У последње три активности, међу набројаним, заиста су уложили  властите капацитете. Све своје знање, и сву своју безобзирност. 

С разлогом, јер су у томе, доказано, неприкосновени шампиони. Ненадмашни продавци демагогије. Узгед, мора им се одати признање и да су савршен магнет за полтроне и полусвијет који их на било који начин, ето, подржава. Магнет за препаднуте, изгубљене у времену и простору, застрашене, некад и оне материјално исцрпљене које су исти они похарали. А тек за духовне богаље...

Организује ДПС пресс конференције по мјесним заједницама славећи бруку своју. Додуше, ништа ново.

Егзалтирано, ево, свједоци смо, саопштавају како ће до краја фебруара довршити асфалтирање прекопаних улица у центру града и свим приградским мјесним заједницама, гдје су постављане водоводне и канализационе цијеви. Овдје се већ ради о средствима из огромног  кредита познате међународне банке који се, видјећемо већ, како троши. Кредита који ће плаћати грађани Бара, подразумијева се.

Прије свега, то се зове крпљење, а не асфалтирање, господо градски прваци.  Како је започето, најоригиналније би стању на барским путевима пристајао опис – маскирање. Не рекосмо масакрирање. Мада...

Маскирање, дакле! И то најпримитивније и најгрубље могуће. Потез Шушањ – Ратац је најбоља илустрација. Како су асфалтирали донедавно прекопани дио ове саобраћајнице на Јадранској магистрали, боље да том послу нијесу ни пристуапали. Боље да су канале ископане оставили. Мање би штете било по возила која саобраћају овом диониоцом. А знамо да их је на хиљаде свакодневно.

„Што славите, несоји ?“ -  питање је са популарног транспарента из  подгоричког „Делта ситија“ које се и те како може поставити и онима који инфраструктурне радове за које средства издвајају грађани Бара на свечаностима приказују као остварење ДПС-а.

На свечаностима на којима се сервирају најогавније лажи о достигнућима странке која на сваком кораку и сваким даном све више наноси  штету укупним интересима Бара и Црне Горе.

Урушавајући економију прије свега. Умјесто да се сликају пред празним и порушеним радничким халама па да утучени народ види праве резултате њихове погубне владавине.

Народ који то најбоље осјећа, али у својој материјалној биједи не стиже да се бави својим џелатима, борећи се за голу егзистенцију. За прехрањивање породице!

Дјеце прије свега. Дјеце којoj ДПС отима из уста!

 

Коментари
Jelic
Jelic: Ovo se zove brijanje na suvo. Hahaha. Konacno u centar!!!
27.01.2018 16:52
Саша
Саша: Ово за отимање дјеци из уста је болно али тачно
27.01.2018 17:32
Milica
Milica: Naviru mi suze od ovoga. Ima nade. Ima ko ovim lopovima da saspe istinu u oci
27.01.2018 22:53
Baranin
Baranin: Nikakvih konkretnih činjenica! Ko ovdje i šta kopa, ko i šta plaća???
28.01.2018 01:46
Oops
Oops: Da bi imali vode! Lupate,a ne znate da je za dobrobit svih nas. Za sve vam kriv Milo,a nije problem nikako u vama 😁
28.01.2018 11:23
Ooopsu odgovor od Ibra
Ooopsu odgovor od Ibra: Vidi bate, DPS je mafijaska stranka to znamo svi bate. Ovo sto radu pred izbore je bruka bate. Nemo da ih branis. Ada lopovi bogoti. Teski.
29.01.2018 17:24
ImeNadimak
ImeNadimak: Bar-Sutomore katastrofa. ni jedna sahta se ne poklapa u ravni sa ulicom. 3 sahti na 3 metra... Lupa auto da ga slomis. vise ides suprotnom trakom nego svojom. Ulicu cijelu blojkiramo busimo, i na kraj je tako jadno skrpimo da to na nista ne lici, e tako ce i sve da bude.
31.01.2018 15:20
Оставите коментар
Име / надимак:
Коментар:
Издвајамо
Latinična verzija
Пишите нам
Редакција:
redakcija@barskiportal.com

Уредник:
urednik@barskiportal.com
Подијелите садржај на:
Izdavač:
Srpska narodna čitaonica - Bar